En Sıcak Konular

FİLYOS DELTASINDA SAĞLIK TARAMASI BAŞLATILDI

22 Ocak 2008 14:55 tsi
FİLYOS DELTASINDA SAĞLIK TARAMASI BAŞLATILDI Sağlık Bakanlığınca, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saz köyünde tavuklarda kuş gribi tespit edilmesi üzerine, Filyos deltası etrafında bulunan tüm yerleşim birimlerinde gezici sağlık ekipleri aracılığıyla sağlık taraması başlatıldığı bildirildi.

ANKARA - Sağlık Bakanlığınca, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saz köyünde tavuklarda kuş gribi tespit edilmesi üzerine, Filyos deltası etrafında bulunan tüm yerleşim birimlerinde gezici sağlık ekipleri aracılığıyla sağlık taraması başlatıldığı bildirildi.
     Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saz köyünde şüpheli kanatlı ölümleri olması üzerine Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca 19 Ocak Cumartesi günü köy tavuklarından alınan numunelerde dün kuş gribi hastalığı tespit edildiği belirtildi.
     Olayın insan sağlığıyla ilgili boyutunun Sağlık Bakanlığınca ''acil'' olarak değerlendirildiği kaydedilerek, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğünün şüpheli kanatlı ölümleri bildirildiği andan itibaren konuyu yakından izlediği; laboratuvar incelemesinin ardından köy tavuklarında kuş gribi hastalığı teyit edildikten sonra olayın meydana geldiği Saz köyü Sarıalan Mahallesinde İl Sağlık Müdürü başkanlığındaki bir sağlık ekibiyle yerinde inceleme yapıldığı ifade edildi.
     Kuş gribi tespit edilen köy tavukları ölümlerinin yaşandığı evdeki 4 kişi ile 1 hafta aynı evde misafir olarak bulunan 2 kişinin yapılan muayenelerinde kuş gribi açısından herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtilen açıklamada, bu kişilerin günlük olarak takiplerinin devam edeceği kaydedildi.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,804 µs