En Sıcak Konular

KAMALAK: ''ECDAD BU TOPRAKLARI SATILSIN DİYE KAZANMADI''

10 Mayıs 2012 17:13 tsi
KAMALAK: ''ECDAD BU TOPRAKLARI SATILSIN DİYE KAZANMADI'' Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, son bir hafta içinde TBMM'den geçerek yasallaşan iki yasa için Hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Ecdad bu toprakları satılsın diye kazanmadı

'Bu yasa hıyanet yasasıdır'

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Hükümet'in geçtiğimiz günlerde TBMM'den geçirerek yasallaştırdığı yabancılara toprak satışının 600 dönüme kadar artışına ilişkin yasaya sert tepki gösterdi. Kamalak, yasayı hıyanet yasası diye niteleyerek, "Biz bu yasaya hıyanet yasası diyoruz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, son bir hafta içinde TBMM'den geçerek yasallaşan iki yasa için Hükümete sert eleştirilerde bulundu. Kamalak, 6292 sayılı Orman Arazileri'nin 2B yasası ile satışına 'Gasp Yasası' diyerek, 6302 sayılı Yabancılara Toprak Satışının artırılmasına ilişkin yasaya da 'Hıyanet Yasası' dedi.

Başkanlık tartışmaları kanunları perdelemek içindir
Kamalak, Genel Başkan Yardımcıları ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçerek, son üç gündür Başbakan Erdoğan tarafından gündeme getirilen 'Başkanlık Sistemi' tartışmasının 2B Yasası ile Yabancılara Toprak Satışı' yasasının üstünü örtmek için gündeme getirildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Kamalak, "Son günlerdeki Başkanlık Sistemi tartışmaları da kanaatimiz odur ki, bu kanunları perdelemek içindir" dedi.

2B gasp yasasıdır
"2B yasasının isminde 'Orman Köylüleri'nin kalkınmalarının desteklenmesi ve Hazine arazilerinin satışı' kısmı var. Bu altı çizilmesi gereken bir kavramdır. Köylüyü kalkındırmak satışın önündeki örtüdür" diyen Kamalak, bu yasanın asıl amacının köylünün hakkının gasp edilmesi olduğunun altını çizdi. Kamalak, "Hükümet 2B diye vasıflandırılan arazileri almasında, kalkındırılması kendisinin olsun. Asıl amaç vatandaşların ellerindeki 2B kapsamına giren yerlerin devlet tarafından yasal biçimde gasp edilmesidir. Bu anlamda bir gasp yasasıdır. Bu hukuk devleti anlayışı ile asla ve asla bağdaşamaz. Ellerindeki gecekonduları gasp edilecek olan vatandaşlarımız mutlak suretle mahkemelere müracaat etmelidirler. Hukuk buna müsaade etmez" dedi.

2B, Anayasa aykırı madde içeriyor
Kamalak, 2B yasasında yer alan bir maddenin de anayasaya aykırı olduğunu kaydederek, "Vatandaşın hak arama mücadelesinin önünü kesmek için de kanun metnini hazırlayan zihniyet 'Bu konu ile ilgili davalarda yürütmeyi durdurma ve tedbir kararı verilemez' diyor. Bu hüküm de açıkça anayasaya aykırıdır. Niye aykırı. Çünkü anayasanın 125'inci maddesinin son fıkrasına göre 'İdare işleminin uygulanması halinde telafisi güç, imkansız zararların doğması durumunda gerekçe gösterilerek yürütmenin durdurulmasına karar verilebilir' diyor. Anayasanın izin verdiği bir konuda yasa o izni kaldıramaz. Hukuk devletinin gereği olarak kaldıramaz" dedi.

25 dönümden 600 dönüme çıkarıldı
6302 sayılı Yabancılara Toprak Satışı ile ilgili yasaya da sert eleştirilerini dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, daha önce yabancılara 25 dönümlük arazi satışının bu kanunla 600 dönüme kadar çıkarılabildiğini söyleyerek Hükümet'i eleştirdi. Kamalak, "25 dönümlük miktar kanunla 300 dönüme çıkarılıyor. Bakanlar Kurulu kararı ile de 600 dönüme çıkarılabiliyor. Gerçekte 25 dönümlük arazi satışı 600 dönüme çıkarılıyor. Üstelik karşılıklık durumu ortadan kaldırılmıştır. Bu durumda yabancılar Türkiye'de 600 dönüme kadar arazi sahibi olabileceklerdir" dedi.

Yabancılara toprak satışı artırımı yasası hıyanet yasasıdır
İsrail Devleti'nin ilk kuruluşunu hatırlatan Kamalak, İsrail'in kuruluşunun toprak satışı ile başladığını söyledi. Osmanlı Padişahı 2'inci Abdulhamit Han'dan toprak talebinde bulunan Yahudi Teodor Herzel'e Padişah'ın 'Şehit kanlarıyla sulanmış vatan toprağı parayla satılamaz' sözünü hatırlatan Kamalak, "Abdulhamit Han'ı devirerek iktidara gelen İttihat ve Terakki Partisi ilk iş olarak Filistin'de toprak satışına izin veren yasayı onayladı" dedi.

Küçük İsrail'i ittihatçılar kurdu, büyük İsrail'i AKP eliyle kuracaklar
Kamalak, AK Parti Hükümeti'nin yabancılara toprak satışı ile ilgili uygulamasını İttihat ve Terakki Partisi'nin Filistin topraklarını satışına izin vermesine benzeterek, "Abdulhamit Han'ın öğrencileri iktidara gelince toprak satışını serbest bırakırlar. Yoğun bir biçimde oradaki topraklar el değiştirir. Şuan hedefte Büyük İsrail Devleti'nin kuruluşu vardır. Küçük İsrail Devleti Abdulhamit Han'ın yolunu kesen öğrencileri kullanılarak kuruldu. Şimdi hedefte Büyük İsrail var. Allah korusun bu sefer Abdulhamit Han mesabesinde olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın öğrencileri kullanılmak suretiyle Büyük İsrail Devleti kurulacaktır. Nil'den Fırat'a kadar olan kısımları aşırı fiyatlarla satacaklardır. Biz bu kanuna Hıyanet Yasası diyoruz. Kabul edilemez bir durumdur. Ecdad, mübarek kanlarını bu toprakları satalım da para kazanalım diye dökmediler" şeklinde eleştirdi.

Kamalak, vatandaş ve CHP'ye seslendi
Kamalak, TBMM dışında oldukları için Anayasa Mahkemesi'ne başvuramadıklarını ancak ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konuda mahkemeye başvurması gerektiğini söyleyerek, vatandaşların da bireysel olarak yasanın iptali için mahkeme silsilesi yoluyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurmalarını istedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/-bu-yasa-hiyanet-yasasidir--238566.htm


Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,890 µs