En Sıcak Konular

SANA NE KAPATILAN CAMİDEN

27 Nisan 2012 08:58 tsi
SANA NE KAPATILAN CAMİDEN Erdoğan ve partisi teselli arıyor. Evet, manevi teselli arıyor. Çünkü gittikleri yolun yol olmadığını Erdoğan da, partisi de çok iyi biliyor.

Sana ne, kapatılan camiden!

Ne olduğunu anlayabilen var mı? Sahi ne oluyor siyaset dünyasında? İktidarıyla, muhalefetiyle bu siyasiler bizim siyasilerimiz mi? Bu siyasetçiler mi bu ülkenin, bu milletin, bu devletin birliğini, bütünlüğünü sağlayacak! Bu siyasi anlayışlar mı geleceğimize umut olacak? 
Sahi bizi yönettiğini iddia edenlerle, onlara sözde muhalefet edenlerin gündeminde ne var? Kaynayan Ortadoğu'mu? Yoksa bitmek bilmeyen AB müzakereleri mi? Veya trilyon dolarların üzerinde yaptığımız dilencilik mi? Ne var gündemde? 
Kıtaları bir ipek kumaş gibi kesip, biçen bir milletin toprağıyla komşu, halkıyla kardeş olduğu ülkeleri arkadan vurması mı var? O kardeş ülkelerin içinden çıkan vatan hainlerine verilen destek mi var? Ne var gündemde? 
Kimi geçinmek için, kimi daha rahat yaşamak için, kimi sanat için her türlü ahlaksızlığın, fuhşun gerekli yasal zeminlerle, meşrulaştırıldığı bir ortamda ülkeyi yönetenlerin gündeminde ne var? 
Sorular çoğaltılabilir. Ama biz cevaba gidelim. Evet, ülkemiz ateş çemberinde, vatandaşımız geçim derdinde, siyasilerin yapacağı bir yanlış milyonlarca kardeşkanına mal olabilecek bir durumdayken, benim ülkemin iktidarı ve muhalefeti "cami" derdine düşmüş. Sen açtın, ben kapattım. Yazıklar olsun! 
Erdoğan ateşle oynuyor. Refah partisinin, o yükseliş dönemlerinde bile bu kadar din üzerinden söylem devşirmiyorlardı. Ne oldu? Nereden icap etti? Ne gereği vardı? Erdoğan her mikrofon tutuşunda bir gövde gösterisi yapıyor. İşte ona binaen soruyorum; Ne gereği var milletin dini üzerinden siyaset yapmanıza? Yüzde 50 oyla üçüncü kez iktidara oturmuşsun. Tepeden tırnağa bütün devlet kademelerine adamların yerleşmiş. Seni pek sevmeyenler ise korkudan tir tir titriyor. Askeri, polisi, yargısı, YÖK'ü, MİT'i vs. karşında el pençe duruyor. Sendika kavramını zaten kaybettik. Vatandaş yaşadığı çaresizliğe alışmış. Zaten bu çaresizliğin sebeplerini başka yerlerde arıyor. Eee niye, o zaman hala milletin inancı üzerinden bu tip söylemler üretip, kalabalıkları galeyana getirme derdindesiniz? 
CHP ve MHP'nin size siyasi rakip olamayacakları açık. Korkunuz ne o halde? Bu sertliğinizin, bu ateşle oynayışınızın sebebi ne? Size ne CHP'nin kapattığı veya açtığı camilerden? Namaz kılacaktınız da yer mi bulamadınız? Ne, derdiniz ne? 
Ben söyleyeyim; Erdoğan ve partisi teselli arıyor. Evet, manevi teselli arıyor. Çünkü gittikleri yolun yol olmadığını Erdoğan da, partisi de çok iyi biliyor. Yaptıkları işlerin, söyledikleri sözlerin kimin kanunlarını zorladıklarını çok iyi biliyorlar. Mesela 20 yıl önce Erdoğan'ın, Müslümanlara karşı bir haçlı birliği olan NATO'yu göreve çağırdığını duysanız ne derdiniz? Veya 20 yıl önce CHP, ANAP veya DYP iktidar olsun ve orta doğudaki bir olay için NATO'yu göreve çağırsınlar. Ortamı düşünebiliyor musunuz? Ben söyleyeyim; Bu nasıl Müslümanlık? Bu nasıl İslam kardeşliği? Müslüman'a karşı haçlıyla ittifak yapılır mı? Allah böyle bir ittifakı lanetler. Koskoca Türk Milletine bu rezilliği nasıl yaşatırsınız vs. söylemler hemen piyasaya sürülür, Beyazıt'ta da bir iki namaz çıkışı AB, ABD aleyhine slogan atıldı mı, gerisi tamam. Bu zihniyetin imanları kemale (!) ermiş olur. Ama şimdi şartlar farklı. Üç dönemdir ülkeyi tek başına yöneten iktidar ve dini söylemlerle milletin sempatisini kazanmış başbakan Erdoğan. Ya bir gün vatandaş galeyana gelip; Ey Erdoğan! Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da sen kime karşı, kimin yanında yer aldın? İsrail'e olan bu sevginin kaynağı nedir? Hani AB bir Hıristiyan kulübü idi. Girmek için yapmadığınız kanun kalmadı? Bu gayretinizin sebebi ne ola ki? Sahi CHP'nin cami kapatması veya açması sizi neden bu kadar ilgilendiriyor? Siz fabrika atçınızda CHP'nin dozerleri mi yolunuzu kesti? Uzaya araç gönderdiniz de CHP'mi sabote etti? Yerli araba ürettiniz de CHP'mi kundakladı? Ne yaptı bu CHP? 
Aslında her sorunun cevabı son soruda gizli; Ne yaptı bu CHP? Sorun bu. CHP'nin hiç bir şey yapamaması. Eğer CHP kuruluş felsefesini günümüze taşıyabilseydi zaten AKP diye bir oluşum olmazdı. 

 

Akın Aydın - Yeni Mesaj

 

Kaynak:YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12001382/sana-ne-kapatilan-camiden/akin-aydin


Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs