En Sıcak Konular

TOPRAĞI CARİ AÇIK MI SATTIRIYOR?

11 Mayıs 2012 22:44 tsi
TOPRAĞI CARİ AÇIK MI SATTIRIYOR? TBMM'den sessiz sedasız geçirilerek yasalaştırılan yabancılara yapılacak toprak satışındaki kısıtlamanın kaldırılması endişeleri de beraberinde getirdi.

Başkanlık alevi toprağı yakacak

Yıllardır evlerinin tapusu olmayan vatandaşların ve orman köylülerinin merakla beklediği 2B Yasası'yla birlikte çıkartılan "Yabancılara Toprak Satışı'nın Arttırılmasına İlişkin Kanun" ile yabancılara yapılacak toprak satışındaki kısıtlama 25 dönümden 600 dönüme çıkartıldı. Ancak "Başkanlık" tartışması konunun vahametini unutturdu.

Geçtiğimiz günlerde TBMM'den sessiz sedasız geçirilerek yasalaştırılan yabancılara yapılacak toprak satışındaki kısıtlamanın kaldırılması endişeleri de beraberinde getirdi. 2B Yasası'yla birlikte çıkartılan 6302 Yabancılara Toprak Satışı'nın Arttırılmasına İlişkin Yasa'ya göre yabancılara yapılacak toprak satışı 600 dönüme kadar artabilecek.1934 yılında çıkartılan kanuna göre yabancılara 30 hektara kadar toprak satışı yapılabiliyordu. 2006 yılında yabancıların Türkiye'de aldığı toprakların büyüklüğünün ortaya çıkmasıyla 30 hektarda kısıtlamaya gidilerek 2.5 hektara indirildi. Ancak geçtiğimiz gün TBMM'den geçen yasayla 2.5 hektardan tekrar 30 hektara çıkartıldı.

BAŞKANLIK TARTIŞMASI TOPRAĞI UNUTTURDU
Yabancılara yapılacak toprak satışının arttırılmasına neden olacak kanun, alelacele başlatılan Başkanlık Sistemi tartışmasının gölgesi altında kaldı. Yeni Anayasa ekseninde yapılan başkanlık sistemi tartışmasının söz konusu yasanın Meclis Genel Kurulu'nda geçtiği güne denk gelmesi dikkat çekiyor.

TOPRAĞI CARİ AÇIK MI SATTIRIYOR?
"Ekonominin en büyük düşmanı" olarak tabir edilen cari açığın bu yıl 75 milyar dolara yaklaşması ekonomiden sorumlu yöneticileri ülkeye döviz çekme arayışlarına yöneltmişti. Yabancılara satılacak toprak büyüklüğünün yüzlerce dönüm arttırılmasında bu durumun büyük bir payı olduğu ihtimali akıllara geliyor.

PARSEL PARSEL GİDİYOR
Şu ana kadar Türkiye'de 70 bin'e yakın yabancının 285 milyon metrekare toprak satın aldığı biliniyor. Yabancılar en çok toprağı ise Suriye sınırındaki Hatay'dan aldı. Hatay'ı sırasıyla İstanbul, Muğla, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Aydın, Manisa ve Balıkesir takip ediyor. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yabancılara mülk satışıyla raporunda, yabancıların sahip olduğu toprak büyüklüğü ilçe bazında değerlendirildiğinde İskenderun, Sarıyer, Reyhanlı, Alanya, Kumluca, Fethiye, Ceyhan, Yıldırım, Bodrum ve Ortaca'nın birinci olduğu ortaya çıkıyor.

İSRAİLLİLERİN İLGİSİNİ CEZBEDİYOR
Türkiye'de mülk edinen yabancıların sayısı son yıllarda 70 bin'e yaklaştı. Şimdiye kadar ülkede 285 milyon metrekare toprak yabancılara satıldı. Doğrudan İsrail vatandaşlarının ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki musevilerin ülkemiz topraklarına ilgisi biliniyor. En çok toprak sırasıyla Hatay, İstanbul, Muğla, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Aydın, Manisa ve Balıkesir takip ediyor.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/baskanlik-alevi-topragi-yakacak-238644.htm


Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,886 µs