En Sıcak Konular

SİVİL ANAYASA BİR REFORM MU YOKSA YIKIM PROJESİ Mİ?

20 Nisan 2012 08:40 tsi
SİVİL ANAYASA BİR REFORM MU YOKSA YIKIM PROJESİ Mİ? “Sivil Anayasa bir reform mu, yoksa bir yıkım projesi mi?” adlı Anayasa konferansı Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapıldı

"Sivil Anayasa bir reform mu, yoksa bir yıkım projesi mi?" adlı Anayasa konferansı Turgut Özal Kültür Merkezi'nde yapıldı 

DP Genel Başkanı Zeybek, "bu bir ilmi toplantıdır, propaganda çalışması değildir" dedi.

Miraç Demirbaş "Türk siyaseti Avrupa'dan ve Atlantik ötesinden gelen emirler ve direktiflerle yönetilmektedir" dedi.

Miraç Demirbaş tarafından düzenlenen "Sivil Anayasa bir reform mu, yoksa bir yıkım projesi mi?" konulu Anayasa konferansı Turgut Özal Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Konferansın açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "bu bir ilmi toplantıdır, propaganda çalışması değildir" dedi. Zeybek, Demokrat Parti olarak Anayasa çalışmaları hakkında son derece derin ve ilmi bir çalışma yapıldığını vurgulayarak, yapılan çalışmanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne iletildiğini söyledi. Zeybek, "ben bu tür çalışmalara çok önem veriyorum. Çünkü siyasetin fikriyatınde ilkiyat olmalıdır. İlkesiz olan ve siyasete giren kişiler ve partiler sadece kendilerine bir post, bir makam kazanmak için siyasete girerler. Ama bundan da ülkeye bir fayda gelmez" diye konuştu.

Zeybek daha sonra sözü konferansı düzenleyen Miraç Demirbaş'a verirken, kendisinin devlet hayatında önemli görevlerde bulunduğunu ve 2011 Genel Seçimlerinde Demokrat Parti'den Milletvekili Adayı olduğunu belirtti.       

Miraç Demirbaş yaptığı konuşmada, "burada ben sivil Anayasa bir reform mudur? Yoksa bir komplo mudur? Bir dış güç söz konusu mudur? Bunlar hakkında bir genel değerlendirme sunacağım" diyerek sözlerine başladı. Milletçe çok vahim bir eğik düzlemden kaymaya devam edildiğini kaydeden Demirbaş, "Türk siyaseti Avrupa'dan ve Atlantik ötesinden gelen emirler ve direktiflerle yönetilmektedir" dedi.

"Sivil Anayasa denilen devlet yıkma projesidir…"

Demirbaş, 2001'deki Anayasa reformu çalışmaları çerçevesinde gerçekleşen Uyum Yasalarını eleştirdi ve bugün de Meclis'te grubu bulunan dört parti konusunda şunları söyledi:

"Sivil Anayasa denilen devlet yıkma projesine dört partinin dördü de, ben onlara dörtlü koalisyon diyorum. Bu dört partinin dördü de 1982 Anayasası'na meşru olmayan Anayasa diyorlar ve sivil Anayasa yapmak istiyorlar. Buna mecbur olduklarını söylüyorlar. Bunun arka planı da incelenmelidir. Söylediklerine göre bunlar ortak bir Anayasa Komisyonu ile akıllarınca Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmak istiyorlar. Bizi bu darbe Anayasası'ndan kurtarmaya çalışıyorlarmış. Oysa bu masanın başında PKK vardır. 1982 Anayasası'nı darbe Anayasası olarak ilan etmeleri yanlıştır. Oysa ki, o dönem yapılan 1982 Anayasası'nın kabulü için referandum yapılmıştır"

"Anayasa'nın Yüzde 70'i değişmiştir…"

 2010 yılına kadar 1982 Anayasası'nda 17 defa değişiklik yapıldığını ve Anayasanın yüzde 70'inin değiştiğini belirten Demirbaş, "yani 82 Anayasası'nın büyük bir kısmı değiştirilerek sivilleşmiştir. Bunun üzerine hala dörtlü koalisyonun konuşması haklı bir tutum değildir. Bu nedenle bu değişimin neden yapılmak istendiğini sorgulamak ve planlanan komployu görmek gerekmektedir" dedi.  

Miraç Demirbaş Anayasa Reformu konusunda konferans verdi.
Demirbaş, Anayasa'nın özellikle dokunulması yasak maddelerin değiştirilmek istendiğini belirterek, Türkiye'nin egemenliğine ve bağımsızlığına el uzatılmaya çalışıldığını söyledi. Ayrıca Miraç Demirbaş, "bunların hedefi bu maddeleri söküp atmaktır. Yani Türkiye'nin bağımsızlığına ve egemenliğine el uzatmaktır. Türkiye'nin bağımsızlığına el uzatmanın cezası ise müebbet hapistir" diye konuştu.

Dış güçlerin talimatları ve emirleri doğrultusunda hareket eden iktidarı ve muhalefeti eleştiren Demirbaş, dış güçlerin amacının da Türkiye'nin işini bitirmek olduğunu vurguladı ve "bu 1000 yıllık bir projedir" dedi.

"Meclis'teki dörtlü koalisyonun sivil Anayasa diye başlattığı büyük komployu bozmalıyız…"

Demirbaş, "bütün imkan ve kabiliyetimizi seferber ederek, Meclis'teki dörtlü koalisyonun sivil Anayasa diye başlattığı büyük komployu bozmalıyız. Ve bu büyük komployu da Türk milletine anlatmalıyız. Bu bizim görevimizdir. Türk milleti ise kendi kaderine sahip çıkmalıdır" diyerek konuşmasını tamamladı.
Konferansı partililerle bazı Genel Başkan Yardımcıları da izledi.. 


Kaynak: DP Basın Merkezi  http://www.dp.org.tr/TR/belge/1-2683/sivil-anayasa-bir-reform-mu-yoksa-bir-yikim-projesi-mi-.html


Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,879 µs