En Sıcak Konular

TUTUKLANAN SANIKLARDAN ''BÇG'DE ÇALIŞTIĞIMIZI BİLMİYORDUK'' SAVUNMASI

21 Nisan 2012 22:45 tsi
TUTUKLANAN SANIKLARDAN ''BÇG'DE ÇALIŞTIĞIMIZI BİLMİYORDUK'' SAVUNMASI 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan sanıklar, sorgular sırasında çalıştıkları yerin adının BÇG olduğunu görevdeyken değil, daha sonra öğrendiklerini söyledi...

'BÇG'de çalıştığımızı bilmiyorduk'

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan sanıklar, sorgular sırasında çalıştıkları yerin adının BÇG olduğunu görevdeyken değil, daha sonra öğrendiklerini söyledi...

28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık tarafından yaklaşık 8 saat sorgulanan muvazzaf albaylar Seyfullah Sönmez, Mustafa İhsan Tavazar, Mustafa Hakan Bural ve Ahmet Dağcı, "Hükümeti cebren devirmek, hükümetin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemek, engellemeye teşebbüs etmek ve darbeye teşebbüs" suçlamasıyla sevk edildikleri Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği tarafından tutuklandı. Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan albaylara savcılık sorgusunda ağırlıklı olarak BÇG'nin (Batı Çalışma Grubu faaliyetleri ve burada yaptıkları görevlerin sorulduğu öğrenildi.

'Görevim basını incelemek'

Edinilen bilgiye göre, muvazzaf albay Mustafa Hakan Bural mahkemedeki savunmasında küçük rütbeli bir subay olduğunu ve bu nedenle önemsenen bir konumda olmadığını belirterek, "Benim görevim basın ve yayın organlarını inceleyerek basında yer alan irticai mahiyetteki olaylara ilişkin haberleri belli bir düzen dahilinde listeleyip, benden istendiği takdirde şube müdürüme teslim etmekti. Daha sonra çalıştığım birimin BÇG olarak adlandırıldığını öğrendim. Benim bu birimde veya başka bir birimde görev almam tamamen tesadüften ibarettir" dedi.

'Emirleri uyguladım'

Muvazzaf Albay Mustafa Hakan Bular'ın avukatları müvekkillerinin söz konusu dosyada adı geçen olaylarla olan ilişkisinin "Sadece verilen emirleri uygulamak şeklinde olduğu, bu emirlerin dışına çıkarak kendi inisiyatifiyle ya da yazılı emirler dışında başka oluşumlarca oluşturulmuş herhangi bir teorik ya da icrai bir faaliyette bulunmadığını" söyledi.

Fethullah Gülen sorusu

Bural'a savcılık sorgusunda, içeriğinde Refah ve Fazilet Partisi ile Fethullah Gülen'in görüşlerinin uyuşmadığı konularla ilgili bilgilerin olduğu "Fethullah Gülen'in diğer siyasi ve irticai gruplarla ilişkileri başlıklı" bir belge de gösterildi. Bural ise, belgeyi ilk kez gördüğünü söyledi.

'Görevden rahatsız oldum'

Edinilen bilgilere göre o dönemde Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Daire Başkanlığı'nda geçici olarak görevlendirildiğini söyleyen Ahmet Dağcı da, "bilgisayar teknikeri" gibi çalıştırılmasının emirlere aykırı olduğunu ve rahatsızlık duyduğunu, bunu da ifade ettiğini anlattı: "Ancak yarım gün burada çalışmamız devam ettirildi. Gazete ve diğer yayın organlarından çıkarılan özetleri yansı haline getiriyorduk. Birimin BÇG olarak adlandırıldığını bilmiyordum."

'Emir veren niye serbest?'

Dağcı, kendisine görev veren ismin Ümit Şahintürk olduğunu söylerken, Dağcının avukatı ise, Şahintürk'ün bu davada tutuksuz yargılandığına dikkat çekti.

'Hükümet benden önce değişti' 

Ankara'da göreve başladığında hükümetin değiştiğini belirten Seyfullah Sönmez'in ise, " O dönemin hükümetine karşı yapıldığı iddia edilen eylemi işlemem ya da bu eyleme katılmam mümkün değil. Çünkü ben Ankara'da göreve başladığımda hükümet değişikliği gerçekleşmişti. İsteğimin dışında bir takım belgelerde ismime yer verilmiş olması, bu belgeler ve tarafıma gösterilen diğer belgeler faaliyet içerisinde olduğumu göstermez" dediği öğrenildi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/445336/1/Gundem


Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,618 µs