En Sıcak Konular

BAŞBAKAN SUBAYLARA HİTAP ETTİ MİT MÜSTEŞARI İLE GÖRÜŞTÜ

24 Mart 2012 13:35 tsi
BAŞBAKAN SUBAYLARA HİTAP ETTİ MİT MÜSTEŞARI İLE GÖRÜŞTÜ Erdoğan,Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığı'nda subaylara hitap etti.Daha sonra MİT Müsteşarı Fidan'la konutunda biraraya geldi.Her iki buluşmanın içeriği hakkında açıklama yapılmadı.

İçeriği sır gibi saklanan toplantı

Erdoğan subaylara konuştu
Bir saat boyunca subaylara seslenen Erdoğan "Büyüyen, gelişen Türkiye ve 2023 hedeflerini" anlattı. MİT Müşteşarı'nı da kabul eden Başbakan, ifade için gönderilen savcılık yazısı için "Takınacağım tavır ortadadır, bellidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, dün Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığı'nda subaylara hitap etti. Saat 14.25'te akademiye giriş yapan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner tarafından karşılandı. Erdoğan daha sonra konferans salonunda subaylara bir konuşma yaptı. Basına kapalı konferansın içeriği konusunda açıklama yapılmadı. Başbakanlık sadece görüntüleri dağıttı.

MİT Müsteşarı'nı kabul etti

Yaklaşık bir saat boyunca subaylara seslenen Erdoğan, ardından Üsküdar'-daki evine geçti. Kısa bir süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Erdoğan'ın konutuna geldi. 55 dakika süren görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı.

Akşam Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Güney Kore'ye giden Erdoğan hareketinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GÜZEL BİR KONFERANS

(Harp Akademileri'nde verdiği konferansla ilgili soru üzerine) Ben genel başlığı size vereyim. Genel başlığımız şuydu. Özellikle büyüyen, gelişen Türkiye 2023 hedeflerimiz üzerindeki her alanda Türkiye'nin altyapı, üst yapı noktasındaki attığı adımlar. Bunun yanında tabii ki savunma sanayi ile ilgili mevcut gelişmelerimiz, yani dün sürekli olarak dışa bağımlı olan ama bugün artık kendi savunma sanayiyle ilgili ihtiyaçlarını karşılama noktasına gelmekte olan bir Türkiye. Bu noktada attığımız adımlar. Bunları orada geniş bir şekilde anlatma fırsatını bulduk. Gayet verimli, güzel bir konferans oldu.

MİT İÇİN YAZI GELMEDİ

(MİT Müsteşarı'nın savcılıkça ifadeye çağrılmasına ilişkin soru üzerine) Bu konuyla ilgili olarak çıkan yasa belli. Bu yasa çerçevesi içerisinde de şu anda bana gelen herhangi bir yazı yok. Bir yazı geldiği zaman, tabii bu konuda Başbakan'ın iznine tabi olduğu açık, ortada. Dolayısıyla bana gelen yazıyı göreceğim. Yazıyı gördükten sonra da tabii takınacağım tavır ortadadır, bellidir. Bundan sonra nasıl bir süreç oluşuyor, o ayrı bir mesele.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MASAYA OTURMAYIZ

(Terörle mücadele konusundaki soru üzerine)Terör örgütü ile sonuna kadar mücadele, siyasi uzantısıyla da müzakere. Biz buna her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Tabii ki terör örgütü ile kalkıp siyasi irade olarak herhangi bir masada görüşme asla ve kat'a yapmayız. Fakat parlamento çatısı altında olan uzantıları diyeceğim artık, çünkü o da biliyorsunuz... Onlarla bugüne kadar arkadaşlarımın görüşmeleri olmuştur. Bundan sonra da görüşme yaparız ama dürüst davrandıkları sürece. Eğer dürüst davranmazsa onlarla da görüşecek değiliz. Çünkü bizim derdimiz çözümdür. Kendi iradelerini kullanamıyorlarsa, İmralı'nın, Kandil'in ağzıyla konuşurlarsa onlarla da konuşamaz duruma geliriz.

GEREKİRSE OPERASYON YAPARIZ

(MHP lideri Bahçeli'nin 'Kuzey Irak'a bir harekat istiyoruz. Yetki hükümette' değerlendirilmesinin sorulması üzerine) Bahçeli'ye daha önce de söyledim. Biz bugüne kadar Kuzey Irak'a, zaten harekat yapılması gerektiği zaman bu harekatları yaptık. Bundan sonra da ne zaman bir harekat gerekirse TSK ile her an bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Genelkurmay Başkanı ile sürekli bu konuları değerlendiriyoruz. Eğer bu konuda istihbari bir bilgi gelmişse, geldiği anda böyle bir operasyon gerekirse bunları yaparız. Sayın Bahçeli bunlardan merak etmesin.

UYSAL KOYUN DEĞİLİZ

(CHP'nin 4+4+4 konusundaki tavrıyla ilgili soru üzerine) Okul öncesi eğitimi yüzde 11'den yüzde 43'e çıkardık. Geriye giden eğitim bu mu? Bakın, 'okul öncesi eğitim' diyorum. Bu, 48 ayda başlıyor. Biz şimdi 60 ayda başlıyoruz. Bundan sonraki süreci de 4 yıl olarak 60 ay taban, 72 ay tavan olmak üzere süreci başlatıyoruz. 12 yıl zorunlu eğitim getiriyoruz. Ancak ilk 4'ten sonra bir tercih ortaya koyuyoruz. Yani kesintili. Beyefendiler bu işi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Entelektüellere saygısı olanlar selo teyp tankını Komisyon Başkanı Nabi Avcı'ya fırlatmazdı. Demokrasi biraz saygıdır. Demokrasi, tekme tokat eline ne gelirse saldırmak değildir, ama CHP zihniyetinde bu var. Bu oyuna gelmeyeceğiz, ama şunu da söyleyeyim; Yumuşak başlı isek kim dedi uysal koyunuz. Onun için hangi dilden anlarlarsa o dilden muamele etmesini biliriz.

İRAN'A GİDECEĞİZ

(İran ile Batı arasında arabuluculuğun söz konusu olup olmayacağına ilişkin soru üzerine) Bizim arabuluculuk noktasındaki teklifimiz zaten kendilerine daha önceden yapıldı. Ama nihai kararı burada yine taraflar verecektir. Seul'den sonra İran'a ziyarette bulunacağız. Bölgesel ve uluslararası gündem konularında görüş alışverişinde bulunacağız.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/icerigi-sir-gibi-saklanan-toplanti/438675/1/Gundem




Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,728 µs