En Sıcak Konular

DP'NİN YENİ SÜVARISİ TÜRK OCAKLI 35 YAŞINDAKİ GÜLTEKİN UYSAL

7 Mayıs 2012 12:38 tsi
DP'NİN YENİ SÜVARISİ TÜRK OCAKLI 35 YAŞINDAKİ GÜLTEKİN UYSAL DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 16 ay önce oturduğu liderlik koltuğuna veda etti.DP yeni genel başkan seçiminde ipi göğüsleyen Gültekin Uysal oldu

Kırat'a genç süvari

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 16 ay önce oturduğu liderlik koltuğuna veda etti.

DP yeni genel başkan seçiminde ipi göğüsleyen Gültekin Uysal oldu

Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in, 16 ay önce oturduğu liderlik koltuğuna veda etmesinin ardından Demokrat Parti, yeni genel başkan seçimi için dün olağanüstü 8. Büyük Kongresi'ni yaptı. DP'nin, Esenboğa Büyük Anadolu Oteli Kongre salonunda gerçekleşen 8. Olağanüstü büyük kongresinde genel başkanlık koltuğuna 6 talip çıktı. 

Tansu Çiller'in yakın kurmayı olan ve parti kulislerinde "emanetçisi" olarak nitelendirilen Devlet eski Bakanı Nevzat Ercan ile ANAP kanadına yakın MYK üyesi Gültekin Uysal'ın yarıştığı kongrede, Çiller döneminin Devlet Bakanlarından Ufuk Söylemez, Ercan lehine, eski DYP milletvekillerinden Ergun Özdemir ise Uysal'ın lehine adaylıktan çekildi. DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal ve Fatih Sinan Yılmaz ise kürsüde kendileri için oy istedi.

Çiğköfte yaramadı

Mali raporun okunmasının ardından, aday olmayacağını açıklayan Namık Kemal Zeybek, kürsüye gelerek veda konuşmasını yaptı, hükümete yüklendi: "Türkiye Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden saptırılıyor, başka yerlere götürülüyor. Türkiye'yi tahrip etmek isteyenler sinsice Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun etkilerini ortadan kaldırmak istiyorlar. Siz varken bu asla başarılamayacak. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek Partisi Demokrat Parti ve sizlersiniz. Totaliter diktatörlük hakkında ne yazıldıysa bugün Türkiye'de bu uygulanıyor. Askeri diktatörlükler var ama en tehlikelisi sivil diktatörlüktür."

Adaylardan en "renkli" olanı, işadamı Fatih Sinan Yılmaz oldu. Kongredeki konuşmasında, "Fatih Sultan Mehmet gibi" genel başkanlığa gelmek istediğini belirten Yılmaz, delegelerden 4 yıl için görev istediğini ifade etti. Yılmaz'a destek veren bir grup taraftarı, kongre salonun girişinde çiğ köfte yaparak "Adayımızın ikramıdır" diye partililere dağıttı. 1965 doğumlu olan Yılmaz'ın, kongrede dağıtılan broşüründe, 2007 Ardahan Ulusal Bal Festivali'nde "bal ağası" seçildiğinin de belirtilmesi dikkat çekti. Ancak dağıtılan çiğköfteye rağmen Yılmaz'a hiçbir delege oy vermedi.

Kongrede, genel başkanlık seçiminin ilk turunda en çok oyu GİK üyesi Gültekin Uysal ve eski bakanlardan Nevzat Ercan aldı. Kayıtlı 1276 delegeden 920'sinin oy kullandığı ve 916'sının geçerli sayıldığı seçimin ilk turunda adaylardan GİK üyesi Gültekin Uysal 459, eski bakanlardan Nevzat Ercan 380 ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal 77 oy alırken, işadamı Fatih Sinan Yılmaz'a hiç bir delege oy vermedi. Kurultayda ikinci tura gidildi. İkinci tur öncesi Ercan ile Çilsal adaylıktan çekildi. İlk turda 459 delegenin oyunu alan GİK üyesi Gültekin Uysal, seçimin ikinci turunda gerekli salt çoğunluk olan 639 oyu alamadığı için üçüncü tura geçildi. İkinci tura katılmayacağını açıklayan Ercan'a 75, Çilsal'a 2 ve işadamı Fatih Sinan Yılmaz'a 4 oy çıktı. Salt çoğunluk aranmayan üçüncü turda Uysal, 444 delegenin oyunu alarak, DP'nin yeni genel başkanı oldu.

UYSAL KİMDİR?

Gültekin Uysal, 1977 Afyon doğumlu. Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi mezunu. Lisans eğitimini ABD Texas Eyaleti'ndeki Houston Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yaptı. 2003-2005 yılları arasında DYP'nin Afyonkarahisar İl Başkanlığını yaptıktan sonra, 2005'te partisinin Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Uysal, Türk Ocağı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim kurulunda görev yaptı. Bir taraftan da aile şirketi olan Reisoğlu Mermer'de, iş hayatına devam etti. (Levent İÇGEN - VATAN)



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kirata-genc-suvari/448524/1/Gundem


Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs