En Sıcak Konular

HALA MI AVRUPA BİRLİĞİ?

10 Mayıs 2012 17:18 tsi
HALA MI AVRUPA BİRLİĞİ? Avrupa Birliği'nin ilk adımının atıldığı gün olan 9 Mayıs Türkiye'de de törenlerle Avrupa Günü adıyla coşkuyla kutlandı.

AB aşkı yine depreşti. 'Bu ne hal?' Hükümet, törenlerle Avrupa Günü'nü kutladı!

Vur davulcu davula!

Avrupa Birliği'nin ilk adımının atıldığı gün olan 9 Mayıs Türkiye'de de törenlerle Avrupa Günü adıyla coşkuyla kutlandı. Başkentte Avrupa Şenliği yapıldı, AB Bakanı Egemen Bağış, vatandaşların cep telefonlarına gönderdiği mesajla "Avrupa Günü'nü" tebrik etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Avrupa Günü'nü Twitter üzerinden kutladı: "Türkiye'nin AB üyeliği tarihin doğal akışının bir sonucudur. Bizim içinde yer almadığımız bir AB tekemmül etmemiş bir siyasi proje olacaktır."

Avrupa Birliği'nin ilk adımı sayılan Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu'nun kurulduğu gün olan 9 Mayıs, her yıl Avrupa Günü olarak kutlanıyor. Avrupa Günü, kıtanın sınırlarını da aştı ve Türkiye'de de kutlandı. Ankara Güven Park'ta AB şenliği düzenlenirken AB'den Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek, "AB standartlarının da üzerinde bir Türkiye yolunda hızla ilerliyoruz. 9 Mayıs Avrupa Gününüz Kutlu olsun" dedi.

AB şenliğinde tavla oynadılar
Ankara Güven Park'taki AB şenlikleri sabahtan akşama kadar sürdü. Şenlikte AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ile AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış tavla oynadı. Kent Orkestrası ve Balkan Müzik Grubu konser verdi. AB Marşı eşliğinde su gösterisi yapıldı.

İşlevini kaybeden bakanlıktan 'pozitif gündem' atağı
Avrupa Günü'nde, Bakan Bağış ile Avrupa Komisyonu Üyesi Stefan Füle Zaman Gazetesi'ne ortak bir makale yazdı. AB tarafından Türkiye'ye dayatılan müzakereler ve tıkanan süreçle ilgili "...20 fasıldan 17'sindeki müzakerelerde bir durağanlık yaşanmaktadır" denildi. Ayrıca yavaşlayan müzakereleri yeniden canlandırmak için de "...Sürece yeni bir ivme kazandırmak üzere 'Pozitif Gündem' sürecini başlattık" ifadesi yer aldı.

'Pozitif Gündem'in içeriği ise şöyle; "Türkiye'deki yasal mevzuatın AB mevzuatıyla yakınlaştırılması; zorlu dış politika konularında ortak çalışmaların yürütülmesi; ticaretin artırılması; enerji alanında daha yoğun bir işbirliğinin sağlanması ve vize serbestisi nihai hedefi ile toplumlarımızın bireyleri arasındaki teması güçlendirmek üzere Türk vatandaşlarının AB'ye yapacakları seyahatlerin kolaylaştırılması."

Bu nasıl birliktelik
25 Mart 1957'de Avrupa Ekonomik Topluluğu adıyla kurulan Avrupa Birliği'ne üye olmak için dayatılan müzakereleri uygulayan Türkiye, 1959 yılından bu yana kapıda bekletiliyor. Avrupa Birliği'nin çöküşe geçtiği şu günlerde, Türkiye'nin AB'de ısrarcı bir tutum izlemesi ütopyadan öte bir gerçeklik vaat etmiyor. Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri 31 Temmuz 1959'da başladı. Türkiye'nin Avrupa Ekonomik Topluluğu'na (AET) yaptığı ortaklık başvurusu 12 Eylül 1963'te Ankara Anlaşmasıyla kabul edildi. Bunu 1987'de tam üyelik başvurusu izler ve 1999 yılına gelindiğinde Türkiye, AB üyeleri tarafından aday ülke olarak kabul edilir. Ancak tam üyelik müzakereleri 2005 yılında başladı.

Zina suç olmaktan çıkarıldı, domuz eti kasaba girdi
AB uyum sürecinde Müslüman toplumun ahlaki ve geleneksel dinamikleri yok edilmeye çalışılıyor. İslam dinince haram olan zina, suç olmaktan çıkarılırken toplumun ahlaki yapısına da darbe indirilmiş oldu. Yine haram olan domuz etine kasaplık statüsü getirilerek yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye halkının değerleri hiçe sayıldı.

İlk eşcinsel oteli açıldı
AB Uyum programı eşcinsellere kadar uzandı. Türkiye'de ilk Gay ve Lezbiyen Filmleri Festivali düzenlendi. İlk defa bir eşcinsel oteli açıldı. İki İngiliz eşcinsel kadın Türkiye'de "dünya evine" girdi. Dinler arası Diyalog çalışmaları kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği sponsorluğunda "Tek Tanrı'ya Saygı Konseri" düzenledi.

Cuma hutbesine AB ayarı
Öte yandan Cuma hutbelerinde okunan "Allah katında tek din İslam'dır" ayetinin de Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde artık okunmaması yönünde karar alındı. Bütün bu tavizlere rağmen AB üyelik ve şartları konusunda sürekli Türkiye'nin önüne engel çıkarmaktan vazgeçmiyor. Avrupa'nın bu isteksizliğine rağmen Türkiye girdiği AB yolundan vazgeçmiyor.(Timuçin Mercanoğlu - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/vur-davulcu-davula-238568.htm


Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,386 µs