En Sıcak Konular

BARCELONA'DA GUARDİOLA DÖNEMİ BİTTİ

27 Nisan 2012 16:39 tsi
BARCELONA'DA GUARDİOLA DÖNEMİ BİTTİ Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, düzenlediği basın toplantısıyla Katalan ekibindeki görevi bıraktığını açıkladı. Barcelona'yı gelecek sezon Guardiola'nın yardımcılığını yapan Tito Vilanova çalıştıracak.

Guardiola gitti yardımcısı Vilanova geldi

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, düzenlediği basın toplantısıyla Katalan ekibindeki görevi bıraktığını açıkladı. Barcelona'yı gelecek sezon Guardiola'nın yardımcılığını yapan Tito Vilanova çalıştıracak.

Barcelona ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Guardiola, yeni sezonda takımın başında olmayacak. Başarılı teknik adam, bugün yapılan antrenman öncesinde kararını oyuncularıyla paylaştı.

Basın toplantısıyla açıkladı

Oyuncularıyla biraraya geldiği belirtilen Guardiola, düzenlediği basın toplantısında Başkan Sandro Rosell ve Sportif Direktör Zubizaretta ile birlikte ayrılık kararını açıkladı.

"Burada bugün Guardiola'nin devam etmeyeceğini açıklama için toplandık. Bize kattıkları ve herşey için ona sonsuz teşekkür" sözlerinin ardından Başkan Rosell, ayağa kalktı ve Guardiola'ya sarıldı.

Guardiola: Enerjim kalmadı

İspanyol teknik adam ise "Artık enerjim kalmadı. Biraz dinlenip tekrar kendimi toplamaya ihtiyacım var. Geçtiğimiz Ekim ayında kulübe sezon sonunda bırakmak istediğimi belirtmiştim. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada güzel günler geçirdik ve güzel başarılar elde ettik. Bu kararı almak benim için hiç kolay olmadı. Ama neler hissettiğimi açıklamaya ve insanların beni anlamasını sağlamaya çalışacağım. Burada her zaman kısa süreli sözleşmelerle çalışmak istedim. Çünkü Barcelona çok büyük bir kulüp. İşlerin nasıl yürüdüğünü futbolcuyken görmüştüm. Yeni bir sözleşme imzalayarak istemediğim bir karar almak istemedim.Burada yakaladığım her başarıyı oyuncularıma borçluyum ve burada olmaktan büyük gurur duyuyorum.  Burada bulunduğum süre içerisinde en iyisini yapmaya çalıştım.Dört yıl içinde Barcelona tarihinin en çok kupa kazanan teknik adamı olmak bile büyük bir sorumluluktu." ifadelerini kullandı.

Vilonava'nın arkasındayım

Pep Guardiola, kendisinin yerine  Tito'nun göreve getirilmesiyle ilgili olarak, "doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Tito'nun her zaman arkasındayım, maç öncelerinde de birlikte çalışıyorduk" ifadelerini kullandı.

Takım çalıştırmayacağım

Gelecek sezon takım çalıştırmayacağını da sözlerine ekleyen Guardiola, Chelsea ile görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı. Guardiola, "Barcelona'ya her zaman sadık kaldım" dedi

Vilanova kimdir? 

Barcelona'nın başına Guardiola'nın sağ kolu olarak bilinen Tito Vilanova getirildi. Guardiola gibi futbolculuktan antrenörlüğe geçen 17 Eylül 1969 doğumlu Tito Vilanova , orta saha oyuncusu olarak tamamladığı futbol kariyeri sonrasında Barcelona'da yardımcı antrenörlüğe başladı. 

Futbol severler Tito Vilanova'yı Barcelona ile Real Madrid arasında, 17 Ağustos 2011 tarihinde oynanan İspanya Süper Kupası rövanş maçının sonuna doğru çıkan olaylar sırasında tanıdı.

Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, Barcelona'nın yardımcı antrenörü Tito Vilanova'nın gözüne parmağını sokmaya çalışmış bu hareket sonrası federasyon Mourinho'ya iki, Vilanova'ya ise 1 maç ceza verildiğini duyurmuştu.

Büyük başarılara imza attı

Dört yıl boyunca Barcelona ile birlikte sayısız başarıların altına imzasını atan Guardiola, birçok kulüp rekorunu da görevde kaldığı kısa süre içinde kırmayı başardı.

1983'te Katalan kulübünde futbol oynamaya başlayan ve 7 yıl sonra A takıma yükselen Guardiola kariyerine Cadiz maçıyla başladı.  Katalan temsilcisine 12 yıl boyunca futbolcu olarak hizmet eden Guardiola,  bu süre içerisinde 6 şampiyonluk, 2 Kral Kupası, 1 Kupa Galipleri ve 2 Süper Kupa sevinci yaşadı.

2001 yılında İtalya'nın yolunu tutarak önce Brescia ardından Roma'da futbol oynayan Guardiola bu takımlarda umduğunu bulamayınca,  futbolculuk kariyerine Meksika'da son verdi.

Zaferlerle dolu Barcelona geçmişine B Takımı antrenörlüğüyle geri dönen Guardiola, 2008 yılında Frank Rijkaard'ın yerine A Takım teknik direktörlüğüne getirildi.

Barcelona'ya dört sezon hizmet eden ve dünya futboluna yeni bir çehre kazandıran Guardiola bu süre içerisinde 13 kupa sevinci yaşadı.

La Liga: 2008/09, 2009/10, 2010/11
Şampiyonlar Ligi: 2009, 2011
Kral Kupası: 2009 (2012 final oynayacak)
İspanya Süper Kupa: 2009, 2010, 2011
UEFA Süper Kupa: 2009, 2011
FIFA Dünya Kulüpler Kupası: 2009, 2011

(Koray DURKAL - hurriyet.com.tr)

 

Kaynak:  hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20434726.asp



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs