En Sıcak Konular

DEMİRÖREN ''ORMAN''I YAKTI

26 Nisan 2012 14:30 tsi
DEMİRÖREN  ''ORMAN''I YAKTI Avrupa’dan yasaklanma ve 300 bin euro cezayla karşı karşıya kalan siyah-beyazlı kulüp yolun sonuna geldi. 1 Mayıs’ta yapılacak duruşmada Başkan Fikret Orman, sadece görev yaptığı süreyle ilgili hesap verecek.

Kibriti Demirören çaktı ateşi ORMAN'ı yaktı!

8 yılda 84 futbolcu transfer eden, 8 teknik direktörle çalışan, 23 milyon lira borçla devraldığı Kartal'ı kendisine 103 milyon lira, toplamda da 488 milyon lira borçlandıran TFF Başkanı, yeni yönetimin kucağına adeta bomba bıraktı.

Avrupa'dan yasaklanma ve 300 bin euro cezayla karşı karşıya kalan siyah-beyazlı kulüp yolun sonuna geldi. 1 Mayıs'ta yapılacak duruşmada Başkan Fikret Orman, sadece görev yaptığı süreyle ilgili hesap verecek.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yaptığı 8 yıllık süreçte siyah-beyazlı ekibi bataklığa sürükledi. Siyah-beyazlı kulüpte tek adamlığa oynayan Demirören, 84 futbolcu transfer etti. Beşiktaş Kulübü'nde 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören'in yönetiminde siyah-beyazlı kulüp, transfer dönemlerinin en hareketli ekibi olarak dikkati çekti. Göreve geldiği 2004 yılında takıma 14 futbolcu transfer eden Yıldırım Demirören, 2005-2006'da 13, 2006-2007'de 8, 2007-2008'de 10, 2008-2009'da 9, 2009-2010'da 9, 2010-2011 sezonunda 11, geçen sezon ise 10 futbolcu transferine imza attı.

Sportif başarı yok
Beşiktaş Kulübü başkanlığından istifa edip Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören döneminde siyah-beyazlı futbol takımı, tarihi rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'la 41 derbi maç oynadı. De-
mirören döneminde siyah-beyazlılar, Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptıkları 41 derbi maçta 12 galibiyet elde ederken, 19 kez yenildi, 10 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Kimseleri beğenmedi
Yıldırım Demirören, 8 yıllık görev süresi içinde futbol takımının başında 8 değişik teknik adamla çalıştı ve ödediği yüksek tazminatlarla Beşiktaş'ın borç sarmalını artırdı. Demirören, görev süresi içinde İspanyol Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, Fransız Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam, Mustafa Denizli, Alman Bernd Schuster, Tayfur Havutçu ve son olarak da Portekizli Carlos Carvalhal'i takımın başına getirdi.

Del Bosque'yi sevindirdi!
Demirören'in ilk döneminde göreve gelen Del Bosque, en kısa süre çalışan teknik direktör oldu. İspanya'nın dünyaca ünlü takımı Real Madrid ile ligde ve Avrupa kupalarında birçok başarıya imza atan Del Bosque, Beşiktaş'ın başında 233 gün kalabildi. Siyah-beyazlı takımla 8 Haziran 2004 tarihinde sözleşme imzalayan İspanyol çalıştırıcı, 27 Ocak 2005'te takımdan ayrılmak zorunda kalırken Beşiktaş, bu dönemde lig, UEFA Kupası ve Türkiye Kupası maçları olmak üzere 25 resmi karşılaşmada 11 galibiyet, 7 yenilgi ve 7 beraberlik aldı.

Rekor tazminat ödedi
Siyah-beyazlılar, İspanyol teknik adam döneminde 51 gol atıp 36 gol yedi. Del Bosque, bu ayrılığın ardından siyah-beyazlı kulübü 7 milyon 961 bin 767 euro tazminat ödemeye mahkum etti. Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay 264 gün, Tigana 561 gün, Ertuğrul Sağlam da 492 gün teknik direktörlük yapabildi ve tazminatlarını alarak başka kulüplere gitti.

KENDİ ALACAĞI GARANTİ
Takım başarısız olunca büyük tepki çeken ve istifası istenen Yıldırım Demirören, 2 Kasım 2011 tarihinde Lig TV'de canlı yayına çıktı. Borçlarla ilgili soruları cevaplandıran Demirören, "Beşiktaş'a benim para vermem, bankadan para almamızdan daha mantıklı. Bankadaki faizler belli. Benden sonra gelecek başkanla görüşür, her türlü fedakarlığı yaparım ancak kulübe verdiğim parayı geri alırım. O benim oğlum Cemal'in rızkı" dedi.

İbra oyunu
Aynı Demirören, TFF başkanlığına aday olduğu süreçte Beşiktaş'ın son genel kurulunda üyeleri heyecanlandıran açıklamalar yaptı. Kendi kulübünde ibra edilmeden TFF'ye başkan olamayacağını düşünen Yıldırım Demirören, 27 Şubat'taki Beşiktaş genel kurulunda, "Herkes borcumu konuşuyor. Ben borcumu Beşiktaş'a hibe edeceğim ama tek şartım var; bundan sonraki başkan ve yöneticiler de Beşiktaş'ın kasasına koyacakları her parayı hibe edecekler" dedi. Bu garip açıklama, Demirören yönetimine "ibra" için yetti.

103 milyonluk senet
Yıldırım Demirören kongrede bu konuşmayı yaparken, gerçek sonra öğrenildi. Demirören'in 103 milyon liraya karşılık Beşiktaş Kulübü'nden tarihi açık senet aldığı ortaya çıktı. Kongreden 3 gün önce kendi yönetiminde bulunan ve imza yetkisi olan 2 yönetici, Yıldırım Demirören'in alacağına karşılık Beşiktaş Kulübü adına borç senedine imza attı ve TFF yönetimindeki yerlerini garantiledi! Ancak bu Yıldırım Demirören'in ilk senet olayı değildi. Başkan, 2007'de Ankaragücü ile oynanan kupa maçının devre arasında kulübe verdiği 25 milyon dolarlık borç için karar defterini İnönü'ye getirtmiş ve yöneticilere, "25 milyon dolar borca karşılık Demirören'e senet verilmesi" kararını imzalatmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
UEFA, yanıltıcı bilgiler verdiği, usulsüz lisans aldığı ve haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etti. Başkan Fikret Orman 1 Mayıs'ta İsviçre'de savunma verecek. Kartal suçlu bulunursa tarihi ceza kesilecek, Avrupa'dan men edilecek.
Felaket senaryoları
- Beşiktaş mali fair-play konusunda aklanmazsa, asgari 1 yıl boyunca Avrupa kupalarına katılamayacak, 300 bin euro para cezası ödeyecek.
- UEFA'dan gelen 6 milyon euroyu iade etmek zorunda kalacak.
- Tüm yabancılar bedelsiz ayrılabilir; 50-60 milyon euro kayıp yaşanabilir.
- Avrupa'dan men nedeniyle katılım parası, kombine, bilet, lisanlı ürün satışları, hasılat ve reklam gelirleri konusunda büyük bir darbe yenir.
- Eski başkan Yıldırım Demirören hakkında, hissedarlar tarafından "Yalan beyanda bulunmaktan" suç duyurusunda bulunulabilir.(Haber : İbrahim Kanbur - Yeniçağ)


Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=66549


Bu haber 987 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,611 µs