En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''İMAM HATİPLER ORTA ÖĞRETİMDE BAŞLASIN''

18 Mart 2012 12:13 tsi
BAHÇELİ: ''İMAM HATİPLER ORTA ÖĞRETİMDE BAŞLASIN'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '4+4+4'düzenlemesi ile ilgili sorulara cevap verdi: "İmam Hatipler de hayata geçsin. Orta öğretimden itibaren başlasın. Hiçbir mahzuru yok."

İmam Hatipler hayata geçsin. Hiçbir mahzuru yok

Ankara'da düzenlenen 'Kastamonu Günleri'etkinliğine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, burada '4+4+4'düzenlemesi ile ilgili sorulara cevap verdi. Bahçeli, "İmam Hatiplerde hayata geçsin. Orta öğretimden itibaren başlasın. Hiçbir mahzuru yok" dedi.
Cuma günü etkinlik için kurulan stantları tek tek gezen Bahçeli, ayrıca vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Bahçeli, ebruli sanatı yapan bir kadını da izledi. Ebruli sanatını büyük bir ilgi ile izleyen Bahçeli'ye ebruli sanatı ile yapılmış bir tablo hediye edildi.
Gezinin ardından Bahçeli Kastamonu Folklor Ekibi'nin yaptığı gösteriyi izledi. Büyük bir beğeni ile gösteriyi izleyen Bahçeli, gösterinin ardından folklor ekibi ile fotoğraf çektirdi. Çıkışta bir açıklama yapan Bahçeli, geziden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bahçeli, "Kastamonu'nun bütün kültürünü, sosyal hayatını, ekonomik hayatını herkese tanıtan bir organizasyon" şeklinde konuştu.

Afganistan'daki askeri varlığımızı gözden geçirmeliyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Afganistan'ın karanlık ortamında güvenlik görevlilerimizin kaybı, artan şiddet ve tahrik yüklü gelişmeler buradaki askeri varlığımızın tekrar gözden geçirilmesini gerekli kılmaktadır" dedi.

Bahçeli, "Yabancı memleketlerde bulunan güvenlik kuvvetlerimizin hak ve hukukunun korunması, hayatlarının riske atılmaması için AKP hükümeti, her platformda inisiyatif almalı ve gereğini sorumluluk duygusu içinde yapmalıdır"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afganistan'da bir helikopterin düşmesi sonucu 12 Türk askerinin
şehit olması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "acı verici" olarak nitelediği olayın herkesi derin üzüntü ve kedere sevk ettiğini belirttti.
 
Kazada şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve millete başsağlığı dileyen Bahçeli, kazanın oluş şekli, nedenleri ve helikoptere herhangi bir saldırı olup olmadığı
konularının acilen netleştirilmesi ve konuyla ilgili incelemelerin çok yönlü derinleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Bahçeli, Afganistan'daki olayların ve gelişmelerin ortaya çıkardığı maliyetin her geçen gün arttığını belirterek, istikrarsızlık içinde bulunan Afganistan'da henüz kalıcı bir toplumsal mutabakata ulaşılamamasının kaygı verici olduğunu anlattı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin barış misyonuyla hareket etmesi ve dünyanın değişik yerlerinde güvenliği ve düzeni sağlama konusunda uluslararası görev üstlenmesinin takdire şayan bir durum olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:
"Türk milletinin şefkati, hoşgörüsü ve yardımseverlik duygusu bu şekilde temsil edilmekte ve tanıtılmaktadır. Ancak Afganistan'ın karanlık ortamında güvenlik görevlilerimizin kaybı, artan şiddet ve tahrik yüklü gelişmeler buradaki askeri varlığımızın tekrar gözden geçirilmesini gerekli kılmaktadır.
Zira bir güvenlik görevlimizin hayatı bile hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar değerli ve vazgeçilmezdir. Afganistan'daki kanlı hadiseler, terör gruplarının etkinliği, yüce dinimize yönelen hakaretamiz davranışlar, sivil ve masum insanların cinayete kurban gitmesi, insanlık vicdanının kabul edemeyeceği sefillikler olarak hafızalardan silinmeyecektir.

Bu itibarla, yabancı memleketlerde bulunan güvenlik kuvvetlerimizin hak ve hukukunun korunması, hayatlarının riske atılmaması için AKP hükümeti, her platformda inisiyatif almalı ve gereğini sorumluluk duygusu içinde yapmalıdır." [1]

Bahçeli'den Çanakkale Zaferi Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir tarafta '18 Mart Şehitler Günü'nü yâd ederken, diğer tarafta Çanakkale Deniz Savaşı'nı zaferle taçlandıran yüksek ve yüce millet ruhunu hürmetle hatırlıyoruz" dedi.

Bahçeli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci Yıldönümü Münasebetiyle Yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"97'nci seneyi devriyesinde, Çanakkale destanını ve muhterem şehitlerimizi dualarla ve hayranlıkla bir kez daha idrak ediyoruz.

Çanakkale; Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişidir.

Hepsinden de önemlisi; imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşudur.

Sömürgeci heveslerin, zulüm ve eziyeti rehber edinen yedi düvelin kıyılarımıza kadar getirdikleri kanlı hesaplar; Türk milletinin fedakârlıkla ve cesaretle inşa ettiği tabyalara ve siperlere çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır.

Çanakkale Zaferi; ayağa kalkan millet iradesinin, bağımsız yaşama dışında hiçbir seçeneği olmayan beşeri kudretin ve kuvvetin somutlaşmış halidir.

Vatan topraklarına göz diken küresel odakların; sayı, malzeme, imkân ve teknolojik üstünlükleri millet olma şuuru karşısında çaresiz kalmış, böylelikle Hak, Batılı Ege'de denize gömmüştür.

Türk milletinin her ferdi; yöresi, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, Çanakkale semalarında yüreklerini buluşturmuş, birlikte şahadet şerbetini içmiş, beraber hücuma kalkmış, aynı safta dua etmiş, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti için emek vermiş ve kan dökmüştür.

Sırtında adeta vatan coğrafyasının yükünü kaldıran Seyyit Onbaşı'nın, Nusret Mayın Gemisiyle devleşen Tophaneli Yüzbaşı Hakkı'nın, askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal'in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen nice kınalı kuzunun manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur.

Çanakkale aynı zamanda milli mücadelenin ilham ve esin kaynağı olarak geleceği aydınlatmış, son yurdumuzun tek dişi kalmış canavarlara asla yem edilmeyeceğini ispatlamıştır.

Bu zafer insanlık âleminin şahitliğinde, Türk milletinin varlığına ve yaşama hakkına el uzatan alçaklara karşı abideleşen ruhu olup, şeref ve milli onur savunmasının zirve halidir.

Çanakkale'yi geçilmez kılan, milletimizi yenilmez yapan ve kardeşliğimizi dağılmaz hale getiren de işte bunlardan feyzini alan birlikte yaşama ülküsü ve kararlılığıdır.

Ancak bu tarihi şan ve övünç kaynağımızı alet ederek, mahalli dillerde afişler bastırmak, Çanakkale bilincine etnik anlamlar yüklemek her şeyden önce kendini bilmezlik ve samimiyetsizliktir.

Dün, millet varlığında buluşarak fani bedenlerinden vazgeçen vatan evlatlarını; dille, fikirle ve siyasi çıkarla tefrik etmeye cüret etmek çok büyük bir haksızlık ve vebal olarak bölünme ayini yapanların hanesine yazılacaktır.

Temennim, Türkiye'yi 36 parçaya ayırarak zımnen millet varlığına suikast düzenleyenlerle, bunu açıkça yapan bölücü çevrelerin Çanakkale'nin derin hikmetinden ve ışığından istifade etmeleri ve layıkıyla anlamalarıdır.

Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır.

Bu duygularla; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci Yıldönümü'nde; tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun." [2]



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ

[1] http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23250&haber=imam-hatipler-hayata-gecsin-hicbir-mahzuru-yok

[2] http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23258&haber=bahceli-39den-canakkale-zaferi-mesaji



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,878 µs