En Sıcak Konular

''KATİL İSRAİL'' DİYE BAĞIRAN 19 KİŞİ BERAAT ETTİ

21 Mart 2012 15:00 tsi
''KATİL İSRAİL'' DİYE BAĞIRAN 19 KİŞİ BERAAT ETTİ İsrail Bayan Voleybol Milli Takımı'nı 'Katil İsrail' diyerek protesto eden 19 kişiye karşı açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşması sonrası mahkeme sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Kahrolsun İsrail diyenlere karşı açılan davanın ilk duruşması dün Ankara'da yapıldı.

Kendi vatandaşına ilk duruşma!

İsrail Bayan Voleybol Milli Takımı'nı 'Katil İsrail' diyerek protesto eden 19 kişiye karşı açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Duruşması sonrası mahkeme sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

İlk duruşmasının dün yapıldığı mahkemede 'Kahrolsun İsrail' diyen ve tutuksuz yargılanan 19 kişi için karar verildi. Mahkeme, kararında 19 kişinin beraatıne karar verdi. 19 kişi mahkeme salonunda savunmalarını verirken Ankara Adliyesi'nin dışında ise binlerce kişi destek için toplandı. 'Zulme sessiz kalmayacağız' şeklinde büyük bir pankart açan destekçiler daha sonra 'Kahrolsun İsrail' sloganlarını hep bir ağızdan söyledi.

IHH: BU SİNDİRME OPERASYONU

Duruşmaya katılan 19 kişiye destek olmak için toplananlar adına açıklamada bulunan IHH Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekinci, "Kayseri'den sonra Ankara'da da benzer bir hukuk skandalı yaşanıyor. Polise karşı herhangi bir fiziki müdahale olmadığına dair tutanaklar varken böyle davaların gündeme gelmesi, İsrail zulmüne karşı yapılan ve yapılacak eylemlere karşı bir nevi sindirme operasyonu görünümündedir" diyerek eleştirdi.

Ekinci asıl suçlu olanın 9 vatandaşımızı şehit eden Siyonist İsrail'in olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Suç ve fail bu denli ortadayken sadece bir kısmını dile getirdiğimiz suçların faili henüz hiçbir şekilde cezalandırılmamışken, suçluyu ve suçunu ifşa etmek ve bu devlet terörünü lanetlemenin suç addedilmesi düşündürücüdür. İddianameyi hazırlayan savcı adeta İsrail'in işlediği insanlık suçunu meşrulaştırmaktadır. Umuyoruz ki davaya bakan hakim bu duruma ortak olmayacaktır" dedi. Bu tür davaların kendilerini sindiremeyeceğinin altını da çizen Ekinci, "Filistin dostları olarak açılan bu ve benzeri davaların bizleri sindiremeyeceğini ve yıldıramayacağını İsrail zulmünü sürdürdüğü müddetçe sesimizi duyurabileceğimiz tüm platformlarda çok daha yüksek sesle zalimi lanetleyeceğimizi buradan beyan ediyoruz" dedi.

DESTEKÇİLER ALANA ALINMADI

Geçtiğimiz hafta Sivas olayları ile ilgili bir gurup kesimin Ankara Adliyesi'nde yaptığı eylem sonrası polisin dün Mavi Marmara Gönüllülerine destek için gelenlere karşı tavrı ise şaşırtıcı bulundu.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen gruba polis engel olarak grubu Sıhhıye üst geçidinin yakınında bulunan otobüs durakları önünde durdurdu. Açıklamaya burada izin veren polisin göstericileri Abdi İpekçi Parkı'na gitmeleri yönünde sürekli uyarmaları ise dikkat çekti.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/kendi-vatandasina-ilk-durusma-233458.htm


Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,834 µs