En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''ERDOĞAN KEDİ İLE CİĞER HAKKINDA KONUŞTU''

24 Nisan 2012 15:02 tsi
BAHÇELİ: ''ERDOĞAN KEDİ İLE CİĞER HAKKINDA KONUŞTU'' Bahçeli,Erdoğan'ın Barzani ile görüşmesini eleştirirken, "Bize göre Kandil Dağı'nın bekçisi ve bakıcısı peşmerge reisiyle Irak, Suriye ve PKK meselelerini konuşmak, kediyle ciğer hakkında konuşmaktan farksızdır'' dedi.

Kediyle ciğer hakkında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Barzani ile görüşmesini eleştirirken, "Bize göre Kandil Dağı'nın bekçisi ve bakıcısı peşmerge reisiyle Irak, Suriye ve PKK meselelerini konuşmak, kediyle ciğer hakkında konuşmaktan farksızdır. 

Vampirle kan müzakeresi yapmak, canavarla avı hakkında fikir alışverişlerinde bulunmak, peşmergeyle terör konusunda uzlaşmaya girmekten daha vahim değildir" dedi. Tutuklu milletvekilleri konusunda Başbakan'ın "ipe un serdiğini" ifade eden Bahçeli, BDP'li Özdal Üçer'in doktor dövmesini ise, "Dağdaki arkadaşları gibi vahşiyane tutum" sözleriyle değerlendirdi. 

Bahçeli, MHP grup toplantısındaki konuşmasında özetle şunları söyledi: 

ADI KONULMAMIŞ İNFAZ: Halen tutuklu bulunan milletvekillerinin mağduriyetleri kalıcı olarak giderilmeli, tutukluğun, adı konulmamış infaza dönüşmesi artık engellenmelidir. TBMM Başkanı'nın, çözüm bulma konusunda parti guruplarıyla temaslarda bulunması olumlu netice vermeli ve diyalogla millet iradesini temsil eden ve aralarında İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan'ın da bulunduğu değerli isimler Meclisimizdeki yerlerini almalıdır. Başbakan Erdoğan'ın "bizim sorunumuz değil" diyerek ipe un serme çabası, en başta milletimizin sandıktaki tercihine haksızlık olacaktır. 

KARTPOSTAL MİLLİYETÇİLERİ: Mazeret olarak sığındıkları çoğunlukçu sapmayla, Türkiye'nin sırtına hançer vurmaya, Türk milletinin kardeşliğini sakatlamaya heveslenenler; Ulus'taki tarihi ve milli coşkunun hala var olduğunu ve gerekirse tekrar yeni bir kurtuluş mücadelesi vermekten kaçınmayacağını akıllarından çıkarmamaları gerekmektedir. Yeri gelince milliyetçi kesilen, yeri gelince küreselci olan, kimi zaman BOP'çu, kimi zaman Türkiyeli olarak kendisini takdim eden, karar ve uygulamalarında Ankara'nın menfaatinden daha çok başka başkentlerin projelerini savunan kararsız ve dengesiz zihniyetlerin, Milli Mücadele mührünü barındıran kutlu Meclisimizin saygınlığını içtenlikle benimsemeleri çok zordur. Bunların "kartpostal milliyetçiliği" yapmaları yetmeyecektir. "Panayır milliyetçiliğine" soyunmaları bir şey kazandırmayacaktır. "Dekor ve süs milliyetçiliği"yle istismarda sınır tanımamaları, eninde sonunda hesap vermelerine engel teşkil edemeyecektir.

HUKUK ÇAPULCUNUN PEŞİNİ BIRAKMASIN: Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil tıp uzmanı olarak görev yapan bir doktorumuzun, bölücülüğün Meclis uzantısı bir partinin milletvekili tarafından şiddete maruz kalmasını nefretle telin ediyorum. Taşıdığı milletvekilliği görevini içine sindiremeyen ve layıkıyla benimsemeyen bu çürümüş şahsın, yalnızca mesleğini yapmakla meşgul olan bir kardeşimize el kaldırmasının ve dağdaki arkadaşları gibi vahşiyane bir tutum içinde hareket etmesinin karşılıksız bırakılmamasını temenni ediyorum. Bu olay, kimi zaman polise tokat atan, kimi zaman da doktora saldıran bu zihniyetin besin kaynağının ne olduğunu açıklıkla göstermiştir. Kaba güç gösterisi ile kamu görevini yerine getirenlere karşı uygulanan kirli ve aşağılık niyetlerin cevapsız bırakılmaması bizim en acil istek ve beklentimizdir. Bu anlayışın, dağdaki eşkıyalıkları yetmiyormuş gibi, kamuya ait yerlerde görev yapanlara el kaldırmaları ve darp etmeleri insanlığın neresinde bulunmaktadır? TBMM bu saldırgana duyarsız kalmamalı, hukuk bu çapulcunun yakasını bırakmamalıdır.

TERÖRE 5 MADDELİK ÇIKIŞ YOLU: Bize göre, terörün sona ermesi için beş maddelik bir çıkış yolu vardır ve bunların uygulanması için her girişim başlatılmalıdır: 1- PKK terörüyle Kürt kökenli kardeşlerimizi kesinlikle ayrı tutacak bir dikkat, basiret ve bütünlükçü bir milli politika kurgulanmalıdır. 2- AKP hükümeti yıkım projesinden vazgeçmeli ve bölücülüğü hedefine alan çok yönlü politikalar tayin etmelidir. 3- PKK militanları terör eylemlerine hiçbir şart ileri sürmeksizin derhal son vermelidir. 4-Örgüt elebaşları da dahil, tüm militan kadro silahlarıyla dağdan inip, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim olmalıdır. 5-Bunlar, Türk adaletinin kendileri hakkında vereceği hükme katlanmalıdır. Bunun dışındaki her yöntem, AKP'nin egemenlik haklarımızı, devlet olmaktan kaynaklanan şerefimizi ayaklar altına alması ve teröre peşkeş çekmesi demek olacaktır ki, çok açık söylüyorum; bunun adı da hıyanetten başka bir şey olmayacaktır.

PEŞMERGE REİSİNİN İLGİSİ MANİDAR: Irak'ın kuzeyini mesken tutmuş fitne başı peşmerge, ülkemize teşrif buyurmuş, Başbakan Erdoğan'ın özlediği okyanus ötesinin havasını beraberinde İstanbul'a taşımıştır. Peşmerge reisinin son 6 ay içerisinde Türkiye'ye yönelik artan ilgi ve merakından dolayı iki defa gerçekleştirdiği ziyaretleri bir hayli manidar olup, üzerinde mutlaka durulmayı hak etmektedir. 

VAMPİRLE KAN MÜZAKERESİ: Erdoğan şayet peşmergeyle PKK terörü konusunda benzer görüşlere sahip olduğunda ısrarlı ise, o zaman değişenin kim olduğunu, iki taraftan hangisinin taviz verdiğini ve eski konumundan kimin ayrıldığını da izah etmek durumundadır. Buna göre kanlı terör örgütünün destekçisi ya Barzani'dir ya da Başbakan'ın bizatihi kendisi ve hükümetidir. Bize göre Kandil Dağı'nın bekçisi ve bakıcısı peşmerge reisiyle Irak, Suriye ve PKK meselelerini konuşmak, kediyle ciğer hakkında konuşmaktan farksızdır. Vampirle kan müzakeresi yapmak, canavarla avı hakkında fikir alışverişlerinde bulunmak, peşmergeyle terör konusunda uzlaşmaya girmekten daha vahim değildir. Başbakan Erdoğan bunları bilemeyecek ve göremeyecek kadar gerçek durumdan ve zeminden kopmuştur.

MALİKİ HASIM OLDU: Küresel plan ve tezler doğrultusunda Irak'ı merkezine alan mezhep geriliminin tarafı ve tetikleyicisi haline gelen AKP hükümeti Tarık El Haşimi'nin kışkırtmasıyla Nuri El Maliki hasmı haline gelmiştir. Suriye'nin içişlerinden sonra Irak'a el atan iktidar zihniyetinin arkasındaki suflör tarafından karanlığın içine çekildiği görülmektedir. Türkiye'nin, Irak ve diğer komşularıyla ilgili dış politika uygulamaları müflis ellerde çoraklaşmış, tüm kırmızı çizgiler birer birer çiğnenmiştir.

GÜN GELECEK TEKRAR DUDAĞINI ISIRACAKSIN: Başbakan Erdoğan, 28 Şubat sürecini kast ederek; 'O dönemin karanlık ve sisli günlerinde yumruklarımızı sıkardık, dudaklarımızı ısırır, hep ya sabır derdik. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste' ifadelerini kullanmıştır. Peki Sayın Başbakan, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik kötürüm tablosundan dolayı yumruklarını sıkanlara, dudaklarını ısıranlara, ya sabır diyenlere karşı sen ne diyeceksin? Gün gelecek bugün arşa ulaşan ahlar, beddualar ve yenilen haklar, Başbakan ve partisinin yakasından tutacak; o zaman yumrukları sıktıran, sabırları taşıran uygulamaların hakkından gelecektir. Merak etme Sayın Başbakan, gün gelecek tekrar dudağını ısıracağın, "ya sabır" diyeceğin zamanlar inşallah gelecektir. (VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kediyle-ciger-hakkinda-konustu/445856/9/Siyaset


Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,382 µs