En Sıcak Konular

AVRUPA'DA YABANCI DÜŞMANLIĞI VE IRKÇILIK GİDEREK BÜYÜYOR

10 Nisan 2012 17:06 tsi
AVRUPA'DA YABANCI DÜŞMANLIĞI VE IRKÇILIK GİDEREK BÜYÜYOR Hollanda'da Geert Wilders liderliğindeki ırkçı Özgürlükler Partisi'nin Doğu Avrupalıların şikayet edilmesi için açtığı internet sitesini örnek alan Belçikalı Flaman Menfaati, göçmenleri şikayet hattı kurdu.

Belçika'da çok fena bir site yayında

Avrupa'da yabancı düşmanlığı ve ırkçılık giderek büyüyor. Belçika'da göçmenleri hedef gösteren sites yayına geçti.

Hollanda'da Geert Wilders liderliğindeki ırkçı Özgürlükler Partisi'nin Doğu Avrupalıların şikayet edilmesi için açtığı internet sitesini örnek alan Belçikalı Flaman Menfaati, göçmenleri şikayet hattı kurdu.

Belçikalı ırkçıların yasalara aykırılıkların rapor edilmesi bahanesiyle faaliyete soktuğu "meldpuntillegaliteit.be" internet sitesinde, düzensiz göçmenlerin sağlanan sosyal imkanlar ve yardımlarla "şımartıldıkları" iddia ediliyor.

Düzensiz göçmenlerin yaygın şekilde uyuşturucu kaçakçılığı, hırsızlık ve soygun gibi suçlar işlediği savunulan internet sitesinde, "hükümetin sorunu halının altına süpürmeyi tercih etmesi nedeniyle bu önleme ihtiyaç duyulduğu" savunuluyor.

Belçika basınındaki haber ve yorumlarda, Flaman Menfaati'nin açtığı internet sitesinin yanında partinin önde gelen yöneticilerinden Filip Dewinter'ın İslamafobik bir kitap yazması 13 Ekim'de gerçekleştirilecek yerel seçimlerin hazırlık kapsamında değerlendiriliyor.

Flaman Menfaati geçen yıl başlattığı "Emirdağ'ın sana ihtiyacı var" kampanyasında ise Belçika'da yaşayan Türklerin geri dönmeleri gerektiği propagandası yapılıyor.

Bu arada AB Komisyonu sözcüleri Hollanda ve Belçika'da yabancılara kin ve nefreti körükleyen internet sitelerini kapatmanın üye ülkelerin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Hollanda'da İslam karşıtı ve yabancı düşmanı Özgürlük Partisi'nin (PVV) Orta ve Doğu Avrupalıları hedef alan internet sitesi AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'nce kınanmıştı.


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://dunya.milliyet.com.tr/belcika-da-cok-fena-bir-site-yayinda/dunya/dunyadetay/10.04.2012/1526462/default.htm


Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,730 µs