En Sıcak Konular

OKUL SÜTÜ PROJESİ ONAYLANDI

19 Nisan 2012 14:25 tsi
OKUL SÜTÜ PROJESİ ONAYLANDI Okul sütü ihalesi toplam maliyeti 74 milyon 835 bin 884 TL ile Bakanlığın öngördüğü yaklaşık maliyetin 4 milyon 985 bin 454 TL altında gerçekleşti.

Okul sütü projesi onaylandı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ve 17 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen "Okul Sütü Projesi" ihalesinin onaylandığını belirterek, proje kapsamındaki okullarda süt dağıtım uygulamasına en geç 2 Mayıs tarihinde başlanacağı bildirdi. Okul sütü ihalesinin toplam maliyeti 74 milyon 835 bin 884 TL ile Bakanlığın öngördüğü yaklaşık maliyetin 4 milyon 985 bin 454 TL altında gerçekleşti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ve 17 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen "Okul Sütü Projesi" ihalesinin onaylandığını açıklayarak, proje kapsamındaki okullarda süt dağıtım uygulamasına en geç 2 Mayıs tarihinde başlanacağı bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre "Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Bakanlar Kurulu Karar" ı ve Kararnameye ilişkin "Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği" ne göre gerçekleştirilen proje, ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerini kapsıyor. Türkiye genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle dağıtılacak "uht süt", 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacak.
2012 yılı içinde yürütülecek proje; öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile süt içme alışkanlığının kazandırılmasını ve geliştirilmesini sağlayacak. Ayrıca, piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumayı amaçlıyor.
 
DOĞU ANADOLU VE EGE'DE PİLOT ORTAK 53 KURUŞ İLE DİMES GIDA
Türkiye genelinde şartnameye uygun alım yapabilecek mevcut 17 firmanın katıldığı ihaleye, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21/b maddesine göre bölgelere göre şirket ortaklığı şeklinde başvurular yapıldı. Buna göre İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 56 kuruş ile pilot ortak Yavuz Blok Bims İnşaat Malzemeleri Gıda Ticaret oldu. AK Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. 48 kuruş ile Marmara ve Karadeniz Bölgeleri'nde, Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. 53 kuruş ile Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi'nde, Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Sanayi Ticaret 51,5 kuruş ile Akdeniz Bölgesi'nde pilot ortak oldu.
 
EN GEÇ 2 MAYIS'TA BAŞLANACAK
Okul sütü ihalesi toplam maliyeti 74 milyon 835 bin 884 TL ile Bakanlığın öngördüğü yaklaşık maliyetin 4 milyon 985 bin 454 TL altında gerçekleşti. Buna göre proje kapsamındaki okullarda süt dağıtım uygulamasına en geç 2 Mayıs tarihinde başlanacak.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23611


Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,328 µs