En Sıcak Konular

KUR'AN'IN SEÇMELİ DERS OLMASI 9 IŞIK İLE MHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE

30 Mart 2012 22:56 tsi
KUR'AN'IN SEÇMELİ DERS OLMASI 9 IŞIK İLE MHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE "Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimiz'in (S.A.S) hayatının,seçmeli ders olarak okullara girmesi" fikrinin altyapısı 1960'ların sonuna kadar uzanıyor...

KUR'AN-I KERİM'İN SEÇMELİ DERS OLMASI 9 IŞIK ve MHP'NİN 2011 SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALIYOR

İktidar partisi AKP, MHP'nin verdiği önergeleri önce reddedip daha sonra  kendi verdiği aynı yöndeki önergelerin -MHP tarafından da- kabul edilmesi sonucu, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimiz'in (S.A.S) hayatının,seçmeli ders olarak okullara girmesi gündeme oturdu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu "yolsuluğa Kur'an-ı Kerim'i kalkan yaptıla"r derken,Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olması konusunu aylardır gündeme getirdiklerini belirterek, "Biz Milli Görüş camiası olarak bu adımı olumlu buluyoruz''dedi. Kamalak'ın  açıklamasını Milli Gazete,"Saadet önerdi, AKP ve MHP yapıyor,Kur'anı Kerim seçmeli ders olsun  önerisi TBMM çatısı altında'' şeklinde duyurdu.
Oysa , "Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimiz'in (S.A.S) hayatının,seçmeli ders olarak okullara girmesi" fikrinin altyapısı 1960'ların sonuna kadar uzanmaktadır.
Alparslan Türkeş tarafından ortaya konulan,1969 yılından itibaren de Milliyetçi Hareket Partisi'nin programının temelini oluşturan "Millî Doktrin 9 Işık''da yer olan "ortaöğrenimde Kur'an eğitiminin seçmeli ders olarak verilmesi" düşüncesi aynı zamanda MHP'nin 2011 SEÇİM BEYANNAMESİ olarak hazırladığı ve 2023'E DOĞRU YÜKSELEN ÜLKE TÜRKİYE SÖZLEŞMESİ- SES VER TÜRKİYE ismiyle duyurduğu kitapçıkta da yer alıyor.
***
 Alparslan Türkeş 9 Işık ilkelerinden biri olan Ahlakçılık maddesini açıklarken, dinle ilgili kanaatlerini anlattığı bölümün sonunda, ''orta öğretimde Kur'an-ı  Kerim dersleri konulmadır'' başlığı ile şu ifadelere yer vermektedir:
....yetiştirmek istediği insanına müşterek bir vasıf vermeyi düşünemeyen bir sistem gayri milli kültürlerin tesirlerine açık,yabancılaşması mukadder nesilleri kendi elleri ile yetiştiriyor demektir.İyi insan da, iyi vatandaş da sadece dünyevi müeyyidelere bağlı olarak yetiştirilemez.Asırlardan beri insanın nefsini frenleyen ahlak, nizam ve hayır hislerini, geliştiren en ehemmiyetli müessese dindir.Bütün dünya devletleri, bahusus Hiristiyan devletler vatandaş terbiyesinde dini birinci planda tutarken, Türkiye'de yıllardan beri bir  ''din korkusu'' hüküm sürmekte, Türk çocuklarına Hiristiyan vataşdaşlarımıza sağlanan haklar dahi çok görülmektedir.
Bugünkü eğitim sistemimiz içerisinde,orta eğitimdeki seçmeli dersler arasında İmam -Hatip okullarının uygulandığı şekilde Kur'an-ı Kerim dersi de alınmalı,din bilgisi dersi de mecburi olarak üç saate çıkarılmalıdır.Türk vatandaşı çocuğunun dini terbiyesini devletten beklemektedir.Devletin vazifesi de "iyi insan" ve "iyi vatandaş" yetişmektir.(*)
Türkeş'in ortaya koyduğu bu prensip,banisi olduğu  MHP'nin 2011 SEÇİM BEYANNAMESİ olan, "2023'E DOĞRU YÜKSELEN ÜLKE TÜRKİYE SÖZLEŞMESİ- SES VER TÜRKİYE kitapçığında da yer alıyor. 
Kitapçıkta,eğitim siteminin 9 yıl kademeli zorunlu eğitim sitemine geçileceğini belirtilerek,Yaz döneminde camilerde verilen din kültürü, ahlak  bilgisi ve Kur'an öğretimine devam edecek çocuklar için yaş sınırının kaldırılacağı,İlköğretim altıncı sınıftan itibaren din öğretimini desteklemek amacıyla seçimlik Kur'an-ı Kerimi Okuma  ve Anlama, İlmihal Bilgileri, Peygamberlerin Hayatı gibi dersler seçmeli olarak okutulacağı taahhüt ediliyor.
İşte kitapçıkta 133'den 135. sayfaya kadar; 16. madde olarak geçen EĞİTİM VE İNSAN KAYNAKLARI başlığı altında verilen o taahhütün ilgili bölümü:
 İlköğretim sisteminde iki kademeli modele geçilecek
"Temel eğitim" hedefimiz; okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılarak zorunlu temel eğitim süresinin artırılması, gerekli fiziki alt yapı ve insan gücü kapasitesinin oluşturularak ortaöğretimin de zorunlu eğitim kapsamına alınması, eğitimin her kademesinde etkin yönlendirme yapılarak öğrencilerin kabiliyetlerine uygun alanlara yönlendirilmesidir.
Okul öncesi eğitimin 6 yaş grubu dahil edilmek suretiyle zorunlu temel eğitimin süresi 9 yıla çıkartılacak ve iki kademeli olarak yapılandırılacaktır. Bu çerçevede, milli bütünlük bilincinin geliştirilmesi, ahlaki ve manevi değerlerin güçlendirilmesi ve sosyalleşmenin sağlanması için okul öncesi eğitim yaygınlaştırılacak ve bu yaş grubundaki nüfusun daha erken yaşta örgün eğitim programı kapsamına alınması sağlanacaktır.Fiziki mekan, insan gücü ve program imkanları geliştirilerek 4-5 yaş gurubunu kapsayan okul öncesi eğitim yaygınlaştırılacaktır.
Yaz döneminde camilerde verilen din kültürü, ahlak bilgisi ve Kur'an öğretimine devam edecek çocuklar için yaş sınırı kaldırılacaktır.
 Çocuklarımızın manevi ve kültürel değerlerimizi özümsemesine yardımcı olacak milli içerik zenginliğine sahip yayın, film ve benzeri eğitim araç ve gereçlerinin üretimi desteklenecek, kullanımı sağlanacaktır.İlköğretim altıncı sınıftan itibaren din öğretimini desteklemek amacıyla seçimlik Kur'an-ı Kerimi Okuma ve Anlama, İlmihal Bilgileri, Peygamberlerin Hayatı gibi dersler seçmeli olarak okutulacaktır.
Türklüğün ve İslamın milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşı Veli, Mevlana, Hacı Bayram Veli ve Yunus Emre gibi önder şahsiyetlerin hayatı ve felsefesi ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulacaktır.(**)

Kaynaklar:
 (*) 9 Işık - Alparslan Türkeş - Burçak ltd.şti ikinci baskı 1994 (sayfa 201- 202)

(**) http://www.mhp.org.tr/usr_img/_mhp2007/kitaplar/MHP_2011_SecimBeyannamesi.pdf

 

Önemli uyarı:  Bu araştırma Mir Haber'in özel haberi olup ancak kaynak ve link belirtirek alıntı yapılabilir.




Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,764 µs