En Sıcak Konular

OKTAY VURAL: ''KLASİK SOL ZİNNİYET YANSIMASI''

18 Mart 2012 12:04 tsi
OKTAY VURAL: ''KLASİK SOL ZİNNİYET YANSIMASI'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin eğitim sistemine ilişkin hazırladığı kitapçığın millilik vasfı taşımadığını, klasik bir sol zihniyeti yansıttığını söyledi.

MHP'li Vural: Sol zihniyetin yansıması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin eğitim sistemine ilişkin hazırladığı kitapçığın millilik vasfı taşımadığını, klasik bir sol zihniyeti yansıttığını söyledi. 
Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'da ilk defa Türk askerinin şehit olduğunu, Allah'tan rahmet ve başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi. 
Afganistan'da yaşanan gelişmeleri ancak yabancı kaynaklardan öğrenebildiklerini belirten Vural, Meclise bu konuda bilgi verilmediğini ifade etti. Suriye ile ilgili yürütülen politikaların da aynı şekilde olduğunu öne süren Vural, bu nedenle Afganistan ve Suriye ile ilgili gelişmeler ve politikalar konusunda genel görüşme açılmasını talep edeceklerini bildirdi.
Eğitim sistemi konusunda bir süredir AKP ile CHP arasında rakamlar çerçevesinde çatışma yaşandığını, belirten Vural, "Dört dört dörtçülerle, bir sekiz üçcüler... Zannedersiniz ki hafta sonundaki derbi gibi. Eğitim rakamlardan ibaret değildir. Biz çocuklarımızı birer tomurcuk olarak görüyoruz. Çocuklarımızı mekanik üretim vasıtası gibi düşünen zihniyetleri reddediyoruz" dedi. 
CHP'nin eğitim sistemine ilişkin hazırladığı kitapçığı eleştiren Vural, kitapçıkta hiçbir millilik vasfı olmadığını, materyalist bir bakış açısı sergilendiğini iddia etti. Vural, şöyle devam etti:
"Üretim ilişkileri içinde kurgulanmış, sınıfsal açıdan bakan, klasik bir sol zihniyetin yansıması. Bu rapor, Türkiye'nin eğitime olan ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. Bu milletin milli kimliği, dili ve dini herkese temel eğitim sırasında verilmeli. Millet içinde yaşamamız ve onu anlayabilmemiz için bu eğitimin alınması gerekiyor. CHP, bu değerlerden uzak bir eğitim sistemi istiyor.  
AKP de getirdiği sistemle seçmeli derse Kürtçeyi getirmek suretiyle, millilikten uzak, etnik kimliklere göre farklılaşmayı hedefliyor."
Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "rövanşist olmamak lazım"  derken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Onların getirdiğini yok ediyoruz" dediğini öne sürerek, "Anlaşılıyor ki bu mesele aynı zamanda, AKP içindeki siyasi çekişme ve derin koalisyonun da bir yansımasıdır" diye konuştu. 
- "Harekat planları hazırlıyor olabilirler" -
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, Sivas olayları davasında bazı sanıklar için zamanaşımı kararı verilmesine ilişkin bir soru üzerine, aranan şahısların neden bulunamadığı ve neden bunun zamanaşımına kaldığı konusunun sorgulanması gerektiğini söyledi. Vural ayrıca, mezhep çatışmasını makul gösteren bir anlayışın millete yaşatılmaması, milletin bu tuzağın içine düşürülmemesi gerektiğini belirtti.
Oktay Vural, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin Genel Kurul görüşmelerinde nasıl politika izleyecekleri yönündeki soruya, "MHP olarak, bizim bu konuda yapacağımız katkılar var. Biz CHP'nin baktığı gibi bakmıyoruz. Bu milletin milli kimliğinden fedakarlık edemeyiz. Dinini ve diyanetini ortak payda olmaktan çıkartamayız. Eğitimde bunlar verilmeli. Eğer meslek okullarının orta kısımının açılması gibi tercihte bulunulursa, bizim bunlarla ilgili bir itirazımız yoktur" yanıtını verdi. Vural, AK Parti ve CHP'yi bu kutuplaşma ve çatışmadan vazgeçmeye, Türkiye'nin geleceğini düşünmeye davet ettiklerini belirtti.
Oktay Vural, teklifin Genel Kurul görüşmelerinin gergin geçebileceği yönündeki hatırlatma üzerine, şunları söyledi:
"Bunlar harekat planları hazırlıyor olabilirler. 'Havadan mı duhul edelim, sen sağdan ben soldan'gibi... Biri belki, 'biz geceden gelelim işgal edelim'diyebilir. O zaman bir boks ringi koyalım, AKP ve CHP grup başkanvekilleri çıksınlar oraya. Böyle bir tablo Meclise yakışmıyor. Bizim 1 metrelik bir sınırımız var, buna yaklaşmasınlar. Çünkü, yaklaşanlar hasar tespiti ile gidiyorlar. Bizim, milletin sözcüsü olma görevimizi kimse engelleyemez.  
Gelin komisyon çalışmaları ile ilgili olarak milletvekillerinin katılmasının önü açılsın. MHP ve CHP önergelerini versin. Bu süreci tamamlayalım.
Ondan sonra Genel Kurula gelelim görüşelim." 
Oktay Vural, Adana'da, maddi imkansızlıklar içindeki bir kadının kendini asarak intihar etmesine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, "Bu ülkenin insanları bir asgari ücrete mahkum edilmiş. İnsanları bir eli yağda bir eli balda diye zannedenlere ibretlik olması lazım. Bu milletin gerçek gündemi bu. 
Türkiye'de asgari ücretli köle ticareti yapılan bir istihdam şekli esas hale gelmiştir" diye konuştu.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23254


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,229 µs