En Sıcak Konular

EĞİTİMDE 4+4+4 SİSTEMİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

12 Nisan 2012 09:51 tsi
EĞİTİMDE 4+4+4 SİSTEMİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

4+4+4 yürürlüğe girdi
 
İLKÖĞRETİM ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturacak, Kur'an-ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak.
 
"İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" a göre, ilköğretim kurumları, 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile 4 yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak.
İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturacak, Kur'an-ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak.
 
"İLKÖĞRETİM DEVLET OKULLARINDA PARASIZDIR" İFADESİ KALDIRILDI
Kanunda, ilköğretim çağının, 6-13 yaş grubunu kapsayacağı belirtilirken, "İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır" ifadesi kaldırıldı. İlköğretim çağının çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlayarak, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biteceği bildirilen Kanunda, "İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulması esastır. Ancak imkan ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir" denildi. Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23511


Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,880 µs