En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ AVRUPA ŞAMPİYONU

30 Nisan 2012 10:33 tsi
BEŞİKTAŞ  MİLANGAZ AVRUPA ŞAMPİYONU Beşiktaş Milangaz, Efes Pilsen’in Koraç zaferinden sonra Türkiye’ye basketbolda kulüpler düzeyindeki ikinci Avrupa Kupası’nı getirdi.

Avrupa'da Kartal destanı!

Beşiktaş'tan büyük başarı...

Beşiktaş Milangaz, Efes Pilsen'in Koraç zaferinden sonra Türkiye'ye basketbolda kulüpler düzeyindeki ikinci Avrupa Kupası'nı getirdi.

EuroChallenge finalinde 2. çeyrek başında 17 sayı öne geçen Kartal, sonrasında yakalansa da son çeyrekte işi bitirdi. Mensah-Bonsu 26 sayı, 20 ribaunt, Erceg de 25 sayı, 15 ribauntla bu şampiyonlukta başrolü üstlendiler.

BEŞİKTAŞ Milangaz'ın dün elde ettiği Avrupa şampiyonluğunun bir Beşiktaş taraftarı için önemi çok başka... Çünkü her ne kadar "Sevinmek için sevmedik" deseler de bu sezon aşığı oldukları futbol takımı onları üzerken, bu basketbol takımı Beşiktaş'ın gerçek ruhunu oynadığı her maçta sahaya koydu ve kaybettiklerinde de "Her maç böyle oynayın canımızı verelim" dedirttiler. Çok sıkıntı çekti bu takım, önemli maçlarda onlara şans tanımazken, mucizeler yaratıp herkesi şaşırttılar, Türkiye Kupası'nı kazanmışlardı, dün de Avrupa Şampiyonu oldular...

-PEKİ nasıl? Geçelim finalin öyküsüne...

-ÇOK iyi başladı Beşiktaş maça. Özellikle iki pota altında ribauntları domine edip 5 dakikayı 15-3 önde geçerken, 8 sayıyı alınan 5 hücum ribaunduyla ikinci şanslardan bulmuşlardı. İlk periyot 27-15 önde geçilirken, Erceg ve Bonsu'nun 10'ar sayı, 6'şar da ribaundu vardı ve sadece 3 basket yemişlerdi.

-2. periyoda da 5-0'la başlayınca fark 17'ye çıktı. Rakip Elan Chalon ise burada alan savunmasına döndü önce Beşiktaş'ın hücumdaki ritmini bozdu. Üçlüklerde ise 1/5'le başlamışlardı ancak sonrasında bombalamaya başladılar. İkinci çeyrek başında ribauntlarda 20-10 Beşiktaş üstünlüğü varken, devre sonunda bu istatistikte durum 22-21'e geldi. Skor da 44-40'a...

-ÜÇÜNCÜ çeyrekte iki takım da skor üretmekte zorlandı. Beşiktaş üst üste kötü tercihler yaptı. Periyot sonuna 1.30 kala Elan Chalon 55-53 öne geçse de faul çizgisinden skor üreten siyah-beyazlılar, son bölüme 57-55 önde girdi.

ARROYO SAHNEDE

-4. periyotta ribauntlardaki üstünlüğü tekrar ele aldık. Bonsu ve Erceg'in inanılmaz oyunlarıyla Beşiktaş'ı önde tuttular. Ama maçı kopartan isim Arroyo oldu. Bitime 3 dakika kala attığı üçlükle farkı 13'e çıkardı. İki dakika kala ise bu kez de bir son saniye üçlüğü atıp 9'a inen farkı 12'ye çekti.

-AMA Bonsu'nun üst üste iki basit top kaybıyla 30 saniyede 7'ye indi fark. Rakip üst üste üçlükler gönderip Beşiktaş'ı sıkıştırmaya çalışsa da maç sonu oynama özelliğini gösteren siyah-beyazlılar, son çeyreğinde 34 sayı attığı maçı 91-86 kazanıp tarihi yazdı.

Ataman üçlü çektirdi

BEŞİKTAŞ Milangaz'la, Eurochallenge Kupası'nı kazanarak tarih yazan başantrenör Ergin Ataman, maç sonu sevincini oğlu Sarp'la paylaştı. Ülkemize 16 yıl sonra erkek basketbolda zafer yaşatan Ataman daha sonra taraftarla bütünleşerek tüm salona üçlü çektirdi.

En değerlisi Mensah-Bonsu

Final maçında 26 sayı, 20 ribauntla oynayan Beşiktaş'ın İngiliz pivotu Pops Mensah-Bonsu final-four'un En Değeli Oyuncusu MVP seçildi.

Fileler kesildi

BEŞİKTAŞ Kaptanı Hawkins ve Serhat, dünkü maçın ardından bir geleneği sürdürüp potaların filelerini kestiler.

Başkan Orman derbiye değil zafere gitti

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, futboldaki F.Bahçe-Beşiktaş maçı yerine Macaristan'a giderek siyah-beyazlıların potadaki şampiyonluğunu yerinde izledi. Macaristan'ın Debrecen kentinde kazanılan Eurochallange şampiyonluğunun öncesinde Orman, siyah-beyazlı oyunculara moral verirken ayrıca Beşiktaş Milangaz'ı eski basketbol şube sorumlusu Şeref Yalçın ve eski voleybol şube sorumlusu Necip Sever de yalnız bırakmadı.

Şampiyon 13.30'da geliyor

ELAN Chalon'u 91-86 mağlup ederek Türk erkek basketbol tarihinin ikinci Avrupa kupasını müzesine götüren Beşiktaş Milangaz'ın bugün saat 13:30'da İstanbul'da olması bekleniyor. Ayrıca siyah-beyazlı yönetimin kupayı Türkiye'ye getiren basketbolcularını üstü açık bir otobüsle havaalanında karşılayacağı ve kulüp binasına kadar bu otobüsle hareket edileceği de bildirildi.

Engelsiz şampiyonlar

Beşiktaş'ın Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da İtalya'da yapılan Willi Brinkmann Kupası'nı kazandı.

-BEŞİKTAŞ Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalya'nın Rieti kentinde düzenlenen Willi Brinkmann Kupası'nda İngiltere'nin Oldham Owls takımını 77-72 mağlup ederek şampiyon oldu. Siyah-beyazlıların antrenörü Mehmet Önüt, "Bu başarı başkanımız Fikret Orman olmak üzere tüm yönetim kurulumuza yeni bir armağan olsun. Müzemizde olmayan bir kupayı daha Türkiye'ye getiriyoruz. Sadece Türk oyuncularımızla, bu başarıyı elde ettik. Oyuncularımın yüreğine ve eline sağlık" derken başkan Fikret Orman ise, "Müzemize ikinci kez Avrupa Kupası kazandıran sporcularımıza çok teşekkür ediyor ve kendileri ile gurur duyduğumuzu ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

EN İYİ 5'TE 2 KARTAL

-AYRICA Beşiktaş'tan Kaan Dalay ve Cem Gezinci, turnuvanın en iyi ilk 5 oyuncusu arasında yer aldı.(MÜFİT GÜREVİN / VATAN)

 

Kaynak:GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/avrupada-kartal-8200%3bdestani/447042/5/Spor


Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,581 µs