En Sıcak Konular

BAKAN DİNÇER DANIŞTAY'IN KARARINA UYMAYACAK

3 Mayıs 2012 11:59 tsi
BAKAN DİNÇER DANIŞTAY'IN KARARINA UYMAYACAK Danıştay'ın kararına rağmen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs törenlerinin statlarda kutlanmasına ilişkin kararla ilgili olarak "Bakanlık kendi kararını uygulayacak. Bizim genelge yönetmeliğe uyulması içindi. Mevcut yönetmeliği uygulayacağız" d

'19 Mayıs'ta kararımız uygulanacak'

Danıştay'ın kararına rağmen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs törenlerinin statlarda kutlanmasına ilişkin kararla ilgili olarak "Bakanlık kendi kararını uygulayacak. Bizim genelge yönetmeliğe uyulması içindi. Mevcut yönetmeliği uygulayacağız" dedi. 

DİNÇER, "Biz 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim'le ilgili bütün kutlama şekillerini gözden geçiren ve yeniden düzenleyen bir yönetmelik taslağını hazırladık. Çok yakında yayımlayacağız ve o yönetmeliğin gereğini uygulamaya başlayacağız" açıklaması yaptı. Dinçer, ortaöğretim kurumları yönetmeliği ön taslağı hazırlanırken kendisinin haberi olmadan, fikir almak üzere ilgili paydaşlara gönderildiğini belirterek, "Taslağın içeriğiyle ilgili yapılacak tartışmaların çoğunu anlamsız buluyorum. Çünkü bunlar bir karar değil" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ortaöğretim kurumları yönetmeliğiyle ilgili soruları yanıtladı. Dinçer, ortaöğretim kurumları yönetmeliği ön taslağı hazırlanırken kendisinin haberi olmadan, fikir almak üzere ilgili paydaşlara gönderildiğini belirterek, "Taslağın içeriğiyle ilgili yapılacak tartışmaların çoğunu anlamsız buluyorum. Çünkü bunlar bir karar değil" dedi.
 
Dinçer, Ankara Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'nda yapılan süt dağıtımı töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HABERİ YOKMUŞ

Bir gazetecinin basında yer alan ortaöğretim kurumları yönetmeliği ön taslağına ilişkin sorusu üzerine, bakanlık olarak uzun zamandır deregülasyon çalışması yaptıklarını belirterek, bakanlığın genelgelerinin, yönetmeliklerinin özden geçirildiğini, bununla ilgili bir sadeleştirme yapıldığını anlattı.

 
Bundan 1 ay kadar önce özel öğretim kurumları yönetmeliğini yenilediklerini hatırlatan Dinçer, yaklaşık 9 yönetmeliğin tek yönetmeliğe indirildiğini söyledi. Bunun hizmetleri daha etkin sunabilmek için yapıldığını vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu:

"Bugün tartışılmakta olan ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin, yine çok sayıda yönetmeliğin gözden geçirilerek, sadeleştirilmesi ve tek bir yönetmeliğe indirilmesiyle alakalı bir çalışma. Ama bu çalışmada benim gördüğüm kadarıyla üç büyük yanlışlık var. Bunlardan bir tanesi maalesef bu sadeleştirme yapılırken benim haberim olmadan ön taslak metin fikir ve görüş alınmak üzere ilgili paydaşlara gönderildi. Açıklıkla söylüyorum, bu taslağın bu şekle dönüştürülüp paydaşlara görüş almak üzere gönderildiğinden benim haberim yok.

YİNE MEDYAYI SUÇLADI

İkincisi maalesef kendilerine güvenip görüş almak üzere gönderdiğimiz ve henüz hazırlık aşamasında olan bu çalışmanın görüş bildirmek yerine, kanaatlerini bizimle paylaşmak yerine doğrudan doğruya medyaya aktarılmasıyla paydaşlarımız tarafından büyük bir hata yapıldı.
Eğer biz paydaşlarımıza güvenemeyeceksek ve onlara henüz hazırlık aşamasında fikirlerini alma konusunda tereddütler yaşayacaksak bu çok doğru olmaz kanaatindeyim. Şimdi yapılanın çok ciddi bir eksiklik ve yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Paydaşlarımız keşke kendilerine olan bu güvenimizi kamuoyuna, medyaya bilgileri vermek yerine görüşlerini bize bildirseydiler ve böylesine bir tartışma içerisine girmemiş olsaydılar."  
Diğer bir yanlışlığın ise henüz bir taslak çalışması olan metnin medya tarafından verilmiş bir karar olarak kamuoyuyla paylaşılması olduğunu ifade eden Dinçer, "O açıdan yönetmeliğin içeriğiyle ilgili yapılacak tartışmaların çoğunu anlamsız buluyorum. Çünkü bunlar bir karar değil. 'Bunun neresini düzelteceğim' konusuna da hiç, asla girmek istemiyorum. Sizden basit ve önemli bir ricam var, o da şu; biz bu çalışmalarımızı tamamlayalım görüşlerimiz olgunlaşsın ve bu yayınlama safhasına geldiğinde benden bu bilgileri alın ve kamuoyuyla paylaşın"  diye konuştu.   

"4 4 4 düzenlemesiyle çocuk gelinlerin artacağına ilişkin eleştiriler vardı. Bu taslağın da bu yolu açacağı iddiaları var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Dinçer, bu uygulamaların beklenerek sonuçların görüleceğini söyledi. Dinçer, "Çünkü normal şartlarda bu bahsettiğiniz şeyin olması hukuken mümkün olamaz. Çünkü eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkarmışsak, 12 yıl boyunca 18 yaşına kadar çocuklarımız okumak zorunda. Türk Medeni Kanunu'nda çocuklarımızın evlenme yaşı belli. Bütün bu hukuki düzenlemeler varken, ayrıca toplum kültürü itibarıyla yavaş yavaş çocuk gelin, çocuk işçi meselelerini çözmeye başlamışken bu tip tartışmaları toplumun gündemine getirmeyi ben kasıtlı bir yaklaşım tarzı olarak, kasıtlı bir muhalefet tarzı olarak  görüyorum" dedi. 

19 MAYIS İÇİN MEB, KENDİ KARARINI UYGULAYACAK

19 Mayıs törenleriyle ilgili, MEB'in kendi kararını uygulayacağını bildiren Dinçer, "Bakanlık kendi kararını uygulayacak. Bizim genelge yönetmeliğe uyulması içindi. Mevcut yönetmeliği uygulayacağız" dedi.  
Dinçer, şunları ifade etti: "Hukukun gereği neyse onu yapacağız. Bizim söylediğimiz, yani yürütmesi durdurulan genelge, " Yönetmeliğe uyun'diye çıkarılmış bir genelgeydi. Danıştay'ın verdiği kararda da genelgenin bir üst karar hukuk normu olan yönetmeliğe atıf yapılmaktadır. Normal şartlarda Yönetmeliğe uymaya dair bir genelge çıkartmışken bizim genelgemizin yürütmesini durdurmak, yönetmeliği uygulamaktan başka sonuç doğurmuyor.
Bu açıdan bakıldığında biz Yönetmeliği uygulayacağız. Zaten mevcut Yönetmelik, statlarda her yıl kutlama yapmayı ve 19 Mayıs kutlamalarını resmigeçit törenleri düzenlemeyi öngörmüyor. Biz 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim'le ilgili bütün kutlama şekillerini gözden geçiren ve yeniden düzenleyen bir yönetmelik taslağını hazırladık. Çok yakında yayımlayacağız ve o yönetmeliğin gereğini uygulamaya başlayacağız.  
Dinçer, Diyarbakır'da dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise "Sütü daha bugün dağıttık" diye konuştu.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23774


Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,845 µs