En Sıcak Konular

NURİ GÜRGÜR TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANILIĞINDAN FERAGAT ETTİ

21 Nisan 2012 23:26 tsi
NURİ GÜRGÜR TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANILIĞINDAN FERAGAT ETTİ 14 Nisan 2012 tarihinde yapılan 42. Olağan Kurultayda seçilenTürk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun oybirliği ile görevi sürdürmesini istemesine rağmen Nuri Gürgür görevinden feragat etti.

Nuri Gürgür'ün şahsına yeniden tevdi edilen görevi kabul etmeme sebebini ve Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu'nda yapılan yeni vazife taksimini,Genel Sekreter Prof.Dr.Orhan KAVUNCU,TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANLIĞI'na yapmış olduğu yazılı açıklama ile şöyle duyurdu:

Türk Ocakları'nın 14 Nisan 2012 tarihli Kurultayında seçilen Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu Üyeleri, Kurultay'ın Divan Başkanı Alaattin Korkmaz'ın daveti üzerine, 17 Nisan Salı günü görev taksimi yapmak üzere toplandılar.

Toplantıya geçen dönem görev yapmış olan Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri de çağırıldılar.

Divan Başkanı Alaattin Korkmaz, bu tarihi Kurultayı tamamlamış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek seçilen üyeleri tebrik ettikten sonra, Genel Başkanlık için teklif yapılmasını istedi.

Eski ve yeni üyeler ittifak halinde Nuri Gürgür'ün görevine devam etmesini istediklerini ve başka bir aday olmadığını beyan ettiler. Söz alan Nuri Gürgür özetle şunları söyledi:

"Kurultayımızın muhterem delegelerinin ve sizlerin şahsıma gösterdiğiniz güven ve teveccüh benim için şereftir. Sizlere ve Kurultayımızda bana oy veren yahut vermeyen bütün Ocak'lı kardeşlerime bir kere daha kalbi şükranlarımı ifade ediyorum.

Ancak, 100.yıl gibi her Ocaklının hazzını doya doya yaşaması gereken bu tarihî kurultayda yaşananlar beni fazlasıyla etkiledi. Tamamen kutlu bir şölen havası içerisinde geçmesi, dostluk ve kardeşlik duygularımızın, ülküdaşlık bağlarımızın daha da güçlenmesine vesile olması gereken bu kurultayın, sıradan bir dernek yahut bazı siyasi kuruluşların toplantı ortamına sürüklenmek, bir seçim arenasına dönüştürülmek istenmesini kabul edemiyorum.

Ömrünün 60 yıldan fazlasını sadece Türk Ocakları'na değil, her milliyetçi girişime bütün imkânlarını seferber ederek müzahir olan, bu camianın abide isimlerinden 86 yaşındaki ağabeyimiz İdris Yamantürk'ü işgal edilen konuşma kürsüsünün önüne gelerek "yalvarıyorum size, burayı boşaltın" dedirten müessif davranışın müsebbipleri Türk Ocakları'nın geleneksel üslubunu, adabını, töresini fütursuzca çiğnemişler, asırlık tarihimizde benzeri bulunmayan bir çirkinliğe yol açmışlardır.

Elemle izlediğim bu tablo, 16 yıllık Genel Başkanlık dönemimde yorulup üzülmediğim kadar beni etkiledi ve yaraladı.

Bir başka üzüntüm; üzerlerine titrediğimiz gençleri seçim mücadelesinin piyonları hâline getirmekten çekinilmemiş olmasıdır. Toplantılarda, seminer ve konferanslarda dinleyip yararlanacakları milliyetçi fikir ve düşüncenin temsilcileri hocalarına, bu camianın çilekeş ak sakallarına, Anadolu'dan bu toplantıya büyük bir heyecan içerisinde koşup gelen delegelere ve misafirlere bağırıp çağırarak, sloganlar haykırarak baskı kurulmaya çalışılması kuşkusuz bu gençlerin tercihi değildir. Yaşananları izlerken esef içerisinde defalarca Atsız'ın "baht utansın" sözünü hatırladım.

Türk Ocakları Genel Başkanlığı büyük bir hırsla, zapt edilmez bir ihtirasla fethedilmek üzere seferber olunacak bir kale değil, şahsi ve maddi hiçbir karşılık beklemeden çalışılması gereken bir hizmet makamıdır.

54 yıldır içinde bulunmaktan gurur duyduğum Türk Ocakları'nda, bu anlayış ve duygularla hizmet etmeye çalışırken, sıfatın benim için hiçbir önemi olmamıştır. Sade bir üyelikle Genel Başkanlık arasında hiçbir zaman ayrım yapmadım. Sizler çok yakından biliyorsunuz ki, ben birkaç dönemden beri bu makamdan ayrılma isteğimi ısrarla öne sürmüştüm; ancak sizlerin yoğun isteklerinizi kıramadığım ve sorumluluğumun gereği olarak şimdiye kadar bu arzumu yerine getiremedim.

Fakat gelinen bu noktada ve son yaşananlardan sonra hasbi hizmet anlayışını, Ocağın töre ve üslubunu yansıtan bir tavır ortaya koymanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Türk Ocaklılık ahlâkının temeli karşılık beklemeden, sıfat ve makamları önemsemeden çalışmaktır; milliyetçilik mefkûresine isimsiz, unvansız hizmet vermektir.

Bu anlayışın gereği olarak bundan sonra Genel Başkan sıfatıyla değil, sade bir Ocak'lı olarak ömrümün, imkânlarımın elverdiği ölçüde fikrimin ve inancımın gereklerini yerine getirmeye çalışacağım. Sizlere teveccühünüz için bir kere daha şükranlarımı sunuyor, hep birlikte bu anlayış ve heyecanlarla Türk Milliyetçiliği mefkûresine hizmet edeceğimizi umuyorum."

Nuri Gürgür'ün bu konuşmasından sonra yapılan oylamada Merkez Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Genel Başkan Prof.Dr. Mehmet ÖZ

Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Yusuf SARINAY

Genel Sekreter Prof.Dr. Orhan KAVUNCU

Genel Muhasip Prof.Dr.Orhan ARSLAN

Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet ŞAHİNGÖZ

Genel Sekreter Yardımcısı Doç Dr.Emrah ŞENEL

Üyeler Nuri GÜRGÜR

Prof.Dr.Çağatay ÖZDEMİR

Prof.Dr.Filiz AVŞAR

Dr. Fahri ATASOY

Doç. Dr. Mehmet Akif  OKUR

Bilgilerinize sunarım, saygılarımla. [2]

Yeni Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet ÖZ, beklenmedik bu gelişmeyi Türk Ocakları 42.  Olağan Kurultayı Delegelerine,yaptığı yazılı açılama ile duyurdu.

İşte o açıklama: 

"14 Nisan 2012 tarihinde Ankara'daki tarihî Türk  Ocağı binasında yapılan 42. Olağan Kurultayımız, siz değerli delegelerin katılımıyla şahsımın da içinde bulunduğu Yönetim Kurulu listesindeki heyeti önümüzdeki iki yıl süresince Türk Ocakları Genel Merkez yönetimi olarak seçmiştir. 17 Nisan Salı günü 18.00'de, Divan Başkanı Sayın Alaattin Korkmaz'ın başkanlığında Genel Merkezimizde yapılan toplantıda heyetimiz ittifakla, 16 yıl süreyle Türk Ocakları Genel Başkanlığını hasbî bir anlayışla ve büyük bir dirayet, gayret ve feragatle yöneten muhterem büyüğümüz Nuri Gürgür'ün Genel Başkanlığa devam etmesini teklif etmiştir. Sayın Nuri Gürgür, Türk Ocakları Genel Merkezi web sitesinde 18.04.2012 gününde Genel Sekreter Prof. Dr. Orhan Kavuncu'nun imzasıyla yayınlanan duyuruda açıklanan sebepler yüzünden sadece Merkez Yönetim Kurulu   üyesi  olarak göreve devam etmek arzusunu beyan etmiş, bunun üzerine yapılan oylamada Yönetim Kurulu üyelerimiz, sizlerin verdiği yetkiye dayanarak Genel Başkanlık görevini şahsıma tevcih etmiştir. Bu vesile ile bütün delegelerimize heyetimize gösterdikleri itimattan, Yönetim Kurulu üyelerine de şahsıma  gösterdikleri teveccühten dolayı en kalbî şükranlarımı arz ederim. Muhterem büyüğümüz Nuri Gürgür'e Türk Ocaklarına ve Türk milletine bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı en derin şükranlarımızı arz ederken kendisinin bundan sonra da bizlerden yardım ve  desteğini esirgemeyeceğinden emin olduğumu ifade etmek isterim.

Hepinizin bildiği gibi, 100. Yılını idrak eden Türk Ocakları; 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Osmanlı devletinin çözülme ve yıkılma sürecinin ağır şartları altında bunaldığı, Türk milli varlığının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir ortamda millî bir ihtiyaçtan doğmuştur. Ocağın kuruluş amacı, Müslüman milletlerin önemli bir direği olan Türklerin millî terbiye ve ilmî, içtimaî, iktisadî seviyelerinin ilerletilmesi ve yükseltilmesidir. Türk  Ocağının kuruluşundaki temel ilkelerinden biri de sosyal alanda kalarak siyaset ile uğraşmamak olarak  ilan edilmiştir. Türk Ocakları tarihten gelen bu temel görevini ve tavrını bugün de aynı şevk, gayret ve özenle sürdürmektedir.

Aziz Türk Ocaklılar,

Tarihimizden ve milletimizden aldığımız ilham ve güçle Türk Ocaklarının ikinci yüzyılında, Türk dünyasına, İslam âlemine ve bütün mazlum milletlere daha adil, daha müreffeh ve daha insanî bir dünyanın inşasında öncülük etmeyi, bunun esası olan medeniyet tasavvurumuzu ortaya koymayı yeni yüzyıldaki ülkümüz olarak ilan ediyoruz. Bu yolda hep birlikte şuur, azim, şevk ve heyecanla çalışacağımıza inancım tamdır. 
Bu kutlu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun." [2]


Kaynak: turkocagi.org.tr

[1] http://www.turkocagi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=3742

[2] http://www.turkocagi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=3772:tuerk-ocaklar-42-olaan-kurultay-delegelerine&catid=202:genel-bakandan&Itemid=212



Bu haber 1,014 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,730 µs