En Sıcak Konular

28 ŞUBAT VE İSRAİL!

18 Nisan 2012 20:19 tsi
28 ŞUBAT VE İSRAİL! 28 Şubat'ın baş mimarı Çevik Bir paşa Amerika'da yayınlanan "Middle East Quarterly" dergisinde 28 Şubat darbesinin sadece irticaya karşı değil İsrail ile ilişkilerin sürmesi için de yapıldığını itiraf etmiş!

28 Şubat ve İsrail!

28 Şubat'ın baş mimarı Çevik Bir paşa Amerika'da yayınlanan "Middle East Quarterly" dergisinde "İstikrar için formül: Türkiye artı İsrail" başlıklı yazısında 28 Şubat darbesinin sadece irticaya karşı değil İsrail ile ilişkilerin sürmesi için de yapıldığını itiraf etmiş!

1990'lı yıllarda İsrail ile ilişkilerin her alanda geliştiğine dikkat çeken Çevik Bir paşa Erbakan'ın iktidara gelmesi ile bu gelişmenin önünün kesilmeye başlandığını ifade ederek ne yaptıklarını şöyle açıklıyor:

"l990'lı yıllarda İsrail-Türkiye ticaret hacmi sürekli arttı. Sivil değişim hacmi de (turistik, akademik, mesleki, sportif kültürel) önemli ölçüde gelişti. Fakat bu bağlar 1996'da Necmettin Erbakan'ın iktidara yükselişi ile yıprandı!

Erbakan, iç ve dış politikada İslami bir gündeme girişti. Erbakan'ın İsrail karşıtı söylemi geleneksel Yahudi karşıtı motifler ve efsaneler ile doluydu. Erbakan için İsrail ebedi bir düşman ve Arap İslam dünyasının kalbinde bir kanserdi!

Erbakan İsrail ile ilişkileri dondurmaya söz verdi.

Ordu dedi ki:

Ülkenin yüzünü İslam'a dönmesini ve İsrail ile ilişkilerin riske atılmasını izlemeyeceğiz.

Erbakan kontrol altında tutuldu.

Türkiye ve İsrail baskısıyla İslamcı başbakan istifasını sundu." Çevik Bir paşanın bir Amerikan dergisinde yer alan bu makalesinde yer alan görüşler 28 Şubat dönemine ışık tutuyor ve karanlıkta kalmış şeylerin açığa çıkmasına vesile oluyor! 28 Şubat ile bu memlekette yapılanların ardında kimlerin olduğunu ortaya koyuyor!

O dönemde hep birlikte yaşadığımız başörtüsü zulümlerinin, Kuran Kursu yasaklarının, kamusal alan saçmalıklarının ardında hep İsrail ile ilişkilerin iyi tutulması zihniyetinin yattığını şimdi daha net bir biçimde öğrenmiş bulunuyoruz!

Demek ki 28 Şubat zihniyeti kendi vatandaşının inandığı gibi yaşama talebine hep İsrail hatırına karşı çıkmış ve kendi vatandaşına dünyayı dar etmiş! Biz İsrail'e eleştirdikçe, İsrail'in izlediği politikalara karşı çıktıkça bize demediklerini bırakmayanlar Çevik Bir paşanın bu açıklamalarından sonra ne diyecekler acaba?

Sırf "İsrail'in gönlünü hoş tutalım" diye yola çıkan 28 Şubat zihniyetinden az mı çektik?

Binlerce insanın hayatı bu yüzden alt üst olmadı mı? Evet, Çevik Bir paşanın Amerika'da yayınlanan makalesinin geç de olsa medyamızda yer almış olması oldukça sevindiricidir!

Çünkü Çevik paşa bu makalesiyle 28 Şubat zihniyetini yakinen yani birebir tanımamıza vesile olmuştur!
 

Zeki Ceyhan - Milli Gazete


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/28-subat-ve-israil-236250.htm


Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,545 µs