En Sıcak Konular

UEFA KUPASI ARDA TURAN'LI ATLETİCO MADRİD'İN OLDU

10 Mayıs 2012 12:06 tsi
UEFA KUPASI ARDA TURAN'LI ATLETİCO MADRİD'İN OLDU Athletic Bilbao’yu 3-0’la geçen Atletico Madrid son 3 sezonda 2. kez Avrupa Ligi’ni kazandı.

Atletico kupası!

Athletic Bilbao'yu 3-0'la geçen Atletico Madrid son 3 sezonda 2. kez Avrupa Ligi'ni kazandı.
Falcao, 2 golle yıldızlaşırken Arda Turan da ikinci goldeki asistiyle zaferin mimarlarından oldu.

-UEFA Avrupa Ligi Finali'nde bizim için iki tane önemli kişilik vardıÖ Bir yanda bu toprakların insanı Top toplayıcıyken Hagi'nin golüne sevinen- Arda Turan bir yanda ise futbolun güzel insanlarından Athletic Bilbao'nun hocası Marcelo Bielsa! Kazanan ise 3-0'lık galibiyetle Turan'ın ekibi Atletico Madrid'di.

-MAÇ öncesindeki basın toplantısında Bielsa 'abi'miz ne demişti? Falcao-Diego-Arda ve Adrian'ı durdurmamız gerekÖ Lakin durduramadı. Maçın kaderini de bu isimler belirledi. İlk 5 dakikada Başkent ekibi oyunun hakimiyetini ele alırken 7'de Falcao maçın kaderini belirleyeceğini hatırlattı. Sağda topla buluşup etrafını kesti Kolombiyalı oyuncu. Baktı herkes sıkıntılı durumda, önce attı ilk çalımını ardından da sol ayağını üstüyle kesti topu Bilbao kalesine doğru; ağları bulan gol ise zaferin habercisiydi.

-SEZON başından bu yana alıştığımız Bilbao, aklından bile geçirmediği golün ardından şaşkına dönerken uzun süre kendine gelemedi. Madrid ekibi ise savunmaya çoktan çekilip 'pusu'ya yatmıştı bile daha 10 dakika bile bitmeden.

-34'TE korneri kullanan Atletico, tam hızlı hücuma yakalanacakken stoperler Miranda-Gabi'nin baskısıyla kazanılan top Arda'da buluştu. Eski G.Saraylı'nın içeri çevirdiği topta Falcao önce iki Bilbaolu'yu Bükreş'ten İspanya'ya kadar yollayıp ağları buldu: 2-0. bu dakikadan sonra Madrid hücumlarında sadece Falcao ileride kalırken Bilbao 2. yarıya umutla başladı.

-FAKAT Madrid ilk yarıda kesmişti bileti ve de bir türlü Bask ekibi gole yaklaşamadı. 85'te ise Diego çıktı bu kez vizyona. Bilbao savunmasını ipe dizip 3-0'ı bulda ve kupayı Başkent'e getirdi.

NOT: Maçın kilit noktası Bilesa'nın saydığı isimlerdi! Dikine adam eksilten bu dörtlü mücadelenin de seyrini değiştirdi.

Arda nasıldı?

-FALCAO'DAN bir adım geride, sol açık olarak forma giyen Arda Turan tartışmasız 'terinin son damlası'na kadar oynadı. Karşısındaki isim ise Bilbao'nun etkili ismi Irola'ydı. Savunmasına yardım eden ve hızlı hücumlarda etkili olan Milli oyuncu, Fatih Tekke'nin ardından yurt dışında futbol oynayıp UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan ikinci Türk olarak tarihe geçti.

Şampiyonluğu Türk bayrağı ile kutladı

Karşılaşmanın sonunda düzenlenen kupa töreninde Atletico Madridli oyuncular büyük coşku yaşadı. Arda, maç sonunda büyük bir sevinç yaşarken, kupa törenine göğsüne astığı Türk bayrağıyla katıldı. 

'FALGOL' yine durmadı

Madrid temsilcisine kupayı getiren Kolombiyalı yıldız Falcao son 29 UEFA Kupası maçında 29 gol atarak kırılması zor bir rekora imza attı.

- FİNALİN kahramanı Radamel Falcao UEFA Kupası'nı sadece 357 günlük aradan sonra tekrar havaya kaldırmaya hak kazandı. Geçen sezon Porto formasıyla Braga'ya karşı kazanılan finalde tek golü kaydeden Kolombiyalı yıldız bu seneki finalde de 2 gol birden atarak UEFA Kupası'nda inanılması güç bir istatistiğe imza attı.

- GEÇEN sezondan beri oynadığı 29 UEFA Ligi maçında 29 kez gol sevinci yaşayan Falcao ayrıca bu sezon La Liga'da Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun ardından 23 golle gol kırallığı yarışında 3. basamakta yer almayı başardı. A. Madrid ise şimdi 25 Mayıs'ta Barcelona'ya karşı İspanya Kral Kupası finalinde sezonun 2. kupası'nı almak için mücadele edecek. 

"AĞAR'IN BURDA OLMASINI İSTERDİM"

UEFA Avrupa Ligi finalinde Bilbao'yu mağlup eden A.Madrid'de milli futbolcumuz Arda Turan, maçın ardından NTV Spor canlı yayınına bağlandı ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şampiyonluğun ardından Türk bayrağıyla o sevinci yaşadığı için çok mutlu olduğunu belirten Arda Turan, "Bunun bir tarifi yok. Söylenecek bir şey yok, çok mutluyum. Mehmet Ağar'da şu anda içeride. Burada olmasını isterdim. Yanlış anlaşılmasın siyasi olarak demiyorum ama kendisini çok severim." ifadelerini kullandı.

Başarıda psikolojik etkenler çok önemli olduğunu da ifade eden milli futbolcumuz, "A.Madrid'in takım kaptanı 1 senedir sakat. Kimse sesini çıkartmıyor, tepki göstermiyor." sözleriyle de Galatasaray'a göndermede bulundu.

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/atletico-kupasi/449322/5/Spor


Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,373 µs