En Sıcak Konular

''BU ÜLKEDE SİYASET ASLA YARGIYI KUŞATMAZ!''

10 Nisan 2012 13:37 tsi
''BU ÜLKEDE SİYASET ASLA YARGIYI KUŞATMAZ!'' Yargıda siyasi kuşatma olduğunu ima edenler ortada yüzlerce örnek varken hala gereğini yapmıyorlarsa “boş konuşuyorlar” demektir.

Bu ülkede siyaset asla yargıyı kuşatmaz!

Anaysa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz” deyince başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet kurmayları anında tepki gösterdi. “Bu ülkede siyaset yargıya müdahale etmez” diye çıkıştılar.
 Oysa son yıllarda yargının büyük bir korku ve siyasi müdahale tehdidi altında olduğunu “bütün dünya biliyor.” Bunun örnekleri yakında uluslararası hukuk literatürüne bile girecek boyutta.
 Örnek mi istiyorsunuz?
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevinden alındı.
 Deniz Feneri davasına bakan savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz, Abdulvahap Yaren hükümeti kızdıran kararlar alınca görevden alındılar.
 İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Necat Ede Mehmet Haberal’ın tutukluluğuna yapılan itiraz sonrası görevden alındı.
 Yine İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Oktay Kaban, Balyoz Davasında 21 subay hakkında “kuvvetli suç şüphesi” olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verince hemen Eskişehir Çocuk Mahkeme’ne tayin edildi.
 İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hakimleri Yılmaz Alp ve Tuncay Arslan, Balyoz Davasında 26 askeri için tahliye kararı verince özel yetkileri kaldırıldı ve Arslan Bakırköy Çocuk Mahkemesi’ne Alp ise Fatih Adliyesine gönderildi.
 Albay Dursun Çiçek’in tahliyesine karar veren İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimi Faik Saban Bakırköy Adliyesine tayin edildi. Yerine ise Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında soruşturma yürüten Adalet Bakanlığı müfettişi Dursun Ali Gündoğdu getirildi.
 Ankara Savcısı Mehmet Kaftan Zir Vadisi’nde yapılan aramalardaki usulsüzlükleri araştıracakken Samsun’a tayin edildi.
 İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt; Balyoz Davasının başlamasına 48 saat kala görevinden alındı. Davada tahliye yönünde karar vereceği bilgisi malum yerlere ulaşmıştı. 
 Hakimler Canak ve Başkurt bir süre önce Ankara’ya gidip HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’e  “soruşturma baskısı altındayız” demişlerdi. HSYK bu çok önemli “bilginin aslını araştırmak” yerine her iki ismi de Sakarya’ya tayin etti.
 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan “Kozmik Oda” soruşturmasında üç askerin ifadelerini alıp serbest bırakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Erol Tatar ve Musa Yeşil’in özel yetkileri “derhal!” kaldırıldı. Hakim Tatar Ankara 17 Asliye Ceza Mahkemesine hakim Yeşil ise Ankara 21. Asliye Mahkemesine tayin edildi.
 Bu ülkede siyasetin yargı üzerinde hiçbir kuşatması olmaz kardeşim!
Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz Linç adlı kitabında anlatıyor:
 “Erdoğan, bir konuşmasında şehitler için ‘kelle’, Öcalan için ‘Sayın’ demişti. Hakkında açılan davada takipsizlik verildi. İtiraz üzerine dosya Sincan’a geldi. Dava öncesi Trabzonspor maçlarında tanıştığım AKP Trabzon milletvekili Mustafa Cumhur bu davadan bahsederek ‘Patron, grup toplantısında Sincan hakimini tanıyan var mı?’ diye sordu ve konuyu anlattı, işi de bana havale etti. Patronun işi sana gelecek’ dedi. Ben ise takipsizlik kararını kaldırdım. Bunun üzerine Mustafa Cumhur, telefonla aradı ve iki kez ‘Reis kendine iyi bak’ dedi. Sonradan yaşadıklarımı görünce bunun bir mesaj olduğunu anladım. AKP milletvekili Faruk Koca da odama gelip, niye bu kararı verdiğimi sordu, yasaları hatırlattım.”
 Bu ülkede iktidara mensup milletvekilleri savcıların kararları hoşlarına gitmeyince onları “Reis kendine dikkat et!” diye uyarmamıştır!
 Bu ülkede siyaset yargıyı A’dan Z’ye kuşatmışsa bununu sebebi iktidarın bizatihi kendisi ve bu duruma ses çıkarmayan Kılıç gibi yüksek yargı üyeleridir.
 Kuşatma halen devam etmektedir.
Yargıda siyasi kuşatma olduğunu ima edenler ortada yüzlerce örnek varken hala gereğini yapmıyorlarsa “boş konuşuyorlar” demektir. 
 Benim görüşüm budur.
Başka görüşü olan var mı?

 

Muharrem Bayraktar - YENİ MESAJ

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ ...http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12001175/bu-ulkede-siyaset-asla-yargiyi-kusatmaz/muharrem-bayraktar



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,526 µs