En Sıcak Konular

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARI İSTANBUL VE DİYARBAKIR'I SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

19 Mart 2012 10:55 tsi
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARI İSTANBUL VE DİYARBAKIR'I SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ AKP hüküketinin tavizlerinden yüz bulan terörün maşaları nevruzu bahane ederek İstanbul ve Diyarbakır'da terör estirdi.Ortalık savaş alanına döndü

Tavizin sonu budur
 
AKP hüküketinin tavizlerinden yüz bulan terörün maşaları nevruzu bahane ederek İstanbul ve Diyarbakır'da terör estirdi.Ortalık savaş alanına döndü
 
Polise taşla saldırdılar
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Halk Nevruz'u kutlayacak, güvenlik güçleri karakollardan çıkmasın" açıklamasına hükümet kanadından hiç bir tepki gelmezken, İstanbul Valiliği'nden izin verilmemesine rağmen, Nevruz Bayramı'nı Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlamak isteyen, terör örgütü ve teröristbaşı lehine slogan atan, polise taşla saldıran gruba, polis biber gazıyla müdahale etti.
 
Ağaçları bile ateşe verdiler
TERÖR örgütü lehine slogan atan ve yüzlerini kapatan gruplar, yollarda ateş yaktı, çöp tenekelerini devirdi. Zeytinburnun'da çok sayıda esnafın dükkanları zarar görürken, bazı esnafın da dükkanlarının kepenglerini indirmek zorunda kaldığı görüldü. Zeytinburnu'nun çeşitli bölgelerinde ateş yakan grup, çevredeki ağaçlık alana da saldırdı. Çamlık alana molotof kokteyli atan grup, ağaçları ateşe verdi.
 
Provokasyon son anda önlendi
DİYARBAKIR Valiliği'nin izin vermemesine rağmen BDP dün bu kenti de savaş alanına çevirdi. Diyarbakır polisi, izinsiz kutlamaların yapıldığı nevruz alanına sokulmak istenen uzun namlulu silahları da son anda ele geçirdi. Üç kişi gözaltına alındı. Diyarbakır polisi, iki hafta önce, terör örgütünün nevruz kutlamalarında vatandaşların üzerine ateş açmayı hedeflediğini ortaya çıkarmıştı.
 
Nevruz'u bahane eden terör maşaları yine meydanlara inip terör estirdiler. BDP'nin Nevruzu kutlamak istediği İstanbul'daki Kazlıçeşme Meydanı'na yürümek isteyen, terör örgütü ve teröristbaşı lehine slogan atan, polise taş atan gruba, çevik kuvvet polisi biber gazıyla müdahale etti. Grup Topkapı civarında ara sokaklara kaçarak dağıldı.
İstanbul Valiliği'nden izin verilmemesine rağmen, Nevruz Bayramı'nı Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlamak isteyen 500 kişilik bir grup, Cevizlibağ civarında bir araya geldi. Buradan Millet Caddesi'ne yürüyen grubun önü polis tarafından kesildi. Grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmadı.

KALDIRIM TAŞLARINI SÖKEREK POLİSE ATTTILAR 

Millet Caddesi'nde toplanan grup, Kazlıçeşme'ye yürümek isteyince polisin müdahalesi ile karşılaştı. Göstericilere biber gazı ve tazzikli su ile müdahale eden polis, zaman zaman zor anlar yaşadı. Kaldırım taşlarını sökerek polise atan ve çöp tenekelerini devirerek barikat kuran göstericiler Millet Caddesi'ni adeta savaş alanına çevirdi. Tramvay yolu ve caddeyi trafiğe kapatan göstericiler, bir çevik kuvvet minibüsünü de taş yağmuruna tuttu. Minibüsün bütün camlarını kıran göstericiler, arasokaklara kaçarak dağıldı. Nevruz için Kazlıçeşme Meydanı'na yürümek isteyen gruplar, Zeytinburnu'nunu da savaş alanına çevirdi.

Terör örgütü lehine slogan atan ve yüzlerini kapatan gruplar, yollarda ateş yaktı, çöp tenekelerini devirdi. İzinsiz göstericilerin sokak ortasında yaktığı ateşi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Öte yandan, nevruzu bahane ederek yapılan saldırılardan esnaf da etkilendi. Çok sayıda esnafın dükkanları zarar görürken, bazı esnafların da dükkanlarının kepenglerini indirmek zorunda kaldığı görüldü. Zeytinburnu'nda yaşayan vatandaşlar da biber gazından etkilendi. Korsan göstericilere müdahale eden polisin kullandığı biber gazından gözleri yanan vatandaşlar, gözlerine limon sürerek rahatlamaya çalıştı.
 
CAM AĞAÇLARINI DA ATEŞE VERDİLER

Zeytinburnu'nun çeşitli bölgelerinde ateş yakan grup, çevredeki ağaçlık alana da saldırdı. Çamlık alana molotof kokteyli atan grup, ağaçları ateşe verdi. Polis olay üzerine gruba müdahale etti. Göstericilerin uzaklaşması üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan ağaçları söndürme çalışması başlattı. İtfaiye alev alan ağaçları uzun uğraşlar sonucunda söndürebildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'da nevruz kutlamalarınınyapılmasına izin verilmeyeceğini belirtmiş, kutlama gününün 21 Mart olduğunu açıklamıştı. 

DİYARBAKIR'DA DA AYNI MANZARA

Diyarbakır Valiliği'nin izin vermemesine rağmen BDP dün bu kentte de kutlama yapma kararı oldu. Kentin çeşitli mahallelerinden Nevruz alanına gitmek isteyenlere güvenlik güçleri anında müdahale edince yer yer olay çıktı.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın önceki gün "Halk Nevruz'u kutlayacak, güvenlik güçleri karakollardan çıkmasın" açıklaması yaparak halkı dün sabah Nevruz alanında toplanmaya çağırması üzerine polis geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Sabah erken saatlerden itibaren Nevruz alanına gitmek için çeşitli semtlerde toplanan gruplara, geceden itibaren geniş önlem alan güvenlik güçleri izin vermedi. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen Nevruz alanına gitmekte ısrar eden gruplar buna uymayınca yer yer arbede çıktı.

PROVOKASYON SON ANDA ÖNLENDİ

Diyarbakır polisi, izinsiz kutlamaların yapıldığı nevruz alanına sokulmak istenen uzun namlulu silahları son anda ele geçirdi.

Polis, sabah saatlerinde Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde korsan kutlamaların yapıldığı Nevruz Parkı'na gitmek isteyenlere izin vermedi. Kalabalığın her geçen saat artması üzerine polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaylar üzerine güvenlik çemberini Kantar Kavşağı ile Sento Caddesi'ne kadar geri çekti. Vatandaşların belirli noktalardan nevruz alanına girmesine izin verdi. Şehrin bir çok noktasında güvenlik önlemi alan polis, bir ihbar üzerine Şanlıurfa plakalı bir aracı kutlamaların yapıldığı alana girmek üzereyken durdurdu.

Aramalarda aracın bagajında uzun namlulu silah çıktı. Bir pompalı av tüfeğinin de olduğu silahlara el konuldu, araçtaki üç kişi gözaltına alındı. Diyarbakır polisi, iki hafta önce, terör örgütünün nevruz kutlamalarında vatandaşların üzerine ateş açmayı hedeflediğini ortaya çıkarmıştı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23262


Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,346 µs