En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA YOLCULUĞU HÜSRANLA BİTTİ: 3-0

16 Mart 2012 10:08 tsi
BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA YOLCULUĞU HÜSRANLA BİTTİ: 3-0 Avrupa’daki son temsilcimiz olan Beşiktaş, ilk maçta 3-1 kaybettiği A.Madrid’e İnönü’de 3-0 yenilerek UEFA’da çeyrek finali göremedi.

Harç bitti yapı paydos

Avrupa'daki son temsilcimiz olan Beşiktaş, ilk maçta 3-1 kaybettiği A.Madrid'e İnönü'de 3-0 yenilerek UEFA'da çeyrek finali ıskaladı

Tribünde coşku, futbolcularda da umut vardı fakat bunlar birleşince bile A.Madrid'e gücümüz yetmedi.. İspanyol ekibi 26'da Arda'nın asisti Adrian'ın golü, 83'te Cenk'in inanılmaz hatası Radamel Falcao'nun golü ve uzatmalarda Salvio'nun golüyle siyah-beyazlıları bitirdi.

NE yazık ki buraya kadarmış... Quaresma kriziydi, İsmail neden İspanya'daki maçta ilk 11'de yoktu, Hilbert olsa farklı mı olurdu vs. artık hepsi teferruat... Ancak şu bir gerçek ki, büyük fotoğrafa bakınca Beşiktaş bu sezon Türkiye'nin Avrupa'daki en iyi temsilcisi oldu, gruptan lider çıktı, ardından son finalist Braga'yı eledi ve Atletico Madrid gibi güçlü bir takıma elenip çeyrek finalin kapısından döndü.

-AYRICA şu da var. Önceki sezonlarla kıyaslarsak, çok uzun zaman sonra Avrupa'da bu kadar ileri gitti Beşiktaş. Ve Türk futbolu için önemli olan isimler; Necip, İsmail, Mustafa ve yediği kötü gole rağmen Cenk önemli deneyimler yaşadılar...

ARDA'DAN ASİST

-DÜNKÜ maçın özeline geçtiğimiz de ise oyuncular taraftarlara bekledikleri heyecanı yaşatamadı. Atletico Madrid ile oynanan ilk maçın ikinci yarısında attığı gol, bulduğu pozisyonlarla bir umut vermişti takım. Ancak bunu dün İnönü'ye taşıyamadı oyuncular. 3. dakikada Veli uzaktan yokladı. 6'da ise maç boyunca yakalanan en net fırsat vardı.

-SOLDAN İsmail'in ortasını Almeida göğsüyle indirdi, Simao'nun cılız vuruşunu ise Courtois kurtardı. 11'de Almeida, 20'de ise İsmail'in ceza sahasının dışından attığı şutlar da sonuç vermezken, umutları bitiren gol 25'te, Atletico'nun ilk atağında Adrian'dan geldi. Defans arkasına atılan pası Arda kontrol edip, yanındaki Adrian'a bıraktı. Onun altıpasın köşesinden attığı şuta Cenk'in müdahalesi yetmedi.

-BU gol sonrasında Carvalhal önce Holosko, sonra da Mustafa'yı oyuna alıp, hücum gücünü yükseltmeye çalışsa da artık inanç kalmamıştı, moraller düşmüştü. Cenk de 83'te tam da bu etkenlerin neden olduğu çok basit bir gol yedi.

-SALVIO'NUN sağdan ortasında top Egemen'in ayağına çarpıp göğe yükseldi. Tam da kale ağzına düşüyordu ve herkes Cenk topu alacak sanıyordu. Ama o hiç sıçramayınca Falcao kafayı vurdu, topu ağlara yolladı. 90+3'te ise Falcao'nun pasıyla arkaya sarkan Salvio, Egemen'den kurtulup şutu attı ve skoru belirledi.

2 sezonda 100. maç, DİLE KOLAY!

BEŞİKTAŞ, dün son 2 sezondaki 100. maçına çıktı. Kartal, son 2 sezonda 63 lig, 11 kupa, 25 de Avrupa kupası maçı oynarken, A.Madrid maçıyla Avrupa'daki sayı 26'ya yükseltti.

Bir taraftar sahaya girip Cenk'e kızdı!

ATLETICO Madrid'in Falcao ile attığı 2. golde çok basit bir hata yapan Cenk Gönen'e, 3. gol sonrası bir taraftar sahaya girip tepki gösterdi. 90+3'te Salvio'nun golü sonrası sahaya giren taraftar, Cenk'in yanına gidip, adeta isyan etti. Güvenlik görevlileri ise biraz geç de olsa olaya müdahale edip, sahaya giren taraftarı etkisiz hale getirdiler.

Arda: Farkımız disiplin

-MADRİD ekibinin attığı ilk golün asistini yapan ve maç boyu İnönü'nün tepki gösterdiği Arda Turan, Türk futbolunun eksiklerinden bahsetti: "İspanya ile Türk futbolunun farkı biz çok daha fazla disiplinli oynuyoruz. İspanya'da taktik disiplin çok önemli. Dünyanın en iyi takımı Barcelona da bunu yapıyor, basit oynuyor. Tabii biz onlar kadar yapamıyoruz. Oyun taktiğine, oynadığımız mevkiye sadık kalıyoruz."

Diğer takımlar nerede?

Carvalhal: "Eğer elendik diye eleştirileceksem diğer Türk takımlarının nerede olduğuna ya da ne ile kıyaslandığıma bakılması gerekiyor."

-CARLOS Carvalhal dünkü maçın ardından kendisine gelebilecek eleştiriler hakkında konuştu. Bu mağlubiyet sonrası takımdaki geleceğinin ne olacağı ile ilgili soru üzerine Portekizli hoca, "Eğer elendik diye eleştirileceksem, diğer Türk takımlarının nerede olduğuna ya da ne ile kıyaslandığıma bakılması lazım" yanıtını verdi.

-CARVALHAL ayrıca çok iyi bir takıma elendiklerini ifade ederken, "Geldiğimiz nokta Beşiktaş tarihindeki en iyi 2. yer. İlk dakikadan son dakikaya kadar iyi mücadele ettik. Rakibe çok ciddi baskı uygulayarak başladık. İlk 15-20 dakikada gol bulacağımıza inanıyorduk. Maçın son dakikasında bile takımım bir şeyler yapabilmek için mücadele veridi. Artık play-off'a odaklanmalıyız.

'Q7 BAHANE OLMAZ'

-BEN olmayan oyuncuları mazeret olarak göstermem. Sahadaki oyuncularım formalarını cesurca terletti. Biz çalıştık ama aradığımız golü bulamadık. Her geçen dakika onların avantajına oldu" şeklinde konuştu.

Fernandes: Her şey kötü gidiyor

"İyi oynamıyoruz. Bunun bitmesi lazım. Taraftardan daha çok biz üzülüyoruz."

-A.MADRİD önünde Beşiktaş adına sahadaki en iyi isimlerden biri olan Manuel Fernandes, gidişin çok iyi olmadığını söyledi.. İşte Portekizli oyuncunun sözleri: "Pek çok şey iyi gitmiyor. Öncelikle iyi oynamıyoruz. İlk maçta da ilk yarıda iyi oynamadık. Burada da istediğimiz gibi oynayamadık. Her şey kötü gidiyor. Gol yemeden iki gol atmamız gerekiyordu.

-BİZ de kötü gidişin durmasını istiyoruz. En çok biz futbolcular üzülüyoruz. Önümüzdeki maçta kötü gidişe engel olmak istiyoruz."

'Geleceğim yeni başkana bağlı'

-SEZON sonu sözleşmesi bitecek olan Sivok, maçla ve durumuyla ilgili konuştu: "Düşüşümüzün psikolojik ve fiziksel nedenleri var. Böyle olunca her şey daha da kötüye gidiyor.

-GELECEĞİMLE ilgili başkanlık seçiminden sonra kararımı vereceğim. Gelecek olan başkan beni isterse kalacağım." (MÜFİT GÜREVİN - VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/harc-bitti-yapi-paydos/437074/5/Spor


Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,511 µs