En Sıcak Konular

DİN VE SİYASET

1 Mayıs 2012 20:44 tsi
DİN VE SİYASET Siyasi partiler iktidara gediklerinde ekonomi alanında yaptıklarından çok dini alanda yaptıklarıyla hatırlanırlar

Din ve siyaset

Türk siyasi tarihinin en önemli parametrelerinden biri dindir. Siyasi partiler iktidara gediklerinde ekonomi alanında yaptıklarından çok dini alanda yaptıklarıyla hatırlanırlar. Bu alanda İmam Hatipler, Kuran Kursları, başörtüsü gibi “dini kavramlar” sürekli gündemdedir. 
Muhafazakâr Türk halkının kafasında, CHP’nin yasakladığı Arapça ezan, yasaklanan Kuran eğitimi, Kuran öğreten cami ve evlere yapılan baskınlar, depo haline getirilen camiler asla silinmez. Biz bile büyüklerimizden “CHP döneminde gizli gizli Kuran öğrenen büyüklerimizin” uğradığı jandarma baskınlarının çok dinledik. 
Demokrat Parti yani “merkez sağ”, bu manada halkın kafasında oluşan “din karşıtı sol-CHP” iktidarına karşı bir kurtuluş simidi olmuştur. Ezanı tekrar Arapça haline getiren Menderes’tir, İmam Hatiplerin fatihi Demirel’dir. Merkez sağ halkın gözünde “dini özgürlükler için” kurtuluş reçetesidir. 
CHP’nin din karşıtı politikaları olduğunda kuşku yok. Atatürk de zaman zaman Müslüman kesimleri üzen bazı icraatlara imza atmıştı. Bu icraatların temelinde Atatürk’ün de en büyük korkusu olan Türkiye’deki bazı İslami grup ve tarikatların yabancılarla işbirliği yaparak giriştiği isyan hareketlerinin rolü büyüktür. Siz ülkenizde dini hayata en geniş özgürlüğü tanıyorsunuz ama İngiliz emperyalizmi geliyor “o özgürlük tanıdığınız Müslüman tarikatın, şeyhin eline silah vererek isyana başlatıyor.” 
Osmanlı’yı yıkan sebeplerin başında da aslında bu “İngiliz fitnesi” geliyor. Lawrence’lerin, Hamper’lerin din merkezli ajan faaliyetleri bu toplumun en hassas noktasının din olduğunu çok iyi bilmelerinden kaynaklanıyor. 
Atatürk’ün dinle bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onun sorunu “EMPERYALİZMLE KUCAKLAŞAN MÜSLÜMANLARDI.” 
Milli Mücadele esnasında Türk ordusu Yunanla savaşırken İslam Teali Cemiyeti’nin milli ordunun savaşı aleyhine bildiri dağıtması, “Yunan savaşmaya ne lüzum var” denilmesi, bu bildirilerin altında da pek çok şeyhin ve hoca efendinin, bediüzzamanların imzasının olması haklı bir endişe sebebidir. 
Asıl sorun Atatürk sonrası İnönü dönemi CHP’sidir. CHP dini kullanan emperyalistlerin içimizdeki “dini uzantıları” ile uğraşmak yerine direkt dinle uğraştı. Camiyle, Kuran’la uğraştı. 
Sonuçta da bugün yaşadığımız sorunlar ortaya çıktı. 
Bir dağ köyündeki caminin gizli mahzeninde 3-5 kişiye Kuran öğreten imam efendinin jandarma baskını ile yakalanması ve dayak atılmasının yüzlerce örneği tarihin saklı raflarında duruyor. Bu İnönü dönemi cinayetleri, Kemal Kılıçdaroğlu ne yaparsa yapsın hafızalardan silinmez. 
Ama bunlar tarih olmuştur. 
Sürekli geçmişi kaşıyarak, “Ey CHP sen 70 sene evvel şöyle şöyle yaptın!” diye kükremenin neresi “demokratik açılım” politikası anlayabilmiş değilim. 
Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. 
AKP, artık “dünü” bırakmalı “bugüne” gelmeli. 
Her başı sıkıştığında “70 sene öncesine saldırmak” böylece toplumun belleğinde oluşan “CHP din düşmanıdır” düşünce düşüncesini sürekli diri tutmaya çalışmak, sürekli bu korkuyu topluma salmak “Ey millet! Bakın biz gidersek bu din düşmanları gelir! Camiler ahır olur, başörtülü evlatlarının yine üniversite kapılarında kıyıma uğrar!” diye bağırmak hiç doğru değil. 
Asıl tehlike, dün ne yapıldığı değil bugün ne yapıldığıdır. 
Bugün Haçlılarla el ele vererek İslam ülkelerine Arap Baharı adı altında “Haçlı Çizmesini” getirme projesinin bayraktarlığına soyunan AKP’nin günahının yanında İnönü’nün günahı hiç kalır. 

Muharrem Bayraktar

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12001431/din-ve-siyaset/muharrem-bayraktar


Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,197 µs