En Sıcak Konular

TÜRKEŞ VE TÜRK İSLAM SENTEZİ

30 Mart 2012 15:00 tsi
TÜRKEŞ VE TÜRK İSLAM SENTEZİ Başbuğ Türkeş çok muttaki, şuurlu bilgili, alim bir kişi idi. O hem İslam iman, hukuk, muamelat ve ahlakını çok iyi bilip kavrayan, yaşayan, teori ve pratik olarak uygulayan bir liderdi.

TÜRKEŞ VE TÜRK İSLAM SENTEZİ

Rahmetli Alparslan Türkeş, Türk milletini çok seven, Türk milletinin büyüklüğünü çok iyi bilen, Türk Tarihi, Türk coğrafyası, Türk kültürü, Türk töresine son derece inanmış, Türk milletinin birliği yani Turan ülküsüne kendini adamış büyük bir liderdi.
Aynı zamanda İslam'a tam inanmış, Allahın varlığı ve birliğine iman etmiş, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa (O'na selam olsun)ya son derece bağlı, onun siyasetine, genel taktik ve prensiplerine, Askeri başarılarına hayran birisi idi.
Onun bir Allah elçisi olup insanlığı nasıl bir aydınlığa kavuşturduğunu bilir, iman ederdi. Allahın yasaklarından sakınır, emirlerini tutar. Kuran'ı sıkça okur. Evliyaları, enbiyaları, Allahın sevdiklerini severdi. Gittiği şehirlerde evliya Türbelerini ziyaret eder, yaşayan mutasavvıflara sık, sık uğrardı.
Kayseri'de şeyh Bedir efendi, Samsunda Mustafa Bağışlayıcı, Kastamonu'da Mehmet Feyzi Efendi, Ankara'da da Nakşi şeyhi Ahmet Kayhan Efendiyle manevi bağları vardı.
İslam'ın, Türk milletini dünyaya hakim kılmada çok önemli bir unsur olduğunu bilir, bunu bizlere telkin ederdi. "Türk milletinin en büyük eseri Osmanlıdır" derdi.
1969 seçimlerinden önce yaptığı bir konuşmada "Ben sizleri sokakta pırasa fiyatına satılan demokrasiye değil, hak yolu, hakikat yolu Allah yoluna çağırıyorum" demesi üzerine, Türk milletinin fikir hayatına yön vermeye çalışan Batılı devletler telaşa kapıldı. Türk milletinin milli duygularının İslam'la sentez edilmesi ona nasıl bir performans vereceğini, maddi ve manevi bir gücünün nasıl artacağını bil, dikleri için hemen tedbir almaya kalktılar.
Onlar İslam'dan sıyrılmış bir Türkçülük, Türk milletini dışlayan bir İslami hareket istiyorlardı. Bunun üzerine bir Büyük devletin büyükelçisi hemen ülkesine rapor ederek tedbir alınmasını istedi.
O gün muhtemelen Hıristiyan bir ülkenin emrinde olduğunu tahmin ettiğimiz, Müslüman geçinen bir dergi "İslami hareket ve Türkeş" diye bir ek broşür hazırlayarak bütün Türkiye'ye parasız dağıttı.
Görevini bitiren o dergi sonra kapandı.
Ağzına hiç içki koymamış, kaza namazı bile olmayan Türkeş'i İslam dışı ve İslam'a düşman gibi gösterilme iftirasını yapan o dergi ve cemaatinin nasıl misyoner Hıristiyanlara hizmet ettiğini daha sonra gördük.
Bir seferinde sohbet ederken, "Prof Dr İbrahim Kafesoğlun'a Türk İslam sentezi diye bir kitap yaz dedim" dedi.
Türkçü geçinip, ailede Türkçülüğün esası feminizm ve demokrasi diyen bir Mason kişinin kitaplarını tavsiye etmezdi. Türkçüyüm diyen, din Arap'ın deyip küfre giren ve evliyalar iftira eden bir kişinin de bana MİT ajanı olduğunu söyledi.
Dış kaynaklı İslami hareketleri de takip ederdi. Müslüman geçinen ancak etnik ırkçılık yapan bazı dergileri bana gönderir. Arşivlememi isterdi.
Bugün Kürt açılım deyip azınlık ırkçılığı yapan, ancak Türk deyince büyük bir hınç ve nefretle saldırıp Türk milletini sevenleri ırkçılıkla suçlayan bir akımın varlığı hakkında bizi daha önce uyarmıştı.
Hasılı Rahmetli Başbuğ Türkeş çok muttaki, şuurlu bilgili, alim bir kişi idi. O hem İslam iman, hukuk, muamelat ve ahlakını çok iyi bilip kavrayan, Yaşayan, teori ve pratik olarak uygulayan bir liderdi.
Dokuz Işık Doktrinini temelini Türk milliyetçiliği ve İslam imanı olarak tarif etmişti.
Mekanı cennet ve davası bize rehber olsun. 

 

Seyfi Şahin - Ortadoğu

 

Başbuğ Türkeş Samimi Bir Mü'mindi - Hakverdi Murat Merdamert'ın 5 Nisan 2008 tarihli yazısı için tıklayınız  http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=187

 

Kaynak:ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=10566


Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,151 µs