En Sıcak Konular

BİNGÖL'DE 3 ŞEHİT

24 Nisan 2012 23:10 tsi
BİNGÖL'DE 3  ŞEHİT Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker ve bir köy korucusu şehit oldu. 4 terörist ise öldürüldü. Şırnak’ın İdil ilçesinde ise 2 PKK’lı sağ ele geçirildi

Bingöl'de çatışma: 3 asker şehit!

4 terörist öldürüldü...

Havalar ısındı, Cehennem Deresi kaynadı!

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker ve bir köy korucusu şehit oldu. 4 terörist ise öldürüldü. Şırnak'ın İdil ilçesinde ise 2 PKK'lı sağ ele geçirildi. Operasyonlar Cehennem Deresi'ne kaydırıldı...

Baharın gelmesiyle terör örgütü PKK da eylemlerini artırdı. Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında dün sabah saatlerinde arama tarama faaliyetine çıkan güvenlik güçleri, bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına PKK'lı teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine, çatışma çıktı. Çatışmada 4 PKK'lı terörist öldürüldü, 7 asker ve bir korucu yaralandı. 

Sıcak temas

Çatışma bölgesine Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komando timleri indirildi. Bölgeden kaçmaya çalışan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli geniş çaplı başlatılan operasyonlara bölgeyi bilen geçici köy korucuları da katıldı. Kaçan PKK'lıların izlerine süren güvenlik güçleri, öğle saatlerinde Yolaçtı ile Bağgöze köyleri arasındaki kırsal kesimde PKK'lı teröristlerle yeniden sıcak temas sağladı. Öğleden sonra yaralılardan iki askerin ve bir korucunun şehit olduğu haberi geldi.

Operasyon sürüyor

Çatışma bölgesine Bingöl 49'uncu Piyade Motorlu Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle profesyonel jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasındaki çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "İlk temasta 4 terörist etkisiz hale getirildi. Ardından birkaç saat sonra yeniden bir temas sağlandı. O esnada da maalesef 3 arkadaşımızı kaybettik. 3 şehidimiz var. Sıcak temas devam ediyor" dedi.

İdil'de terörist avı

Şırnak'ın İdil İlçesi Dirsekli Köyü'nde güvenlik güçlerinin 2 PKK'lıyı sağ olarak yakaladığı operasyonda, teröristlerle yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 2 kişi daha gözaltına alındı. Asker ve polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyon, köye 4 kilometre mesafede bulunan Cehennem Deresi'ne kaydırıldı. PKK'lıların bulunabileceği alanlar didik didik arandı.

Son bir yılda 1.5 ton amonyum nitrat bulundu

Çatışmalar sürerken Bingöl Valiliği, alınan istihbarat doğrultusunda 21 Nisan günü 49'uncu Motorlu Piyade Komutanlığı koordinesinde jandarma piyade komando, jandarma özel harekat timleri, geçici köy korucuları, patlayıcı madde uzmanları, mayın arama köpekleriyle Genç ilçesinin Dikpınar, Gerçekli, Doğanlı, Dedebağı köyü bölgelerinde helikopter destekli operasyon düzenlediğini açıkladı. Teröristlerin kullandığı değişik büyüklüklerde 6 sığınak bulunduğu belirtilen açıklamada, sığınaklarda 500 gram C-4 plastik patlayıcı, 1 jeneratör, 11 Kannas tüfek mermisi, 1 otomatik av tüfeği, 2 tüp, giyim, yaşam ve yiyecek ile örgütsel dokümanlar ele geçirildiği kaydedildi. Operasyon sırasında PKK'lıların araziye döşediği her biri 2.5 kilo amonyum nitratla desteklenen ve cam kavanozlar içinde elektrikli fünye ve 50 santimetrelik elektrik kablosuyla hazırlanıp tuzaklanan 4 ayrı el yapımı patlayıcı bulunarak etkisiz hale getirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Son bir yıl içerisinde; Bingöl ili genelinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonlarda güvenlik güçlerine zarar vermek amacıyla tuzaklanarak hazırlanan 1.5 ton amonyum nitrat, 2.6 kilo plastik patlayıcı, 16 basma düzenekli, 13 uzaktan kumandalı, 10 kullanılmaya hazır ve 1 özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan toplam 40 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği ele geçirilerek imha edilmiştir."

HAKKARİ

PKK, askeri kule şantiyesine saldırdı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri kulelerin yapıldığı şantiye alanına girmek isteyen PKK'lılar termal kameralar tarafından tespit edildi. Bunun üzerine kaçabilecekleri bölgeler, obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Kısa süren çatışmda askeri kule yapımında çalışan iş makinelerinin bekçiliğini yapan Osman Şandur bir iş makinesinden seken kurşunla yaralandı. Aynı bölgede çalışan bir iş makinesinin altına bırakılan mayın da saat 07.00 sıralarında patladı.

Düdüklü bomba

BİR bomba da Hakkari'de ele geçirildi. Yüksekova ilçesinde menfez altına konulmuş düdüklü tencere içinde, 12 kilogram patlayıcı bulundu. Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına aldığı 7 kişinin ifadesi doğrultusunda, operasyon düzenledi. Ekipler, Yüksekova ilçe merkezinde Orman Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılmak üzere yolda bulunan menfezin altına konulmuş düdüklü tencerede 16.5 kilogram A4 plastik patlayıcı buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞIRNAK

Fitili sigara ateşleyecekti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde önceki gece adliye binasına ses bombalı ve molotoflu düzenlenen saldırının ardından, binanın 16 kiloluk bombayla havaya uçurulmak istendiği ortaya çıktı. Atılan ses bombası ve molotoflar nedeniyle camları kırılan binanın içinde yangın çıktı. Yangın büyümeden polisler tarafından söndürüldü. Bu sırada saldırganlar arasında bulunan bir kişi de duvarı atlayarak girdiği adliye bahçesindeki duvar dibine teneke içinde bomba koyup, fitilini de ateşlemek için yanan sigarayı bırakıp kaçtı. Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemede duvar dibinde üzerinde yanan sigara bulunan tenekeyi görünce, hemen sigarayı söndürdü. Bomba uzmanı ekipler üzerinde yaptığı incelemede bombanın 16 kilo olduğunu ve tahrip gücünü artırmak için amonyum nitrat ve çivilerle desteklendiğini belirledi. Etkisiz hale getirilen bombanın patlaması halinde bir facia yaşanabileceği belirtildi. İlçede geniş çaplı operasyon başlattı.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/bingolde-catisma-3-asker-sehit/445786/1/Gundem


Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,062 µs