En Sıcak Konular

3 OCAĞA DAHA ATEŞ DÜŞTÜ

5 Mayıs 2012 10:07 tsi
3 OCAĞA DAHA ATEŞ DÜŞTÜ AKP terörle mücadele ve müzakere arasında yalpa yapmaya devam ederken, son bir ayda 11 askerimiz şehit oldu.

3 ŞEHİT DAHA

PKK'lı kahpeler sis ve yağmurla birlikte saldırdı
AKP terörle mücadele ve müzakere arasında yalpa yapmaya devam ederken, son bir ayda 11 askerimiz şehit oldu.
Tunceli'de çatışma 
Alacık köyü kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan ve sabaha dek süren çatışmada Astsubay Yıldırım Akbulut, Piyade Er Mehmet Coşkun Kılıç ve Jandarma Er İlhan Verenbel şehit düştü.
Yeni baba olmuştu
Astsubay Akbulut'un 2 ay önce bir kızının dünyaya geldiği, Mehmet Coşkun Kılıç'ın ise tezkeresine 6 ay kaldığı öğrenildi. Şehitlerin naaşı, Elazığ'daki askeri törenin ardından İzmir ve Ankara'ya gönderildi.
 
Açılım tartışmaları arasında 3 şehit daha
AKP iktidarının, terörle mücadele ve müzakere arasındaki git gelleri devam ederken 3 ocağa daha ateşi düşüren acı haber Tunceli'den geldi. Son bir aydaki şehit sayısı ise 11'e yükseldi.
Tunceli'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında sabaha karşı çıkan çatışmada 1 astsubay ile 2 er şehit oldu. 4 Nisan'dan bu yana verdiğimiz şehit sayısı ise 11'e yükseldi. Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü kırsal kesiminde  operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri saat 02.30 sıralarında bir grup teröristle karşılaştı. Yoğun sis ve yağmurun etkili olduğu bölgede sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada, Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut (23), Piyade Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ve er İlhan Zerender şehit oldu. Sis ve yağmur nedeniyle helikopterlerin iniş yapamadığı, karadan askeri birliklerin sevk edildiği kaydedildi. Bölgede hava destekli operasyonlar sürdürülüyor. Çatışmanın ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlara, askeri helikopterler destek veriyor. Bu arada, 3 şehidin cenazeleri, askeri helikopterle Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirildi. Şehitlerin cenazeleri daha sonra Elazığ'a getirildi ve düzenlenen askeri törenin ardından da memleketlerine uğurlandı. uğurlanacağı belirtildi.

Tezkeresine 6 ay vardı
Şehit Mehmet Coşkun Kılıç'ın Ankara Etlik'te oturan ailesi, acı haberle yıkıldı. Eve gelen sağlık ekipleri acılı anne ve babaya müdahale etti. Anne Fatma Kılıç'ı yakınları teskin etmeye çalışırken Ankara Hali'nde çalışan şehit babası Satılmış Kılıç da oğlunun şehit düştüğü haberini almasının ardından eve gelerek gözyaşlarına boğuldu. Bu arada, şehit Mehmet Coşkun Kılıç'ın nişanlı olduğu ve tezkeresine yaklaşık 6 ay kaldığı öğrenildi.
1 ayda 11 şehit!
- 4 Nisan 2012 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırının sıfır noktasında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak şehit oldu. 
- 9 Nisan 2012 tarihinde Amasya'nın merkeze bağlı Çiğdemli Köyü Zana Köprüsü üzerinde askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu biri astsubay olmak üzere 2 asker şehit oldu. 
- 12 Nisan 2012 tarihinde Şırnak Uludere'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Şehit acısı Konya ve Sakarya'ya düştü. 26 yaşındaki Uzman Çvş Bayram Tekin ve Uzman çavuş Caner Kesimal'in ailesi acıya boğuldu. 
- 20 Nisan 2012'de  Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Uzman çavuş Kemal Aktay şehit oldu. 
- 24 Nisan 2012 tarihinde Bingöl'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmalarda 2 asker şehit oldu. 4 Mayıs 2012 Tunceli'deki çatışmada 3 asker şehit oldu. 

Halasına son sözü: "Bugün varız yarın yokuz" 
Tunceli'de teröristlerle girilen çatışmada iki er ile birlikte şehit olan Jandarma Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut'un (23) İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit astsubayın Bergama Tepeköy Köyü'ndeki baba evinde gözyaşları sel oldu. Baba Muharrem ve anne Esma Akbulut'a acı haberi, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Garnizon Komutanı Hava Savunma Kurmay Albay Halil Çetin verdi. İki çocuğundan birinin şehit olduğunu öğrenen anne Esma Akbulut gözyaşlarına boğuldu. Soğukkanlı olmaya çalışan inşaat işçisi baba Muharrem Akbulut ise "Vatan sağolsun" diyebildi. Şehidin halası Senem Cankurt, "15 gün izne gelmişti. Bana, 'Ölümlü dünya. Bugün var, yarın yokuz. Başımıza ne geleceği belli değil'diyerek, kendi elleri ile börek ve çay ikram etmişti. Sanki şehit olacağı içine doğmuş gibiydi" diyerek, gözyaşı döktü. Şehit astsubayın evi taziye ziyaretine gelen yakınlarının akınına uğradı. Şehit erin evine Türk bayrağı asıldı. Akbulut'un Tepeköy'ün ikinci şehidi olduğu öğrenildi. Henüz 10 aylık olan "Barlas" isminde bir oğlu bulunan şehit Akbulut'un eşi 23 yaşındaki Pelin Akbulut'a (23) ise kara haber Ankara Gölbaşı'ndaki evinde verildi. Şehit astsubay Akbulut'un cenazesinin yarın Tepeköy Köyü'ne getirilerek toprağa verileceği bildirildi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=66981


Bu haber 1,180 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,163 µs