En Sıcak Konular

BÜYÜKANIT: 'ÜLKEMLE İLGİLİ KONULARA YURTDIŞINDA GİRMEM'

22 Ocak 2008 15:58 tsi
BÜYÜKANIT: 'ÜLKEMLE İLGİLİ KONULARA YURTDIŞINDA GİRMEM' Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Ben ülkemle ilgili konulara yurtdışında girmem. Bu zamana kadar hiç girmedim. Yine girmem" dedi.

LONDRA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın açıklamalarıyla ilgili olarak İngiltere'de yorum yapmayacağını belirtti ve "Ben ülkemle ilgili konulara yurtdışında girmem. Bu zamana kadar hiç girmedim. Yine girmem" dedi.
     İngiltere Genelkurmay Başkanı Jock Stirrup'ın resmi davetlisi olarak Londra'da bulunan Orgeneral Büyükanıt, sabah İngiltere Dışişleri Bakanı David Milliband ile yaptığı görüşmenin ardından kaldığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     İnglitere'de yaptığı görüşmelerde güvenlik, terörizm, Irak, Afganistan, Orta Doğu ve Kosova konularını, güvenlikle ilgili bütün detayları açık bir dille görüştüklerini belirten Orgeneral Büyükanıt, "Bu görüşmeleri yapmaya da devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
     Orgeneral Büyükanıt, amaçlarının genelde dünyanın bu olaya bakış açısını görmek ve Türkiye olarak ona göre bir yol çizmek olduğunu da kaydederken, YÖK Başkanı'nın askerliğin kısaltılmasıyla ilgili kendisinden randevu talep ettiği haberlerinin hatırlatılması üzerine, bu talebin kendisine henüz iletilmediğini, kendisinin de bunu gazetelerden okuduğunu ifade etti.
     Orgeneral Büyükanıt, YÖK Başkanı'nın askerliğin kısaltılmasıyla ilgili olarak bir proje üzerinde çalıştığının hatırlatılmasına karşılık, YÖK'ün de bir devlet kurumu olduğunu ve bu tür çalışmalar yapmasının doğal olduğunu söyledi.
     Bir gazetecinin, "İngiltere'nin terör örgütü PKK'nın en örgütlü olduğu yerlerden biri durumunda bulunduğunu" söylemesi üzerine Büyükanıt, bunun üzerine de, bu konuları muhataplarıyla genel olarak ele aldıklarını, bunların uluslararası ilişkilerde hassas konular olduğunu ifade etti. Orgeneral Büyükanıt, terör örgütü PKK'yı kastederek, "Herhalde ben gelmeden önce, pazar günü gösteri düzenlemişler. Olabilir. Gösteri düzenlesinler. Bunlar bizim mücadele azmimizi kuvvetlendirir" dedi.


Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,530 µs