En Sıcak Konular

FRANSA'DAKİ SALDIRILARIN ZANLISI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

23 Mart 2012 14:00 tsi
FRANSA'DAKİ SALDIRILARIN ZANLISI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ Fransız polisinin 7 kişiyi öldürdüğü düşünülen Muhammed Merah adlı kişinin evine girmek istemesiyle çıkan çatışmada zanlı ölürken, çatışmada 2 özel kuvvet polisi yaralandı.

32 saatlik garip operasyon

Fransız polisinin 7 kişiyi öldürdüğü düşünülen Muhammed Merah adlı kişinin evine girmek istemesiyle çıkan çatışmada zanlı ölürken, çatışmada 2 özel kuvvet polisi yaralandı. Ancak eylemcinin kimliği ve söyledikleri çok sayıda kuşkuya kapı açıyor 

Önceki gün 32 saat süren operasyon sonrasında ölü ele geçirilen Muhammed Merah'ın bir hafta içinde Kuzey Afrika kökenli üç Fransız askerinin ve bir Yahudi okulu önünde üçü çocuk  dört kişinin öldürülmesi saldırılarının faili olduğuna inanılıyordu.

Operasyonun ayrıntılarını anlatan Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, polisin geceden itibaren Merah'ın kaldığı zemin kattaki apartman dairesinin bazı noktalarını havaya uçurduğunu, Perşembe günü ise zanlıyı tutuklamak üzere harekete geçtiğini söyledi.

Gueant, yerel saatle 10.30'da başlatılan operasyondan önce zanlının evin içinde hareket etmediğinin tespit edildiğini ancak dairenin banyosunda saklanan şüphelinin polise yoğun ateşle karşılık verdiğini de belirtti. Çıkan çatışmada iki özel kuvvet polisini yaralayan Merah'ın evin penceresinden atlayarak dışarı çıkmak istediği ve zanlının dışarı çıkarken ateş açmaya devam ettiği de ifade edildi. Yaralanan özel kuvvet polislerinin durumunun kritik olmadığı belirtiliyor.

Polis yıldırmayı denedi

Merah, operasyonun Çarşamba sabah başlatılan ilk aşamasında, polislerin evin kapısına geldiği sırada da ateş açarak iki polisi yaralamıştı. Fransız komandolar eve giremeyince, binanın etrafını kuşatmış ve Çarşamba gecesi evin bazı noktalarını havaya uçurarak şüpheliyi yıldırmayı denemişti. 23 yaşında Cezayir asıllı Fransız asıllı Merah, saldırıları kendisinin düzenlediğini itiraf etmiş ve öldürülen Filistinli çocukların intikamını almak istediğini söylemişti. Pakistan ve Afganistan'da askeri eğitim aldığı belirtilen ve özellikle el Kaide üyesi olduğunu söyleyen zanlı, amacının Fransa'nın Afganistan'daki varlığını da protesto etmek olduğunu da iddia etmişti. Merah'ın bir süre Pakistan ve Afganistan'da kaldığı ve bomba yerleştirmekten dolayı Afganistan'da üç yıl hapis yattığı da öne sürülüyor. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,654562/32-saatlik-garip-operasyon


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,337 µs