En Sıcak Konular

16 ŞEHRE BİLİM MERKEZİ KURULACAK

19 Mart 2012 17:32 tsi
16 ŞEHRE BİLİM MERKEZİ KURULACAK Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu ayın sonunda veya nisan başında bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla toplantı yapacaklarını ve 16 büyükşehirde birden Bilim ve Teknoloji Merkezleri’nin kuruluşunu gerçekleştireceklerini belirtti:

16 şehirde bilim merkezi kurulacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu ayın sonunda veya nisan başında bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla toplantı yapacaklarını ve 16 büyükşehirde birden Bilim ve Teknoloji Merkezleri'nin kuruluşunu gerçekleştireceklerini belirterek, "Bilim Teknoloji Merkezleri için 1 milyar dolar mı harcayacağız? Harcarız. Var 1 milyar dolarımız... Bugün 1 milyar dolar Türkiye'nin hayır hasenatı" dedi.  

GSMH'nın yüzde 1'i Ar-Ge'ye 
Bakan Ergün, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'ndeki ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinliği" nde yaptığı konuşmada, artık hedeflerinin, teknolojiyi başka ülkelerden transfer eden değil, teknolojiyi üreten ve başka ülkelere, toplumlara da ihraç eden bir ülke haline gelmek olduğunu söyledi. Bilim ve Teknoloji Merkezleri'nin de çok önemli olduğuna dikkati çeken Ergün, bu merkezleri 81 vilayette kurma kararını iki ay önce, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu'nda aldıklarını anımsattı. Son yıllarda Ar-Ge harcamalarının, milli gelir içindeki payını gerçekten çok artırdıklarını vurgulayan Ergün, şunları kaydetti: 
"Milli gelirin 0,48'i kadar Ar-Ge'ye pay ayrılıyordu, şimdi yaklaşık yüzde 1'i kadar. Milli gelirden ayrılan pay, iki katına çıkmış görünüyor, ama 0,48 ayırırken, milli gelirimiz 230 milyar dolardı, yüzde 1 ayırırken milli gelirimiz 750 milyar dolar. 3 katına çıkmış oldu. Bir de kendi içinde 2 katına çıktığını hesap ettiğinizde, o zaman çok daha büyük bir rakamla karışı karşıya kalıyoruz. Şimdi 2023'teki hedefimiz, yüzde 3'e çıkarmak. Milli gelirin yüzde 3'ü kadar, Ar-Ge'ye pay ayırsın ve bunun üçte ikisini özel sektör yapsın, bu Ar-Ge harcamalarının. 2 trilyon dolar hedeflediğimize göre, 2023 yılında milli gelirimizi, demek ki 60 milyar dolarlık 2023'te Ar-Ge yapmamız gerekiyor. " 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=64939


Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs