En Sıcak Konular

EROL ÖZKASNAK DA ''28 ŞUBAT''TAN TUTUKLANDI

21 Nisan 2012 11:38 tsi
EROL ÖZKASNAK DA ''28 ŞUBAT''TAN TUTUKLANDI 28 Şubat soruşturmasında dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı Çevik Bir’den sonra G.Kurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak da tutuklandı.

Özkasnak da tutuklandı!

28 Şubat soruşturmasında dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir'den sonra G.Kurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak da tutuklandı. Soruşturmanın 2'nci dalgasında gözaltına alınan 11 askerden Özkasnak ile 4 muvazzafın da aralarında olduğu sekizi cezaevine gönderildi

28 Şubat ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyonla önceki gün gözaltına alınan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 şüphelinin emniyetteki sorgulamaları uzun sürmedi. "Darbeye teşebbüs ve mevcut hükümeti yıkmak" suçlamasıyla gözaltına alınanlar dün sabahtan itibaren adliyeye gönderildi. Adliyeye üç grup halinde getirilen şüpheliler, özel yetkili savcılar Mustafa Bilgili, Kemal Çetin, Cemil Tuğtekin ve Sadık Bayındır tarafından sorgulandı. Adliyeye getirilen ilk şüpheliler, gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığına götürülen muvazzaf albaylar Mustafa Hakan Bural, Ahmet Dağcı, Seyfullah Sönmez, Mustafa İhsan Tavazar oldu. Merkez Komutanlığı'ndan sabah saatlerinde beyaz minibüs ile adliyeye götürülen 4 şüpheli, basının görüntü almasını önlemek için tutuklu kapısından içeri alındı.

Savcılık sorgusu 8 saat

Muvazzaf albaylara savcılık sorgusunda, Genelkurmay'ın savcılığa gönderdiği BÇG'ye ilişkin belgeler ile Batı Harekat Konsepti, 27 Mayıs 1997 tarihli Genelkurmay Başkanlığı Batı Eylem Planı konulu belge, 10 Nisan 1997 tarihli BÇG belgesi, 4 Nisan 1997 tarihli BÇG oluşturulması, 29 Nisan 1997 tarihli BÇG Rapor Sistemi'nin sorulduğu öğrenildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu yaklaşık 8 saat sürdü. Ardından 4 albay, tutuklama talebiyle Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. 4 muvazzafın savcılıktaki sorguları sürerken emniyette de sorgular devam etti. Sorguda şüphelilere, soruşturma kapsamında ilk dalgada gözaltına alınan 29 şüphelinin sorgusuna benzer sorular yöneltildiği öğrenildi. Emniyet'teki sorgu bittikten sonra, Gazi Mustafa Kemal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen emekli Albay Bahaddin Çelik, emekli kıdemli albay Yaşar Bülent Aksaray, emekli Albay Osman Bülbül, emekli hava Albay Veli Seyit, emekli Albay Güneş Kıral ve emekli Kıdemli Albay İbrahim Reşit Çağın saat 14.30'da adliyeye getirildi

Dönemin medyası soruldu

Savcılığın şüphelilere, BÇG yapılanması, Sincan'da yürütülen tanklar, Akın Birdal'ın suikasta uğramasına sebep olan andıç belgeleri konusunda sorular yönelttiği öğrenildi.

Emekli Tümgeneral Özkasnak da akşam üstü adliyeye getirildi. Edinilen bilgiye göre Özkasnak'a, savcılıkta 28 Şubat döneminde askerle ortak hareket eden medya mensupları ve gazetelere atılan manşetler hakkında da sorular yöneltildi. Savcılık sorgusunun ardından Özkasnak ve ekmekli albaylar da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, emekli Tümgeneral Öskasnak, emekli albaylar Bahaddin Çelik, Osman Bülbül ve Veli Seyit ile muvazzaf albaylar Mustafa Hakan Bural, Ahmet Dağcı, Seyfullah Sönmez ve Mustafa İhsan Tavazar'ın tutuklanmalarına karar verdi. Emekli albaylar Yaşar Bülent Çağın, Güneş Kıral ve İbrahim Reşit Çağın ise serbest bırakıldı. Tutuklanan emekli askerler Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'ne, muvazzaf albaylar ise Mamak Askeri Cezaevine gönderildi.

28 Şubat soruşturmasının ilk dalgası sonunda da dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ile 17 asker tutuklanmıştı.

Büyükanıt'ın adı tutanakta

Emekli hava albay Veli Seyit'in savcılık sorgusunda eski Genekurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ta tutanaklara geçti. Savcılık tarafından yöneltilen, "Sizin döneminizin Genelkurmay Harekat Başkanı Çetin Doğan'dı" ifadesi üzerine itiraz eden Seyit'in, "Hayır. Benim Genekurmay Başkanım Yaşar Büyükanıt'tı" dediği öğrenildi.

"Saygı bekliyorum"

Babası Erol Özkasnak'ın gözaltına alındığını CNBC'de sunduğu ekonomi programındaki canlı yayında geçen son dakika haberiyle öğrenen İnci Özkasnak konuyla ilgili olarak, "Bizim için zor bir durum. Özel hayatım hakkında hiçbir şekilde konuşmayacağım. Özellikle meslektaşlarımdan saygı bekliyorum" demekle yetindi.

Kızı İnci'nin nişanı erteleniyor 

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum Yalıkavak'taki villasında spiker kızının 28 Nisan'da yapılacak olan nişanının erteleneceği iddia edildi. Özkasnak'ın komşusu Şükrü B. villada uzun süredir nişan hazırlıkları yapıldığını ancak dünden bu yana hazırlıkların durdurulduğunu söyledi. İnci Özkasnak'ın 28 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan nişan töreni için günler öncesinden davetiyelerin dağıtıldığını belirten Şükrü B. sözlerine şöyle devam etti: "Erol Bey çok şen şakrak, önemli bir insan. Evi sürekli koruma altındaydı. 28 Şubat soruşturmasının başladığı günlerde bir araya gelmiştik ancak kendisiyle ilgili bir yorum yapmadı. Burada eşiyle yaşıyor, kızı sık gelip gitmez. Uzun süredir kızının nişan hazırlıkları vardı. Davetiyeler dağıtıldı. Villasının havuz başında yapılacaktı ancak gözaltından sonra bu hazırlıklar durdu. Bir tutuklama olursa nişan başka bir tarihe ertelenecek diye biliyoruz." (Çınar ÖZER ANKARA - Öznur KARSLI / VATAN)



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/ozkasnak-tutuklama-istemiyle-mahkemede/445118/1/Gundem


Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,248 µs