En Sıcak Konular

SGK HASTALARIN CEBİNDEN 670 MİLYON TL ÇEKECEK

19 Mart 2012 15:00 tsi
SGK HASTALARIN CEBİNDEN 670 MİLYON TL ÇEKECEK Sosyal Güvenlik Kurumu'nun artan sağlık harcamalarını kısmak için uygulamaya koyduğu, reçeteden ve acil müracaatlardan ek katılım payı alınmasına yönelik uygulamayla vatandaşın cebinden 670 milyon lira çıkacak.

SGK vatandaşın cebinden 670 milyon lira çekecek
 
HÜKÜMET elini vatandaşın cebinden çıkarmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun artan sağlık harcamalarını kısmak için uygulamaya koyduğu, reçeteden ve acil müracaatlardan ek katılım payı alınmasına yönelik uygulamayla vatandaşın cebinden 670 milyon lira çıkacak.

HÜkümet elini vatandaşın cebinden çıkarmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) artan sağlık harcamalarını kısmak için uygulamaya koyduğu, reçeteden ve acil müracaatlardan ek katılım payı alınmasına yönelik uygulamayla vatandaşın cebinden 670 milyon lira çıkacak. SGK'nın yaptığı hesaplamalara göre vatandaşlar, sağlık harcamaları için bu yıl ceplerinden ilave katkı payı için 670 milyon TL ödeyecek. Böylece reçeteler, aile hekimleri ve acil müracaatlarda ödenecek tutarlarla vatandaşların cebinden ilave 670 milyon lira çıkacak. 

ACİLDEN 200 MİLYON TL

Yeni uygulamayla vatandaştan reçete başına 3 TL yerine, 3 liraya ek olarak üçüncü kutudan sonraki her kutu ilaç için ilave 1 lira katkı payı alınması, ayrıca aile hekiminin yazdığı reçetelerden de 3 lira artı 1 lira katılım payı alınması sağlandı. Ayrıca, daha önce acil müracaatlarda katkı payı alınmazken, yeni uygulamayla acil şikayetiyle hastanelere başvuran vatandaşların durumlarının acil olmadığı tespit edilirse hastalardan katkı payı alınacak. SGK sadece buradan 200 milyon TL'lik gelir bekliyor.
 
SGK'nın Sağlık Uygulama Tebliği'nde son yaptığı değişiklik 8 Mart'ta yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle reçete başına yeni ücretler getirildi. Bu düzenlemeye göre, vatandaşlardan daha önce ücret alınmayan aile hekimi muayenelerinden 3 TL katkı payı alınmaya başlandı. Reçetenin nereden yazıldığına bakılmaksızın 3 kutu ilaç için 3 TL, 3 kutudan fazla her ilaç için de 1 TL ilave ücret alınıyor. Ayrıca vatandaşın 10 gün içinde aynı branşta, farklı hastaneye gidip muayene olması halinde ilave olarak 5 lira daha ödemesi gerekiyor.



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23267&haber=sgk-vatandasin-cebinden-670-milyon-lira-cekecek


Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs