En Sıcak Konular

DEMİRÖREN ''BİRİLERİNİ'' KURTARMAK İSTERKEN KENDİNİ YAKTI

2 Mayıs 2012 12:56 tsi
DEMİRÖREN ''BİRİLERİNİ'' KURTARMAK İSTERKEN KENDİNİ YAKTI Şike davasında gelinen nokta ortamı gererken, TFF’ye tepkiler çığ gibi büyüyor.

Demirören şimşekleri üzerine çekti

Şike davasında gelinen nokta ortamı gererken, TFF'ye tepkiler çığ gibi büyüyor.
Federasyonun aldığı kararlara birçok kulüp ve yöneticiden eleştiri yağdı. Galatasaray yönetimi TFF'ye ihtarneme gönderdi. Kayseri ve Bursa savunma vermeyecek.
Altay, ligden çekilmeyi düşünürken, Trabzon, yurt içi ve yurt dışında dava açacak. Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay, 5-6 maçta şike ve teşvik primi şüphesi olduğunu söyledi.
TFF'nin eski yöneticileri ve birçok otorite, raporda yer alan "Şikeye teşvik ve teşebbüs var" maddesinin çarpıtıldığını ve şike yapılmamış gibi gösterildiğini vurguladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e tepkiler çağı gibi büyüyor. 3 Temmuz'da başlayan şike operasyonlarının ardından önceki gün yapılan 'şike sahaya yansımamıştır'açıklamaları Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Galatasaray, Kayserispor, Trabzonspor ve eski Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin hedefinde dün de Demirören vardı. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ve taraftarları sert açıklamalar yaparken,  Fenerbahçeliler 1 Mayıs yürüyüşünde gövde gösterisi yaptı. 

Kararlar vicdani değil
Sarı-kırmızılılar ise bugün Türkiye ve Avrupa'da meydanlara inecek. Ayrıca Fenerbahçe yönetimi tepkilerini saat 14.00'da bir basın toplantısıyla gösterecek ve önemli açıklamalarda bulunacak. Bu arada Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay da 5-6 maçta şike ve teşvik primi şüphesi olduğunu söyledi. YENİÇAĞ'a açıklamalarda bulunan Galatasaray yöneticisi Semih Haznedaroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Nuri Karaca, TFF'yi sert bir şekilde uyardılar. Futbol otoriteleri ve yöneticiler kararların vicdani olmadığını vurguladılar. 

TEPKİLER... TEPKİLER... 
Fener'i aklamak için kendisini feda etti!
Trabzonspor'un aylardır kupa talebiyle ilgili öne sürdüğü söylem, sıradan bir istek değil, temelinde hukukun üstünlüğünün sağlanmasını talep eden, temiz futbolu hakim kılmaya çalışan anlamlı bir sesleniştir. TFF, Fenerbahçe'yi kurtarmak için kendini feda etmiştir. 58. maddenin değiştirilmesi kararı artık Türkiye'de bir nevi sportif anlamda şike ve teşvik priminin serbest bırakıldığı anlamını taşımaktadır. UEFA'nın bu ortamda sergileyeceği tavır, TFF'yi ağır bedeller ödemek zorunda bırakabilir. Federasyon inandırıcılığını yitirmiştir. Demirören, "Şike sahaya yansımamıştır" diyerek bünyesindeki kurulları etkileme yolunu tercih etmiştir. Yurt içi ve yurtdışında yasal yollara başvuracağız.  Öte yandan bordo-mavili yönetim, TFF'ye başvurarak Etik Kurulu'nun ikinci raporunun kendilerine gönderilmesini talep etti. Trabzonspor Taraftarlar Platformu da, yaptığı açıklamada Demirören yönetiminin aldığı kararlarla teşvik ve şikenin yasal bir zemine oturtulduğunu belirtti.      
Trabzonspor Yönetim Kurulu

Biz aklanırız federasyon gider
Kararlardan federasyon 1. derecede sorumludur. Biz dahil bazı kulüpleri olayların içerisinde olmamamıza rağmen şike paketinin içerisine sokmaya çalışıyorlar. Ama alınan kararlar doğru değil. Çünkü; ortaya çıkan tablo, ne vicdani ne de hukuki. İşin UEFA ayağı var ve çok önemli. Kulüplerimiz ve milli takımlar riks altında. Eğer gerçekler gözardı edilirse, UEFA'dan ağır cezalar gelmesi kaçınılmaz olur. Biz ve bizim gibi mağdur kulüpler aklanır, federasyon büyük töhmet altında kalır.  
Semih Haznedaroğlu (G.Saray yöneticisi) 

Tek savunmamız alınterimizdir!..
Bursaspor Kulübü, 3 Temmuz'dan bu yana devam eden şike sürecinde, en temiz, en masum ve en rahat taraftır. Dolayısıyla bu sürecin hiçbir safhasında Bursaspor Kulübü'nün ismi geçmemiştir ve üzerimizde temizlenmesi gereken küçüçük bir leke dahi yoktur. PFDK tarafından bizden istenen savunmayı yapmayacağız. Kendi adımıza hakça ve dürüstçe verdiğimiz mücadele sırasında, sırtımızdaki formada sadece renklerimiz, alın terimiz ve tertemiz mazimizin sorumluluğu vardır. 
İbrahim Yazıcı (Bursaspor Başkanı) 

Hakkımızı arayacağız
Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendilerini Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etmesiyle ilgili olarak, "TFF'nin kulübümüzü hangi delillere dayanarak neyle suçladığını bilmiyoruz" denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beşiktaş'ı PFDK'ya sevk ettiğiyle ilgili haberleri yakından, dikkatle ve serinkanlılıkla takip ediyoruz. Beşiktaş'ın hakları sonuna kadar savunulacaktır."  
Beşiktaş Yönetim Kurulu

5-6 maçta şüphe var
İlk oluşturduğumuz rapor, 26 klasördü ve mütalaamız o zamanki dosyalar üzerindendi. Savunmalar elimize ulaşınca kanaatimizde de değişiklikler oldu. 5-6 maçta şike ve teşvik primi şüphesi kanaatine varıldı ancak net bir şekilde 'var' diyemeyiz. Kusurlu bulduğumuz kişiler de var. Bir yönetici ve bir menajer arasındaki diyaloğu baz alarak kusurlu oldukları kanaatine vardık. 
Oğuz Atalay (Etik Kurulu Başkanı)

Utanç verici bir karar
Hatalı hakem kararları ile mağlup edilerek şampiyonluk yarışından alıkonulduğumuz Manisaspor maçı dolayısıyla; PFDK'ya sevk edilmemiz utanç verici. Bu karar; rezalet bile değildir, ötesinde bir kelime icat etmek artık zorunludur. 'Hiçbir şike bulgusuna rastlamadık; ama herkesi disipline sevk ediyoruz' ifadesi; kabul edilemez bir çelişkidir.Yaşanan bu kepazeliğe ortak olmayacak ve savunma yapmayacağız.      
Kayseri Yönetim Kurulu

Lige katılmayı düşünmüyoruz
Kulübümüzün Haziran ayında yapılacak genel kurulunda, önümüzdeki sezon lige katılma taahhüdünün Federasyona verilmemesi konusunu gündeme almaya kararlıyız. Türk futbolu, herkesin bildiği, ancak yokmuş gibi davranmayı tercih ettiği kirlilikten kurtulma yolunda, eline geçen fırsatı değerlendirememiştir. Bunun sorumluğunu, bu kararı alan kişi ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Ömer Hızlıok (Altay Kulübü Başkanı) 

Etik Kurulu "şike var" dedi
Balık baştan kokuyor. Rezaleti Mehmet Ali Aydınlar başlattı, Yıldırım Demirören sürdürdü. TFF yanlışları kaldığı yerden sürdürdü ve resmen şikeyi kaldırıp tam bir komedi sergiledi. Etik Kurulu'nun raporun'da şike olduğuna dair kanaatler olduğu ibaresi olmasına rağmen, bu görmezlikten gelindi. Sanki hiç suç işlenmemiş gibi 'Şike sahaya yansımadı'gibi saçma sapan bir karar aldılar. 
Nuri Karaca (TFF eski yöneticisi)

"Hakkımızı şahsi olarak talep edeceğiz"
Sarı-kırmızılı yönetim, şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı son değişiklik kararlarının ardından, TFF'ye gönderdiği ihtarnameyi kamuoyuyla paylaştı. Kulübün resmi internet sitesinde tam metnine yer verilen ve önceki gün TFF'ye ulaştırılan ihtarnamede, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ adına avukat Mahinur Dengiz'in imzası yer alırken, TFF'nin son aldığı kararlar nedeniyle ulusal ve uluslararası alanda oluşacak her türlü kaybın, TFF başkanı ile yöneticilerinden şahsi olarak talep edileceği ifade edildi. 

UEFA'ya şikayet mektubu yağıyor
Türkiye'nin her kesimi karara tepki gösterirken Galatasaray, Trabzonspor ve Bursalı taraftarlar ise UEFA'yı adeta mektup ve faks yağmuruna tuttu. Sarı-kırmızılı ve bordo-mavili taraftarların, UEFA Başkanı Platini'ye hitaben yazdıkları şikayek mektubunda şu ifadelere yer verildi: "58. maddedeki değişikliğin ana amacı sizin de bildiğiniz gibi geçen sezon birçok maçta şike yapmış olan Fenerbahçe'nin küme düşürülmesini engellemektir. Bu madde federasyonların değil UEFA ve FIFA'nın olmazsa olmaz maddesidir. Lütfen bu konuda acil hareket edin ve disiplin talimatlarını uygulayarak Türk Futbolunu kurtarın." Bursaspor taraftarları da hak ve hukuka inananlardan UEFA'ya hazırlanan yazıyı postalamalarını rica etti. 

F.Bahçe yürüdü sıra G.Saray'da
3 Temmuz'dan buyana yaşanan olayları protesto etmek için sürekli meydanlara inen Fenerbahçe, 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle de yürüyüş yaptı. Taraftarlar, pankartlar ve sloganlarla  TFF'yi protesto etti. Şişli'den, Taksim'e yürüyen taraftarlar "Biz varken Fenerbahçe yıkılmaz" yazılı pankart açtı. Galatasaraylı taraftarlar ise bugün yurt içi ve yurt dışında yürüyüşler düzenleyecek. TFF'nin şikeyi akladığını öne süren sarı-kırmızılı taraftarlar, tepkilerini dile getirmek için İstanbul ve büyük kentlerin yanı sıra tüm Avrupa temsilciliklerimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirecek. Taksim'deki dev yürüyüş saat 16.00'da Galatasaray Lisesi önünden başlayacak.

Karaman: Teşvik talebi gelmedi
Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Manisaspor'un başındayken Trabzonspor'dan teşvik primi geldiğini söylediği yönündeki iddialara cevap verdi. Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'nın Çağlayan'daki şike duruşmasında, "Hikmet Karaman size Trabzonspor'un teşvik primini anlattı mı?" şeklinde soruya Yaralı'nın da "Evet anlattı" şeklinde çıkan haberleri yalanlayan Karaman, "Böyle bir şey yok. Bu şekilde haberler aldıktan sonra Kenan Yaralı'yı aradım. O da medyaya yansıyan konuyla ilgili bir açıklaması olmadığını belirtti. Trabzonspor'dan hiçbir zaman öyle bir talep gelmedi" dedi. 

Erman Toroğlu "cacık" yaptı!
Spor Yorumcusu, Erman Toroğlu, canlı yayında cacık yaptı sonrada TFF'yi protesto etti. Daha önce kabzımallık yapan ve fahri aşçılık ünvanları bulunan Erman Toroğlu'nun önceki gece televizyonda yaptığı protestosu geceye damga vurdu. Eski hakem, TFF'nin şikede aldığı kararı, cacık yaparak protesto etti. Toroğlu, TFF'nin aldığı kararla Türk futbolundan cacık bile olmayacağını söyledi. (Haber : Ruşen Güven - Yeniçağ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=66821


Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,136 µs