En Sıcak Konular

BAYKAL'DAN ERDOĞA'NA 'TÜRBAN' ELEŞTİRİSİ

22 Ocak 2008 17:42 tsi
BAYKAL'DAN ERDOĞA'NA 'TÜRBAN' ELEŞTİRİSİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın türbanla ilgili açıklamalarını eleştirdi...

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın türbanla ilgili açıklamalarını eleştirerek, (Türbanın, Türkiye'deki laik ve demokratik rejimi ortadan kaldırmak isteyen siyasi bir görüşün simgesi haline geldiği açıktır. Bu sebepten yasaklanması gerekir) Bunu söyleyen, bu hükümettir, Tayyip Erdoğan hükümetidir'' dedi.
     Baykal, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, türbanla ilgili tartışmaları değerlendirdi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset modelinin, çağdaş bir hukuk devletinde, demokrasiye uygun bir Başbakandan beklenmesi gereken bir siyaset modeli olmadığını ileri süren Baykal, Başbakan'ın kafasında çok farklı kavramlar olduğunu iddia etti.
     Milletvekillerinin seçildikten sonra, Anayasa'yı koruyacaklarına dair yemin ettiklerini anımsatan Deniz Baykal, milletvekillerinin, Anayasa'nın temel ilke, değer, hedef ve kurumlarını kabul ettiklerini, Anayasal sistemin içine girdiklerini kaydetti.
     Türban sorununun çözümü için yarış içine girildiğini, yapılan ilk denemelerin Anayasal sistem içinde çözüm bulmanın mümkün olmadığı gösterdiğini anlatan Baykal, Anayasa'da laiklikle ilgili düzenlemeleri anımsattı.
     Türkiye'nin pek çok yerinde, kurumunda, insanların inançları gereği kıyafetleriyle kamu hizmeti verdiğini savunan Baykal şöyle konuştu:
    
     ''Önleyebiliyor musunuz? Anayasayı değiştirdikten sonra, bunu önlemek mümkün mü? 'Canım önlemeye gerek yok, o zaman kaldırıverelim, yeni Anayasaya yapalım' 'Anayasa'da laiklik devam ediyor' aldatmacasına son verelim. Dürüst olalım. Laiklik bize uymuyorsa, Başbakan'ın dediği gibi hem laik hem Müslüman olunmazsa, gereğini yapın arkadaşlar. Ya da bu istismara son verin. Diyin ki 'Biz çok özel bir konumdayız, herkesin inancına saygılıyız, dinine, ibadetine saygılıyız ama bizim anlayışımız içinde devletin düzeni budur, hukuku budur, kuralları budur. Bunu söyleyin ve onun gereğini hep beraber yapmanın yolunu arayalım.
     O kadar çelişkiler içine sürükleniyor ki iktidar... Şimdi size bazı şeyler söyleyeceğim: 'Türbanın, Türkiye'deki laik ve demokratik rejimi ortadan kaldırmak isteyen siyasi bir görüşün simgesi haline geldiği açıktır. Bu sebepten yasaklanması gerekir' Bunu söyleyen, bu hükümettir, Tayyip Erdoğan hükümetidir. Sayın Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı zamanında Türkiye bu görüşü, uluslararası platforma resmi hükümet görüşü olarak koymuştur...Bunu, Türkiye, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül söylüyor. Eğer böyle olmazsa, laik demokratik düzene inanan insanların, kendilerini açık ve yakın bir tehdit ve tehlike altında görecekleri de kesindir' Bunu kim söylüyor? Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül hükümeti söylüyor. Nerede söylüyor? Avrupa'da söylüyor. Bu sahtekarlığa son vermek lazım. Devlet böyle ikiyüzlü anlayışla yönetilmez. Ne düşünüyorsanız, açıkça ortaya koyun.''


Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,202 µs