En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN MALİKİ'YE SERT CEVAP

22 Nisan 2012 12:39 tsi
ERDOĞAN'DAN MALİKİ'YE  SERT CEVAP Irak Başbakanı Maliki'nin açıklamaları sorulan Erdoğan, "10 yıl önce Irak'a girenler daha yeni yeni çıkıyorlar. Acaba onlar mı yoksa biz mi içişlerine karışıyoruz?" dedi.

Erdoğan'dan Maliki'ye çok sert yanıt

Katar dönüşü soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da Hamas lideri Halid Meşal ile görüştüğünü söyledi. Irak Başbakanı Maliki'nin açıklamaları sorulan Erdoğan, "10 yıl önce Irak'a girenler daha yeni yeni çıkıyorlar. Acaba onlar mı yoksa biz mi içişlerine karışıyoruz?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarını tamamlayarak, özel uçak "ANA" ile saat 21.45'te yurda döndü. Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve öteki ilgililer karşıladı.
 
Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yurda döndü.
 
"Halid Meşal ile görüştüm"
 
Erdoğan dönüşünün ardından Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Katar'da Hamas lideri ile görüşme yapıp yapmadığı sorulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da Hamas'ın lideri Halid Meşal ile görüştüğünü söyledi.
 
"Irak'ı işgal edenler değil, Türkiye mi içişlerine karışıyor"
 
Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, "Türkiye'nin iç işlerine karıştığı" yönündeki suçlamaları sorulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamayı hatırlatarak şunları söyledi:
 
"Kem söz sahibine aittir. Türkiye Irak halkını bağrına basmış, en kötü anında yanında olmuş bir ülkedir. O en kötü anında 48 anlaşma imzalamış bir ülkedir. Acaba o en kötü anında 48 anlaşma yapmış başka bir ülke var mıdır? 10 yıl önce Irak'a girenler daha yeni yeni çıkıyorlar. Acaba onlar mı yoksa biz mi içişlerine karışıyoruz? Biz Irak'ta her kesimle, partiyle bir araya geldik. Bu bizim kardeşlik bağımızla ilgildir. Arap'ı, Kürd'ü, Türk'ü hepsi bizim kardeşimizdir. Maliki'nin bu tavrı bizi hiçbir zaman Iraklı kardeşlerimizden ayıramayacaktır. Bunu bilmesi lazım."
 
"Şii liderler bile Maliki'den rahatsız"
 
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Başkanı Mesud Barzani'nin ve Celal Talabani'nin de Irak'ın bütünlüğü konusundaki açıklamaları hatırlatılan Erdoğan, "Sünniler ile Türklerin, Şiilere karşı ittifak içinde olduğu" yönündeki yorumlara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Bu çok saçma bir yaklaşım. Türkmenlerin içinde de Kürtlerin içinde de hatta Arapların içinde de Şiiler vardır. Orada böyle bir tablo var. Nasıl oluyor da bunlar birbirine karşı geliyor? Şu anda benim görüştüğüm Şii liderlerin birçoğu Maliki'den çok rahatsız. Oradaki en önemli Şii liderlerden biri, şimdi adını vermeyeceğim, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak 'Maliki Saddam'dan daha diktatör' dedi. Onlar da bu işten yaka silkmeye başladılar. Çünkü adalet yok. Adaletin olmadığı yerde bu tip sıkıntılar baş gösterecektir. Çünkü Irak'ın toprak bütünlüğü, Iraklılık bilincinde Irak'ın toplanması bizim arzumuzdur. Çünkü güçlü bir Irak bizi üzmez, tam aksine bize de bölgeye de kazandırır. Huzursuz bir Irak bizi de bölgeyi de üzer." 
 
"PKK silahı bıraktığı anda güvenlik güçlerimiz operasyonu keser"
 
Erdoğan'a, Katar'dayken yaptığı "PKK'nın silah bırakması halinde güvenlik güçlerinin de operasyonları  durduracağı" açıklamaları üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "PKK ile yeni görüşmelerin mesajı mı?" şeklindeki değerlendirmesi de soruldu. Erdoğan, "Bizi izlemeye yeni başladı her halde. Bu konularla ilgili geçmişte açıklamalarımız var. Tekrar bu konuyla ilgili açıklamayı zayi addediyorum. Biz her zaman şunu söyledik: 'Bölücü terör örgütü silahı bıraktığı anda şüphesiz ki, güvenlik güçlerimiz de hemen operasyonu keser.' Çünkü güvenlik güçlerimiz operasyona meraklı değildir. Görüşme yapmak konusunda da her zaman çok net söyledik. AK Parti olarak siyasi bir parti olarak bugüne kadar terör örgütüyle hiçbir görüşmemiz olmadı. Bu konudaki kararlılığımız aynıdır" diye konuştu.
 
"CHP, bölücü örgütle anlaştı, bayrak sallamadı"
 
Erdoğan, CHP'ye dönük eleştirilerini sürdürerek, şu ithamda bulundu:  
 
"Bunlar terör örgütünün uzantısıyla işbirliği halinde çalışmıştır. Seçimlerde bunu gördük, meydanlarda anlattık. Hakkari mitingi bunun kanıtıdır. Bölücü örgütle anlaşmalarının gereği, Hakkari mitinginde bir tane Türk bayrağı ellerinde sallayamadılar. Çünkü bölücü örgüt, 'sallayamazsınız' dedi. Oraya gelenler de CHP'li değil, bölücü terör örgütünün mensuplarıydı. Çünkü aldıkları oya baktığınız zaman birinci ya da ikinci değil, hatta üçüncü bile değil, dördüncü oldular. Önce aynaya bakıp kendine ona göre çeki düzen versin, Allah da CHP'lilere sabır versin." 


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-maliki-ye-cok-sert-yanit/siyaset/siyasetdetay/21.04.2012/1531315/default.htm


Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,012 µs