En Sıcak Konular

AKP SAYESİNDE PEŞMERGE REİSLİĞİNDEN STRATEJİK ORTAKLIĞA TERFİ ETTİ

21 Nisan 2012 11:08 tsi
AKP SAYESİNDE PEŞMERGE REİSLİĞİNDEN STRATEJİK ORTAKLIĞA TERFİ ETTİ Mesut Barzani İstanbul'da Erdoğan'la Ankara'da Ahmet Davutoğlu ile görüştü.Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ile basına kapalı görüşmeler yaptıktan sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya geldi.

Son durak Kandil mi?

Başbakan Erdoğan'la İstanbul Dolmabahçe'de bir araya gelen peşmergebaşı Barzani, dün de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Ardından Çankaya Köşkü'ne çıkan PKK hamisi Barzani, Cumhurbaşkanı Gül ile basına kapalı görüşmeler yaptıktan sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya geldi. 

BARZANİ ve Demirtaş görüşmesine DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Gültan Kışanak da katıldı. Kürt devletini kurma hayaliyle yaşayan Barzani'nin bir hafta önce ABD Başkanı Obama ile başlayan temasları Türkiye'de Erdoğan, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ve BDP'li Demirtaş'la devam ederken, bundan sonraki durağının PKK yuvası Kandil olmayacağının sözünü de verdi mi?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile kahvaltıda bir araya geldi.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda yaklaşık iki saat 30 dakika süren görüşmede, terör örgütü PKK'ya karşı daha etkin mücadele ve ekonomik işbirliği konuları ele alındı. 
Irak'ın iç politikası ve Suriye'deki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, Barzani, Irak'taki iç duruma ilişkin görüşlerini Davutoğlu ile paylaştı ve ABD temasları hakkında bilgi verdi. 
Davutoğlu'nun da Türk yetkililerin Iraklı siyasiler ile yaptığı temaslar hakkında bilgi aktardığı görüşmede, başta terörle mücadele olmak üzere ele alınan konularda temasları sürdürmek hususunda mutabakata varıldı.
 Diğer taraftan, Türkiye'de bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin durumunun da görüşmede gündeme geldiği belirtildi.
Bununla birlikte, Haşimi'nin Türkiye'de uzun süreli kalma konusunda herhangi bir talebinin olmadığı, Irak yönetiminden de Haşimi ile ilgili bir talebin gelmediği öğrenildi. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23622


Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,930 µs