En Sıcak Konular

MİSYONERLER SÖMÜRGECİLERİN ÖNCÜ KOLUDUR

24 Nisan 2012 14:23 tsi
MİSYONERLER SÖMÜRGECİLERİN ÖNCÜ KOLUDUR Batılı sömürgeciler dünyanın her yerinde ve özelliklede halkı Hristiyan olmayan yerlerde misyonerleri öncü kuvvet olarak kullanmıştır.

Misyonerler sömürgecilerin öncü koludur

Batılı sömürgeciler dünyanın her yerinde ve özelliklede halkı Hristiyan olmayan yerlerde misyonerleri öncü kuvvet olarak kullanmıştır. Bir bakıma dünyayı Hristiyanlaştırma hareketi ile sömürgecilik birlikte yürümüştür. Söz elimi Afrika'da misyonerler önce küçük gruplar halinde Hristiyan topluluklar oluşturmuşlar, arkasından bu gruplara Dünya Kiliseler Birliği vasıtasıyla sahip çıkılarak buralarda üsler oluşturularak sömürgeciler tarafından istenilen bölgelerin ele geçirilmesi için bir atlama tahtası, öncü kuvveti haline getirilmiştir. Söz gelimi uzun yıllardan beri Sudan'da Güneyde oluşturulmuş olan Hristiyan topluluk vasıtasıyla Kuzey'e karşı savaş başlatılmış ve bu savaşların sonunda Sudan Güney ve Kuzey olmak üzere ikiye bölünmüştür. Güney Sudan'ın arkasında sürekli olarak başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler ile Dünya Kiliseler Birliği olmuş, her türlü desteği Güney'e vermişlerdir. Bu destek bugün de sürmektedir. Çünkü, bölünme ile iki taraf arasındaki çatışma son bulmamış, ayrı bir devlet haline gelen Güney sömürgeci yandaşlarının desteği ve kışkırtması ile Sudan petrolünün tamamını ele geçirmek mücadelesi vermektedir. Bu bakımdan Güney Sudan'da bağımsız bir devletin kurulması bile çatışmayı sona erdirmemiştir..

Bu bakımdan dünyanın neresinde olursa olsun bir ayrılıkçı hareket var ise o hareketin arkasında mutlaka bir sömürgeci güç de vardır. Eğer bu ayrılıkçı hareket Müslüman ülkelerde ortaya çıkmış/çıkartılmış ise sömürgeci güçler mutlaka olayın arkasında yer almışlardır. Hatta çoğu zaman arkasında kalmakla yetinmemişler, doğrudan içinde olmuşlardır. Çünkü, İslam dünyasında bu tür hareketlerde kesinlikle iki hedef vardır. Birincisi sürekli bir çatışma ortamının oluşturulmasına, böylece Müslüman ülkeler kendi dertlerine düşürülmeye çalışılır. Bu arada ayrılıkçı güçler arasında mutlaka bir de yüzyıllardan beri mensubu oldukları İslam dini ile ilgilerini zayıflatmayı ve bilahare de uzaklaştırmayı hedeflerler.

Bu izahın ardından zaman zaman medyada PKK terör örgütünün dağlardaki militanları arasında İslam'a karşı bir kampanyanın yürütüldüğü, elemanlarına domuz etinin yenmesini normal bir olay gibi sunmaları ardından camilere karşı kampanya başlatıldığı haberlerini sıkça okuyoruz. Giderek bu hareketler açıkça terör örgütünün elamanlarını Hristiyanlaştırma faaliyetlerini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü gösteriyor. İslam dinini terk ederek Hristiyan olan militanlar, camilere karşı kampanya yürütürken Kiliselerdeki ayinlere katılmalar gibi haberler PKK'ya kuruluşundan bugüne destek veren, elemanlarını eğiten güçlerin misyonerlik faaliyetlerini de şimdiye kadar gizli olarak yürüttüğünü, artık bunu gizli yapmaya bile gerek duymadıklarını gösteriyor. Şahsen işin başından beri PKK terör örgütünün arkasında başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin olduğunu bildiğim için bu tür misyonerlik faaliyetli ile ilgili haberler beni hiç şaşırtmıyor. Çünkü, PKK sadece ülkemizdeki bazı Kürtlerin belli bir hedefe ulaşmalarını sağlamaya dönük bir örgüt değil, aynı zamanda emperyalist güçlerin ülkemiz ve bölgemize dönük planlarının bir aracıdır. Emperyalist güçler bir yandan terör ile ülkemizi sürekli meşgul ederken bölgede kalıcı olmayı sağlamak için Hristiyanlaştırma faaliyetlerini de yürütmektedir. Bundan yıllar önce bölgede konuşlandırılan Çekiç Güç'ün bölgeye getirdiği misyonerler aracılığı ile Hristiyanlaştırma faaliyetlerinin hamisi ve üssü olduğunu, bir yanda teröristlere askeri destek sağlarken öbür yandan misyonerler ile Hristiyanlık propagandası yaptığını uyur gezer olmayan herkesin bildiğini sanıyorum. Bu yüzden Erbakan Hoca kısa Başbakanlığı döneminde Çekiç Güç'e son verdi ve ülkemizi terk etmelerini sağladı. Demek istediğim o ki PKK olayını sadece terörist faaliyetleri sebebiyle değil bölgemizde oluşturulmak istenen Hristiyan bir grup olma yönündeki faaliyetleri sebebiylede incelemek ve takip etmek gerekiyor.

 

Abdülkadir Özkan - Milli Gazete


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/misyonerler-somurgecilerin-oncu-koludur-236885.htm


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs