En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''ZAMANAŞIMI YOK HEDEF SAPTIRIYORLAR''

17 Mart 2012 11:01 tsi
ERDOĞAN: ''ZAMANAŞIMI YOK HEDEF SAPTIRIYORLAR'' Başbakan Erdoğan, "Sivas davasının zamanaşımına uğradığını" söyleyenleri hedef saptırmakla suçladı.

Zamanaşımı yok, hedef saptırıyorlar
 
BAŞBAKAN Erdoğan, "Sivas davasının zamanaşımına uğradığını" söyleyenleri hedef saptırmakla suçladı. Babalarının davada haksız yere idam cezası aldığını söyleyerek ağlayan genç kızları hatırlatan Erdoğan, "Bunları gözardı ederek tek tarafa siyasi servis yapmayı doğru bulmuyorum" dedi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Sivas davasıyla ilgili bir soru üzerine, "zamanaşımı" ifadesini doğru bulmadığını söyledi.
 
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "12 Eylül'den bu yana neredeyse 30 sene geçti ama masada. Bu konuda da olması gereken her türlü alternatif değerlendirilmeli. Ancak şunu gözden kaçırmayalım; şu anda 5 kişi için zamanaşımı konuşuluyor. 'Sivas davası zamanaşımına uğradı'ifadesini çok yanlış buluyorum. Sivas davası zamanaşımına uğramamıştır. 5 kişiyle alakalı zamanaşımı vardır.
 
Sivas davasının içinde şu anda idama mahkum olduğu halde idam kalktığı için ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan 33 kişi var. Bunun dışında ağır hapis cezası ile cezalandırılmış olan onlarca kişi var. Bunlar hep gözden kaçırılıyor, hedef saptırılıyor. Burada çok ciddi yanlışlar var.
 
Sivas'a birçok gidişimde babalarının haksız yere, herhangi bir taksiratı olmadığı halde idama mahkum olduğu için ağlayan 15, 18, 19 yaşında kızlar var. Bunları gözardı etmek suretiyle tek tarafa siyasi bir servis yapmayı doğru bulmuyorum. Gidip Ankara Adalet Sarayı'nın önünde gösteri yapmak suretiyle belli bir ideolojinin borazanlığını yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum.

Şu anda 33 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkumdur. Zamanaşımı olayı 5 kişi içindir. Zamanaşımı olayıyla ilgili de, bu ülkede DHKP-C'den, şundan-bundan bunca insan zamanaşımına uğramıştır ve bunlar dışarıdadırlar. Hizbullah'tan zamanaşımı diye çıktılar, sonra bir kısmı yakalandı, içeri girdi. Bir kısmı kaçıyor ki, Hizbullah sanıkları zamanaşımına bundan dolayı uğramamıştır."

12 ŞEHİT AÇIKLAMASI

Erdoğan, 'Subay,er ve erbaşlardan oluşan 12 kardeşimiz, askerimiz maalesef şehit oldu. Nedeni henüz net değil.. Kazanın tam nedenini bilmiyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Çarpılan apartmanda da 5-6 sivilin öldüğü gelen bilgiler arasında. Gerek G.kurmay Başkanı, gerek Dışişleri'nden aldığım bilgi bu yönde.'diye konuştu..


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23244


Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,745 µs