En Sıcak Konular

''TÜRK ASKERİ NEDEN GAZZE'DE YOK!''

25 Mart 2012 19:43 tsi
''TÜRK ASKERİ NEDEN GAZZE'DE YOK!'' "Türk askeri Afganistan'da Kosova'da Lübnan'da Bosna'da güvenin sembolüdür, kardeşlik sembolüdür" diyen Başbakan Erdoğan'a Saadet Partisi'nden ilginç soru: "O zaman neden İsrail'in her gün bombardımana tabii tuttuğu Gazze'de yok.

Türk Askeri neden Gazze'de yok?

"Bizim yurt dışındaki askeri varlığımız, Türk askeri Afganistan'da Kosova'da Lübnan'da Bosna'da güvenin sembolüdür, kardeşlik sembolüdür" diyen Başbakan Erdoğan'a Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın'dan ilginç soru: "O zaman neden İsrail'in her gün bombardımana tabii tuttuğu Gazze'de yok.

Afganistan'da NATO'nun emrinde 12 askerimizi şehit verirken, burnumuzun dibindeki Gazze'nin güvenliğini sağlamak için neden kılımızı kıpırdatmıyoruz. Sayın Başbakan biz Türk askerinin NATO'nun değil, Gazzelilerin güvenliğini sağlamasını istiyoruz"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, 12 askerimizin şehit olduğu "helikopter kazası" ile ilgili "Afganistan'da ne işimiz var? sorusunu tekrar gündeme taşıyarak, "Bir süredir, "NATO'da olmak zorunda mıyız" çıkışı ile başlayan bu süreçte halkımızın cevap aradığı asıl soru şudur: "Türkiye, bir ülkeyi, huzursuz bir ülke haline çevirme gayreti içinde olanlarla ne zamana kadar beraber hareket edecektir? "diye sordu. Aydın, "Başbakan Erdoğan'ın, "Afganistan'daki acı hadiselerin, Çanakkale Deniz Zaferi'nin hemen öncesinde vuku bulmasını manidar" karşılaması bize daha da manidar gelmiştir" diyerek, Çanakkale'yi hatırlattı.


Aydın, "Çanakkale'yi hatırlamışken Anzak Müslümanları'nı da hatırlamak gerekiyor. Müslümanın Müslüman'a kırdırıldığı bu savaşta işbirlikçi olmanın bedelini Anzaklar o gün nasıl ödedilerse bugün de acaba biz mi ödemekteyiz? Sayın Başbakan "Bizim sınırlarımız dışında görev yapan askerlerimiz, ülkemizin de milletimizin de gururudur" diyor. Biz de diyoruz ki; Sayın Başbakan, 'Biz, hakkı ve adaleti üstün tutuğumuz ölçüde gurur duyarız. Askerlerimizin, görev yaptıkları ülkelerde, büyük bir ülkeyi, tarihi şanla şerefle temsil etmesi ancak buna bağlıdır. Soruyoruz; bizim askerimiz bulunduğu ülkede bunu mu temsil etmektedir" dedi.

"Bizim yurt dışındaki askeri varlığımız, Türk askeri Afganistan'da Kosova'da Lübnan'da Bosna'da güvenin sembolüdür, kardeşlik sembolüdür" diyen Başbakan Erdoğan'a Aydın şu soruyu yöneltti. Aydın, "Sayın Başbakan o halde neden Çeçenistan'da askerimiz yok, neden doğu Türkistan'da askerimiz yok! Neden İsrail'in her gün bombardımana tabii tuttuğu Gazze'de yok. Biz Türk askerinin NATO'nun değil, Gazzelilerin güvenini sağlamasını istiyoruz" dedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, açıklamasının devamında ise şunları kaydetti: "Ortada yaşanan diğer bir tezat gelişmeye de dikkat çekmek istiyoruz. "Türk askerinin Afganistan'daki varlığından hem işgalciler hem toprakları işgal edilen halk nasıl memnun olabilir? Böyle bir şey olabilir mi?

Eşyanın tabiatına aykırı olan bu uygulamadan şehit sayımız yüzleri bulduğunda mı vazgeçeceksiniz? Çözüm, Afganistan'ın acil sorunu, işgalin sona ermesi, merkezî bir hükümetin kurulmasıdır. Buna cesaret edemeyen ve işbirlikçiliklerini de gizlemek için "savaşmıyoruz, lojistik destek sağlıyoruz" gibi berbat bir gerekçenin arkasına sığınanlara son kez sesleniyoruz: Türkiye, Suriye'deki olaylara tepki verirken neden Afganistan'da yaşanan sivil katliamlara kulaklarını tıkamış bulunmaktadır. Maalesef yaşanan hadiseler de, bu kulak tıkamanın bedeli olmaktadır"



Kaynak: Milli Gazete http://www.milligazete.com.tr/haber/turk-askeri-neden-gazze-de-yok-233757.htm


Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,156 µs