En Sıcak Konular

EMRE BELÖZOĞLU'NUN BAŞI BU KEZ FENA HALDE AĞRIYACAK

16 Nisan 2012 13:10 tsi
EMRE  BELÖZOĞLU'NUN BAŞI BU KEZ FENA HALDE AĞRIYACAK Trabzonspor'un Fildişili yıldızı Zokora, F.Bahçeli Emre’nin maç içinde kendisine ırkçı saldırıda bulunduğunu iddia ederek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi:

Emre bana 'Pis zenci' dedi

Zokora: "Bu ırkçı saldırı utanç verici. Rakibinize ten rengi üzerinden hakaret etmeniz tam hayal kırıklığı. Futbol hayatımda ilk kez böyle bir olay başıma geldi."

-TRABZON'UN Fildişili yıldızı Zokora, F.Bahçeli Emre'nin maç içinde kendisine ırkçı saldırıda bulunduğunu iddia ederek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi: "Kaybettiğimiz için çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Ancak beni büyük bir hayal kırıklığına uğratan olay Emre hakkındaydı. Kendisi bana ırkçı bir hakarette bulundu. Kelimesi kelimesine 'Pis zenci' dedi ve hakarette bulundu. Bunu kulaklarımla duydum. Bu çok utanç verici bir şey. Çünkü Yobo'yla, Sow'la, bir takım Afrikalı oyuncularla aynı takımda oynayan bir oyuncunun bana bu şekilde hakaret etmesi kabul edebileceğim bir şey değil.

-TENİMİZİN rengi beyaz olabilir siyah olabilir ama hepimiz sahaya çıkıyoruz, emek veriyoruz, futboldan ekmek yiyoruz, insanlara bir gösteri yapıyoruz. Rakibinize onun ten rengi üzerinden hakaret etmeniz ayıp ve utanç verici. Zaten FIFA, medya, basın anti rkçılık kampanyalarını yürütüyor. Ben de bu olayın bu kampanyalara iyi bir örnek oluşturacağını düşünüyorum. Hayatımda ilk defa başıma gelen çok büyük bir hayal kırıklığıydı, çok üzücüydü."

2. VUKUAT

-2007'DE Emre, formasını giydiği Newcastle ile Everton arasında oynanan maçta Yobo'ya ırkçı sözler sarf ettiği gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Milli oyuncu, zenci anlamına gelen "Nigger" kelimelerinin Türkçe'de aynı anlam ifade etmediğini belirtmiş ve kriz yatıştırılmıştı. Yobo da Emre'nin kendisine hakaret etmediğini söylemişti.

'Zenci' dedi '8' maç ceza aldı

IRKÇILIK konusunda bu sezona damgasını Liverpoollu Suarez vurmuştu. M.Unitedlı Evra'ya maç içinde 'zenci' diyen golcü oyuncuya İngiltere Federasyonu tarihi bir ceza vererek 8 maç sahalardan men etmişti. Bununla da yetinmeyen İngilizler Meksikalıya 40 bin pound para cezası vermişti.

'Dedim ama vicdanım rahat'

Emre: "Maçta Zokora hem bana hem de anneme ağır küfür savurunca dayanamadım. Maçtan sonra birbirimize sarılmamıza rağmen bunları diyorsa bunda art niyet ararım.."

EMRE maç sonu Lig TV'ye telefonla bağlanıp, Zokora'nın kendisine ırkçı saldırıda bulunduğunu iddia etmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Maçın içinde tansiyon yükseldiğinde, birbirimize ağır sözler söyledik. O da hem bana hem de anneme çok kötü sözler söyledi, benim de ağzımdan bazı kötü sözler çıkmış olabilir. Söylemiş olduğu kelimeyi (Pis zenci) de sarf etmiş olabilirim. Aptalca bir kelimeydi. Onun da bana ettiği ana avrat küfür de aptalca.

MAÇ sonu o benden, ben de ondan özür diliyorum, birbirimize sarılıyoruz Ancak daha sonra çıkıp bunu söylüyorsa, ben bunda art niyet ararım. Hatamı kabul ediyorum. O da özür dileyecekse, benden dilesin, benim tarafımdan özür dilenmesi gerekiyorsa, herkesten özür dilerim. Aptalca bir cümleydi mma her şeye rağmen vicdanım rahat."

Disiplin Talimatı '4 ila 8 maç men' diyor

F.Bahçe'de sözleşmesi bitecek olan Emre ırkçılıktan ceza alması durumunda Süper Final'i erken kapatacak.

-ZOKORA'NIN ırkçılık yapmakla suçladığı Emre'ye bu sözleri pahalıya patlayabilir. Eğer maç temsilcisi olayı raporuna yazdıysa en az 5 maç ceza alması sözkonusu olan Emre, Süper Final'i büyük oranda kapatacak. Temsilci rapora yazmasa bile TFF'nin televizyondaki açıklamalarına dayanarak Emre'yi PFDK'ya sevk edebilir. Disiplin Talimatı'nın ayrımcılığa verilecek cezayı kapsayan 44. maddesinin 1 fıkrasının a bendine göre bu eylemde bulunan futbolcu 4 ila 8 maç müsabakan men ediliyor.

Ceza alırsa Atletico transferi tehlikede!

F.Bahçe ile sözleşmesi bu sezon bitecek olan Irçılıktan ceza alması durumunda Atletico Madrid ile anlaştığı iddia edilen Emre'nin bu transferinin de gerçekleşmeme ihtimali bulunuyor.

TV'den ceza

31 Aralık 2011'deki Manchester United-Liverpool karşılaşmasında Manchester Unitedlı Evra, rakibi Suarez'in kendisine ırkçı küfürler ettiğini bildirdi. Olayda etrafta başka futbolcu bulunmamasına rağmen Evra'nın iddialarına göre Suarez'in "Sana tekme attım, çünkü siyahsın. Ben siyahlarla konuşmam" dediği ve "Negro" kelimesini tam 5 kere kullandığı raporlara yansıdı. Olayı televizyon görüntülerinden de izleyen Federasyon yönetimi, Luis Suarez'e 8 maç ve 45 bin pounddan oluşan ceza kesti.[1]

'Eğer dediyse futbolu bırakacak!'

Zokora'nın ırkçılık ile suçladığı Emre Belözoğlu ile ilgili iddialar hakkında bir yorum da Rıdvan Dilmen'den geldi.

Fenerbahçe'nin Süper Final 1. haftasında Trabzonspor'u 2-0 ile geçtiği maçın ardından Zokora'nın iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Fildişili futbolcunun, "Emre Belözoğlu net bir şekilde bana 'pis zenci dedi" şeklindeki suçlaması bir anda ortalığı karıştırırken; Emre, Zokora'ya yanıt olarak, "Maç içinde tansiyon yükseldi ve birbirimize kötü şeyler söyledik. Evet benimki de onun bana ettiği ana avrat küfürler de aptalcaydı." şeklinde kendini savundu.

Konuyla ilgili bir yorum da NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'den geldi. Dilmen, maç sonrası yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında konuyla ilgili olarak; "Ben bu olaya vicdan gözlüğüyle bakarım ve eğer dediyse, Emre duşunu aldıktan sonra bu işi bırakacak... Dünyadaki örnekleri bilmem ama bu Türkiye'de yaşanan bir şey değil. Zokora böyle bir tacize uğramışsa ve bu nedenle ülkemizden kötü anılarla ayrılacaksa... Emre bunu yaptıysa, parası ve pulu var, duşuna aldıktan sonra çantasını toplayacak ve 'bana eyvallah' diyerek gidecek..." şeklinde konuştu.[2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN


[1] http://haber.gazetevatan.com/emre-bana-pis-zenci-dedi/443821/5/Spor
[2] http://haber.gazetevatan.com/eger-dediyse-futbolu-birakacak/443872/5/Spor


Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,279 µs