En Sıcak Konular

KÜRECİKTE ABD ASKERLERİ İÇİN KIŞLA İNŞA EDİLECEK

22 Mart 2012 13:56 tsi
KÜRECİKTE ABD ASKERLERİ İÇİN KIŞLA İNŞA EDİLECEK Türkiye'nin NATO üyeliğinin sorgulandığı şu günlerde Milli Savunma Bakanlığı Malatya Kürecik'e ABD askerleri için yaşam alanlarını da içinde barındıran askeri bir kışla yapımının hazırlıklarına başladı.

Kürecik'teki ABD askerlerinin rahatını sağlamak amacıyla kışla inşa ediliyor

Kalkandan sonra kışla

Afganistan'da 12 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye'nin NATO üyeliğinin sorgulandığı şu günlerde Milli Savunma Bakanlığı Malatya Kürecik'e ABD askerleri için yaşam alanlarını da içinde barındıran askeri bir kışla yapımının hazırlıklarına başladı.

İÇİNDE SIĞINAK BULUNAN İMAR PLANI

'Kürecik Kışlası İmar Planı ve İmar Uygulamaları' için ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı yerleşik imar planı ihalesine çıktı. Malatya Emlak Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen ihaleye iki şirket katıldı. İhaleyi merkezi Ankara da bulunan Utta Planlama Projelendirme isimli şirketi aldı. Şirket ihale sonrası bölgede nasıl bir kışlanın yapılacağına ilişkin ilk ayrıntılı projeyi bakanlığa sunacak. Bakanlık ise daha sonra bu projeye bağlı kalarak Kürecik'e kışla yapımı inşası için ihaleye çıkacak.

Afganistan'da 12 askerimizin NATO görevi vesilesiyle şehit olmasından sonra Türkiye'nin NATO üyeliğinin sorgulanmaya başlandığı şu günlerde Milli Savunma Bakanlığı ABD askerlerinin yerleştiği Malatya Kürecik'e yabancı askerlerin rahat etmeleri için bölgeye yeni modern, çağdaş bir askeri kışla yapımı hazırlıklarına başladı.

NATO şemsiyesi adı altında Malatya Kürecik'e kurulan Füze Kalkanı Sistemi için bölgeye gelen ABD askerlerinin daha rahat edebilmeleri için Milli Savunma Bakanlığı bölgeye büyük bir askeri kışla inşası için de ilk olarak kışlanın projelendirilmesi için ihaleye çıktı. Büyük tartışmalar ile NATO adı altında Malatya'nın  Kürecik bölgesine kurulan Füze Kalkanı Sistemi sonrası geçtiğimiz günlerde ABD askerlerinin de bölgeye gelmiş ve çalışmalara başlamıştı. Daha önce küçük bir askeri üs olan Kürecikteki bölgede, şu an askeri çadırlar mevcut. ABD askerleri bu çadırlarda hayatlarını devam ettirerek, küçük barakalarda yaşamını sürdürüyor.

Ancak Milli Savunma Bakanlığı yaptığı hizmet alım ihalesi ile birlikte Kürecik'e ABD askerleri için kışla yapmaya hazırlanıyor. ABD askerlerinin yaşam alanlarının daha da geliştirilmesi için yapılacak askeri kışlada, modern sığınaklar, koğuşlar ve bölgenin güvenliğinin sağlanması içinde askeri kuleler inşa edilecek.

'Kürecik Kışlası İmar Planı ve İmar Uygulamaları' için ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı bölgede yer alacak olan kışla için yerleşik imar planı ihalesine çıktı. Bu maksatla Milli Savunma Bakanlığı Malatya Emlak Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen ihaleye ise iki şirket katıldı. İhaleyi ise Ankara da bulunan Utta Planlama Projelendirme şirketi aldı. Şirket ihale sonrası bölgede nasıl bir kışlanın yapılacağına ilişkin ilk ayrıntılı projeyi bakanlığa sunacak. Bakanlık ise daha sonra bu projeye bağlı kalarak Kürecik'e kışla yapımı inşası için ihaleye çıkacak.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/kalkandan-sonra-kisla-233546.htm



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,554 µs