En Sıcak Konular

15 BİN HÜKÜMLÜYE GİZLİ AF

23 Mart 2012 13:50 tsi
15 BİN HÜKÜMLÜYE GİZLİ AF Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısının 130 bine yaklaşması üzerine AKP, kapsamlı bir af düzenlemesine gitti!

15 bin hükümlüye af!

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısının 130 bine yaklaşması üzerine AKP, kapsamlı bir af düzenlemesine gitti! TBMM Adalet Komisyonu'nda yaklaşık 15 bin hükümlünün tahliyesini öngören kanun tasarısı kabul edildi 

TBMM Adalet Komisyonu'nda, yaklaşık 15 bin hükümlünün tahliyesini öngören Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen tasarı ile açık ceza infaz kurumunda geçirilen sürenin son bir yılın, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle dışarıda infaz edileceği yeni bir infaz rejimi öngörülüyor. Tasarının genel gerekçesinde, denetimli serbestlik kapsamında; kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma, zorunlu olarak eğitim programlarına katılma, belli çevre sınırları dışına çıkmama veya belirlenen yerlere gitmeme, konuttan ya da belirlenen bir çevreden ayrılmama, yurtdışına çıkmama, belirlenen bir stada gitmeme, belirli zamanlarda karakola veya denetimli serbestlik birimlerine giderek imza atma, tedavi programlarına katılma, eğitim kurumuna devam etme gibi tedbirlerin uygulandığı ifade edildi.

Kimler yararlanacak?

Cezasının son altı ayını kesintisiz olarak açık ceza infaz kurumunda iyi halli olarak geçirmiş olup koşullu salıverilmesine bir yıl veya daha az bir süre kalan hükümlüler bu düzenlemeden yararlanacak. Düzenlemeye göre, denetimli serbestlik tedbirleri uygulanmak suretiyle cezaların infazına infaz hakimi tarafından karar verilecek. Tasarının 'gizli af' niteliğinde olduğunu savunan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Cezaevlerinin aşırı doluluğu karşısında gizli bir af olarak nitelendirilmesi mümkündür. Gizli bir af niteliğindedir" dedi.

Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da, "Cezaevleri bu kadar boşaldı, tezelden doldurmak anlayışını umarım benimsemezler. Yeni operasyon dalgalarıyla yüz yüze kalmayız umarım" dedi.

 

Kaynak:  YENİ MESAJ GAZETESİ  http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,654571/15-bin-hukumluye-af



Bu haber 1,118 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,491 µs