En Sıcak Konular

''ALLAH VERMEMİŞ BİZ NASIL VERELİM''

29 Mart 2012 14:20 tsi
''ALLAH VERMEMİŞ BİZ NASIL VERELİM'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı “şehit” tanımına tepki gösteren Radikal dün “Peki ya Sevag!” manşetiyle çıktı.

Allah vermemiş biz nasıl verelim!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı "şehit" tanımına tepki gösteren Radikal dün "Peki ya Sevag!" manşetiyle çıktı. 

Vatani görevini yaparken PKK ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden bu Ermeni genç "şehit" değil miydi!
 "Şehit" değilse cenazesi neden şehitlere özel törenle kaldırılmış, Genelkurmay neden ailesine şehit maaşı bağlamıştı!
Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can köşesinde yayınladığı "açık mektup" ta sordu: "Geçen yıl askerde öldürülen er Sevag Bıçakçı'nın durumu ne olacak?" 
Cüneyt Özdemir MHP'nin bu soruya cevap veremeyeceğini savunan iddialı bir yazı yazdı: "Bahçeli'ye 'Bundan bir süre önce Batman'daki askeri birliğinde öldürülen er Sevag Şahin Balıkçı'yı şehit sayacak mısınız?' diye sorduğunuzda alacağınız cevap koskocaman bir sessizliktir." 
Şehit diyemeyiz
Özdemir'in gelmeyeceğini ileri sürdüğü "ses" dün sabah saatlerinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Eleştirilerdeki üsluptan "söylenenin iğfal edildiği" sonucunu çıkaran Yalçın'a göre bu tepkinin arka planında "diyalog kardeşliği" vardı.
Hem AKP'nin, hem de medyadaki destekçilerinin ortaya koyduğu tezin "Dinlerarası Diyalog" çağrışımı yaptığını savunan Yalçın'a göre "şehitlik" kavramının sulandırılması, İslami ritüellerin sulandırıldığı "Ilımlı İslam" sürecinin sonuçlarından biriydi. 
"İslam tektir. Şehitlik de yüce dinimize ait bir hadisedir. Bir gayrimüslimi Müslümanlar'a özel olan makama nasıl koyalım? Bunu Allah vermemiş, biz nasıl verelim!" diyen Yalçın, AKP iktidarında Türkiye'deki azınlıkların kendilerini ötekileştirmeye hazır hale getirildiğinden hareketle sözlerine farklı bir anlam yüklenebileceğini belirtti ve altını çizdi:  "Bu ülke için canını vermiş vatan evlatları hangi dine mensup olurlarsa olsunlar elbette törenle toprağa verilecektir. Elbette hakettikleri saygıyı göreceklerdir. Elbette ailelerine maaş verilecektir. Irk ve din ayrımı olmaksızın her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşit haklara sahiptir. Herbiri elbette bu haklardan yararlanacaktır. Ama bir gayrimüslimi "şehit" ilan etmek dinle oynamak anlamına gelir..." 
Kavramları harcamayın
Din sosyoloji konusunda uzmanlaşmış bir isimle Prof. Dr. Yümni Sezen'le de konuştuk. Kavramların bu şekilde "harcanması"na itiraz eden Sezen de Bahçeli'nin sözlerini destekledi: "Yaşadığı topluma hizmet etmiş, insanlığa faydalı olmuş bir gayrimüslim vatandaşımızı takdir ederiz, tebrik ederiz ama "şehit" diyemeyiz. Şehitlik İslam'a ait bir kavramdır. Müslümanlar için de şehitliğin şartları vardır; herkes olamaz. Dolayısıyla en doğrusu bunun takdirini Allah'a bırakmaktır." 

Selcan Taşçı - Yeniçağ

Yazının devamı için tıklayınız  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=22215




Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,554 µs