En Sıcak Konular

ÇAYCUMA'DA ÇÖKEN KÖPRÜDEN ÇAYA DÜŞEN 15 KİŞİ KAYIP

8 Nisan 2012 09:10 tsi
ÇAYCUMA'DA ÇÖKEN KÖPRÜDEN ÇAYA DÜŞEN 15 KİŞİ KAYIP Zonduldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki 61 yıllık köprünün çökmesi sonucu suya düşen otomobil ile bir minibüste bulunan ve kayıp başvurusu yapılan 15 kişiyi arama çalışmaları gün boyu sürdü

Taburcu oldu, dönerken çaya uçtu

ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki 61 yıllık köprünün çökmesi sonucu suya düşen otomobil ile bir minibüste bulunan ve kayıp başvurusu yapılan 15 kişiyi arama çalışmaları gün boyu sürdü. Kayıp kişilerin aileleri de arama çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.
 
ANNESİ ve ağabeyi minibüste olan Sezer Saraç, 10 gündür fizik tedavi gören annesinin önceki gün taburcu edildiğini belirterek "Annem ağabeyimle buluşarak köye gitmek için minibüse binmiş.Köprüden geçerken bu olay meydana gelmiş. Olayı duyduğumdan beri bekliyorum" diyerek gözyaşa döktü.
 
ZONGULDAK Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle çaya düşen minibüsteki yolcular ve köprüden geçen yayaların ailelerinin endişeli bekleyişi gün boyu sürdü.
Annesi ve ağabeyi minibüste olan Sezer Saraç (28), gazetecilere, Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsün çaya düştüğünü, araçta bulunan annesi Kadın Saraç (49) ve ağabeyi Serdar Saraç'tan (33) haber alamadıklarını söyledi.
 
Zonguldak'ta bir hastanede 10 gündür fizik tedavi gören annesinin önceki gün taburcu edildiğini ifade eden Saraç, "Annem Çaycuma'da pazar alışverişi yapmasının ardından ağabeyimle buluşarak köye gitmek için minibüse binmiş.
 
Köprüden geçerken bu olay meydana gelmiş. Olayı duyduğumdan beri bekliyorum.
 
Hastaneden taburcu olduktan sonra köye dönmek için minibüse binen annem ile ağabeyimden haber alamıyoruz. Çok üzgünüz" diye konuştu. 

Deniz polisi ırmak kıyısında arama çalışmalarına devam ederken bir askeri helikopter de havadan ırmağı tarıyor. Kayıp kişilerin aileleri de arama çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. 

İSİMLERİ BELİRLENDİ

Minibüste bulunan yolcular ve yayaların isimleri belli oldu. Minibüs sürücüsü: İsmail Örenbaş Yolcular: Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkafa, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Aziz Gülşen, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Alim Başören Yayalar: Hayriye Güner, Nazife Kabuk, Veli Kaya, Necati Azaklıoğlu, Ali Rıza Kaya.  

KARIŞ KARIŞ ARANDI

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece helikopter desteğiyle çalışmalara devam edildiğini, sabah erken saatlerde de jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay yatağında aramalar yaptığını söyledi.  
Köpekli arama ekiplerinin de çalışmalara katıldığını anlatan Güngör, şunları kaydetti: "Kayıplardan 10 kişinin minibüs yolcusu, diğer 5 kişinin ise köprüden yaya geçen vatandaşlar olduğunu belirledik. Suyun debisi çok fazla artmış. Çok büyük miktarda su geliyor, çalışmalarımız gün boyunca devam edecek. Suya şu an tehlikeli olduğu için dalış yapılamıyor. Debi çok yüksek ve görüş yok."

Güngör, suyun derinliğinin 5-8 metre arasında değiştiğini belirterek, "Çöken blokların vinçle kaldırılmasının mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak biz aracın sürüklendiğini tahmin ediyoruz" dedi. 

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik DEÇaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle ilgili, "Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Bakan Çelik, köprünün çöktüğü alanın yakınında bazı kayıp yakınlarıyla Çelik, bir gazetecinin "Köprünün neden yıkıldığıyla ilgili size bilgi verildi mi?" sorusunu da "Şu anda bilgi yok. Belli ki suyun debisi fazla, sudan kaynaklanan bir şey. Suyun köprünün ayağını boşaltmasından kaynaklanabilen bir şey olabilir ama bu, tetkik neticesinde ortaya çıkabilecek. Teknik, idari ve adli araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor" diye yanıtladı. 
Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Çelik, "Başkanın durumu iyi. Ancak hastanede biraz daha kalmasında fayda var.  
Tabii kolay değil. Endişe taşıyor. İnşallah taşıdığımız endişeyle karşılaşmayız. Bizim yüzümüzü güldürecek netice olur" dedi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23459


Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,263 µs