En Sıcak Konular

SÜPER FİNAL ÖNCESİ SARI KARTLAR TEMİZLENECEK

2 Nisan 2012 13:53 tsi
SÜPER FİNAL ÖNCESİ SARI KARTLAR TEMİZLENECEK Süper Final öncesi Galatasaray'da 6, Fenerbahçe ile Trabzonspor'da 4, Beşiktaş'ta ise bir futbolcu, ceza sınırından kurtuldu.

'Dört büyükler'e müjde

Süper Final öncesi Galatasaray'da 6, Fenerbahçe ile Trabzonspor'da 4, Beşiktaş'ta ise bir futbolcu, ceza sınırından kurtuldu.

Spor Toto Süper Lig'de 34 haftaklık normal sezonun ardından ilk 4 sırada yer alan Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın katılacağı play-off'ta, futbolcuların sarı kartları temizlenecek. Hal böyle olunca, 'dört büyükler'de ceza sınırında olan 15 futbolcu, Süper Final'e kartsız başlayacak.

Süper Final temizliği

Fenerbahçe'de üçer sarı kartı bulunan Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam, Antalyaspor maçında sarı kart görseler bile Süper Final'de cezalı duruma düşmeyecek. Sarı-kırmızılı takımda Tomas Ujfalusi, Semih Kaya, Fernando Muslera, Necati Ateş, Emre Çolak ve Emmanuel Eboue, aynı haktan yararlanacak.

Sarı kart sınırında olan Trabzonsporlu futbolcular Giray, Serkan, Olcan ve Henrigue de, play-off'a kart korkusuyla başlamayacak. Beşiktaş'ta söz konusu durum, sadece Roberto Hilbert için geçerli olacak.

15 oyuncunun aksine Beşiktaş'ta Veli Kavlak, Trabzonspor'da Colman, hafta sonu oynaan karşılaşmalarda saı kart gördükleri için takımlarının 34. hafta maçında forma giyemeyecekler.

Talimat ne diyor?

"Bir ligde‚ çift devreli lig usulü oynanan müsabaka veya kademelerden sonra ayrıca kademe olduğu takdirde‚ çift devreli lig usulü oynanan müsabakalarda görülen sarı kartlar ve cezaları sonraki kademelere taşınmaz."

Kırmızı kart için durum farklı

Süper Lig'de 34. hafta mücadelesinde kırmızı kart gören bir oyuncu, cezasını Süper Final'de çekecek. Çift sarı karttan kırmızı kart gören futbolcu da, takımının Süper Final'deki ilk resmi karşılaşmasında oynamayacak. (Gökhan KARATAŞ - hurriyet.com.tr)

 

Kaynak:  hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20256023.asp



Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,693 µs