En Sıcak Konular

3 FİRMANIN PEYNİR VE ET ÜRÜNLERİNDE SAHTECİLİK BİBERDE ZEHİR TESPİT EDİLDİ

13 Nisan 2012 20:27 tsi
3 FİRMANIN PEYNİR VE ET ÜRÜNLERİNDE SAHTECİLİK BİBERDE ZEHİR TESPİT EDİLDİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, baldan sonra tüketiciyi yanıltan et ürünleri ile peynir üreticisi firmaları da teşhir etti.

Baldan sonra peynir ve et üreticilerine teşhir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, baldan sonra tüketiciyi yanıltan et ürünleri ile peynir üreticisi firmaları da teşhir etti.

Bakanlığın internet sitesinde, laboratuvar sonuçlarının olumsuz çıkması üzerine gıdada taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen peynir üreticisi 3 firma ile et ürünleri üreticisi 3 firma ilan edildi.  

Söz konusu firmaların ürünlerine dönük laboratuvar incelemelerinde, yağlı tulum peynirlerinin içinde bitkisel yağ, pişmiş dana kavurmanın içinde at eti (tek tırnaklı eti), yüzde 100 dana eti sucuğun içinde kanatlı eti ve soyulmuş sosisin içinde yabancı doku ve iç organ tespit edildi.

Buna göre, laboratuvar sonucuyla "taklit ve tağşiş" yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firma adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numaraları şöyle:

PEYNİR ÜRETİCİLERİ

-"Hasan Dede" marka yağlı tulum peyniri üreten Akgökseller Gıda ve Süt Mam. Tar. Ürn. Canlı Hay. Oto. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. Konya (nişasta ve bitkisel yağ tespiti) (parti seri no:01.12.2012)

-"Yalçıntepe" marka tam yağlı tulum peyniri üreten Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş Kayseri, (bitkisel yağ tespiti) (parti seri no:11.04.2012)

-"Güldemce" marka yağlı tulum peyniri üreten Güldemce Gıda İnş. Otomotiv San. Tic. Ltd. Konya, (bitkisel yağ tespiti) (parti seri no:01.01.2013)

ET ÜRETİCİLERİ

-"Yemek" marka pişmiş dana eti üreten Efraim Usta Lokantası Nazım Çakmak Çınarlı Mh. N. Erim Cd. Kayacı Sk. No:2 İzmit/Kocaeli, (tek tırnaklı eti)

-"Apikoğlu" marka acılı kangal sucuk yüzde 100 dana eti üreten Etsan Gıda Sanayi A.Ş Tepeören-Tuzla/İstanbul, (kanatlı eti tespiti) (parti seri no:4701)

-"Uludağ" marka soyulmuş sosis üreten Karizma Beşler Et Tesisleri Kemerburgaz Cad. No 76 Kağıthane /İstanbul (yabancı doku, iç organ tespiti) (parti seri no: SN 08–P1) [1]

Bakanlığın açıklaması korkuttu!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, Antalya'nın Kumluca ve Kepez ilçelerinde yaptıkları sera denetimlerinde ilaç kalıntısı tespit edilen 2 bin 270 kilogram biberi imha etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ilçe müdürlükleri tarafından seralarda yapılan rutin denetimlerde Antalya'nın Kumluca ve Kepez ilçelerinde maksimum rezidu limitlerinin üzerinde kalıntı bulunduğu belirtildi. 6 üreticinin, 30 dekar serada domates, elma ve turunçgillerde ruhsatlı olan Pyridayen aktif maddeli pestisitin tavsiye dışı olarak biberde kullanıldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Söz konusu denetimlerde, Kumluca'da 950 kilogram, Kepez Varsak-Karşıyaka'da ise bin 320 kilogram olmak üzere toplam 2 bin 270 kilogram biber imha edildi. Antalya'da 2005-2012 yılları arasında yapılan denetimlerde belirlenen limitin üzerinde ilaç kullanılan bin 500 ton sebze ve meyve imha edildi." [2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN 

 

[1] http://haber.gazetevatan.com/baldan-sonra-peynir-ve-et-ureticilerine-teshir/443440/2/Ekonomi

[2] http://haber.gazetevatan.com/yanlis-ilac-nedeniyle-22-ton-biber-imha-edildi/443410/2/Ekonomi


Bu haber 1,603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,242 µs